Vad är det dummaste ni har åkt fast för / fått polisens uppmärksamhet för!?

cNorman The One & Only
6 mars 2007 · 31 Inlägg

Tänkte det vore kul att se vilka sjuka grejer folket råkat ut för, vad polisen gjort och vad som hände sen?!

För dig som vill läsa den korta versionen av vad som hände mig; gå längre ned i texten och läs "LÄTTLÄST"..




En polare hörde av sig till mig en sen lördagskväll i början av Februari och ville att jag skulle komma över till honom. Han bor väl max 100 meter från mig, men jag hade inte träffat honom på väldigt länge. Så jag gick dit. Väl där börjar vi diskutera lite datorgrejer, och sen avbryter han med att säga "Ska vi dra ut och åka rullstol?"...

Jag skrattar och går med på förslaget. Klockan har blivit strax efter 23 när jag gått hem och satt på mig termobraller och en fet jacka, och vi drar ut och åker i en rullstol. Det är var ca 10 cm snö överallt där det inte är nedkört eller nedtrampat, så det gick tungt.


Det var skitkul att härja med folk! Satt o "väntade" på bussen, och när den närmade sig fejkade man en okontrollerad sladd nedför trottoaren och faller handlöst i backen.. Ligger kvar och lyckas med handkraft ta sig upp.

Sladdar in i saker, åker ned i diken, kör som fan helt enkelt! big_smile Blir även mer eller mindre jagade av ett par grannar som tror att vi snott den från min andra, handikappade granne.

Vi drar längs med en raksträcka, fort som fan.. Och jag märker hur en bil bakom, i samma färdriktning och i låg hastighet, stannar till när vi kommer bakom en kvartersknut.. Tänker inte mer på den bilen utan härjar vidare.

Vi grindar och åker i trappor vid en grundskola i området och nu har klockan nästan blivit 24.. Hade börjat tänka på att dra hemåt och sova, när jag plötsligt ser 2 personer som kommer emot oss.. En liten Herre i röd jacka, och en Dam i mörk långjacka med huva. De ser inte ut att ha varit utomhus länge, utan var torra och fina, och deras kinder var inte rödmosiga som våra.

Vi fortsätter att fjanta runt och de kommer närmare och närmare.. Precis när de är framför oss råkar polarn välta mig baklänges samtidigt som han halkar och hamnar halvt under mig =P

DÅ flashar herren sin fina polisbricka, varvid jag på väg upp igen utbryter: "Jaha, och vad fan säger det mig?!"

-  Ja, du kan väl läsa!? säger han och sväljer kraftigt samtidigt som utförligt visar min polare brickan.

Sen får jag åter uppmärksamheten och han säger:

- Jaha.. Och du ser ju inte speciellt lam ut..

Jag spelar dum och ber han upprepa det han sade..

- Du är inte speciellt lam, eller hur? Är vad han säger då.

Jag svarar efter några sekunders tystnad: "... Nej, det är jag väl inte"

- Nej, men då tycker jag att du ska ställa dig upp. Kan du det? Under han.

Jag ställer mig bara upp och nu börjar anklagelserna och spydigheterna flyga omkring mig som ilskna bin.

"Berätta nu, vart har ni snott den?!"
"Jag vet ju att ni tagit den!"
"Tänk på den stackars killen som skulle ha denhär i morgon bitti"

Jag bemöter hans skitsnack med svordomar och till min egen förvåning, ändå väldigt akademiska och slagkraftiga meningar.

Han vänder sig då till polarn och säger "Du som verkar vara en mer förnuftig kille.. Berätta nu vart ni tagit den.."

Han får tillkalla en patrull som kommer till platsen efter endast två minuter.

Herren i röda jacken förklarar vad han anser vara situationen för kvinnan och mannen som kom i bilen. Jag hör hur han refererar till någon av oss som "En jävel" och jag fnyser till högt och mumlar nåt i stilen med att han är en jävle pedo-gubbe som jag ska banka skiten ur när jag ser han nästa gång..

Jag avbryter honom och med hög stämma rättar han i hans misstolkande av situationen, och detta verkar störa ena polisensom tar mig till sidan.

CIVIL-gubben suckar och säger att han är klar för ikväll, tar sin Dam med sig och går vidare. Varvid poliskvinnan kommenterar till mig att "Han luskar reda på allt den där.." antagligen i ett försök att lugna ned mig.



Efter ett mindre förhör beslagtas våran kära rullstol och vi blir lämnade ute i snön.

Jag var inte säker på att polarn hittat rullstolen i en kontainer som han sade till polisen, och jag blev lite sur eftersom jag nu var änmäld för stöld och har ett tidigare fläckfritt register. Skitsamma tänkte jag och vi skratta som fan åt allt. Främst åt att vi var så förbannat otrevliga tillbaka, vilket nog var chockerande för snutarna.

Nåväl, några veckor senare hör jag från polarn att han fått tillbaka rullstolen. Numera har han även papper på att det är hans eftersom ingen har anmält den försvunnen. Änmälningarna mot oss lades ned.


LÄTTLÄST!

- Polarna bjöd ut mig på en åktur i en "hittad" rullstol en sen kväll i februari. Vi härjade som fan o sladdade, blev jagade av folk som trodde vi snott den från ett handikappat par i området.. Och tillslut blev vi konfronterade av en civilsnut.. Han tjafsade som fan med oss, och tillkallade en patrull.. Mer tjafs, och vi blev anmälda för stöld och rullstolen beslagtogs. Några veckor senare tillhör rullstolen polarn för ingen anmält den försvunnen. Då finns det heller inga misstankar om brott.

Hur fult är inte det här!?!?

HAHAHAH big_smile

// Norman

[-> The one And Only <-]
Seat Leon Cupra R "Extensor de Pene Rojo Jr." (2013)
Hamilton
6 mars 2007 · 8 864 Inlägg

Ganska klantigt av dig att hota en polis, tycker du hade lite tur där. Kan sluta illa om man hotar en polis.
Sedan att kalla honom "pedo gubbe" är moget, skulle själv bli jävligt förbannad om jag blev kallad för det.

Varför kan man inte uppföra sig som folk när man träffar på poliser?
Nej då ska man spela allan och låssas att man inte hör vad de säger m.m.

Senast redigerat av Hamilton (6 mars 2007)

Fotograf på tierpidag.se
Fordofilen
6 mars 2007 · 519 Inlägg

Wow du är min idol, precis dom Darin...

Henka_ Slav
6 mars 2007 · 1 454 Inlägg

Jag blev stoppad av civilen en gång när ja hade lånat min kompis moppe som jag rullade omkring på (ingen nyckel i t-låset) moppen var avstängd och ja bara sjukade mej lite. Polisen som först klev ur bilen var skogstokig och frågade var ja snott den, ja sa att ja hade lånat den av min kompis men ja fick inte låna nycklarna (som ja hade i fickan) men då frågade han om ja var hög!? kort efter det kliver hans kollega ut och lika förbannad han börjar skrika att ja är dum i huvet och massa sånt, jag som otroligt nog lyckas hålla mitt lugn bara skakar på huvudet och frågar vad felet är, varpå den ena polisen sliter tag i mej och ska slita av mej från moppen men misslyckas eftersom jag väger ganska mkt och dessutom håller i mej i moppen. då drar den andra pistol och skrike åt mej att hoppa av moppen innan han skjuter. jag fäller ner stödet och kliver lugnt av moppen. polisen stoppar undan pistolen *phuu*.. Efterdet kastar dom omkull mej på marken och drar på mej handklovarna och skickar in mej i bilen och kallar på en till patrull som kommer efter några minuter, allt eftersom dom pratar får jag höra att dom påstår att jag är skyhög och inte ens kan säga vad jag heter (vilket dom inte har frågat) och en av poliserna från den andra bilen sätter sej i baksätet med mej och pratar. jag talar om allt som hände och att jag inte alls är varken hög eller full och att jag har lånat moppen och rullat omkring på och bara sjukat mej för ja hade lite att göra. allt detta slutar med att dom släpper mej och säger att dom inte vill se mej nå mer ikväll varpå ja tänder till och deklarerar klart och tydligt detsamma fast på ett mindre vänligt språk.

Skrattade som fan åt detta senare på kvällen när jag lugnat ner mej och berättat gång efter gång vad som hänt för mina kompisar. 2 dagar senare ringer någon från skyddat nummer och ja svarar, då visar det sej vara en av poliserna (pistol polisen) från den kvällen. Han säger att han skämms oerhört och ber om ursäkt och talar om att allt var ett missförstånd för dom "trodde ja var nån annan" och att det aldrig skulle upprepas.

Tack till
Tompa för riktigt grym mappning, hör av er om ni behöver mer fart i en T5 eller T7 Saab.
Janne på Autoexperten Gävle
Jonas på Bakaxeldelar för niceprice på delar.
Saab 9000 CSE "JAS 9000 Gripen" (1998)
cNorman The One & Only
6 mars 2007 · 31 Inlägg

HENKA:

Haha, det var fan sjukt! big_smile Garvar fan så limfogarna på databordet spricker!!!



HAMILTON:

Varför skulle man INTE spela allan o vara otrevlig, när polisen i fråga leker nån jävla vardagshjälte och beter sig som fan redan från första stund.. (?)

Menar att man är en "jävel" och kommer med falska anklagelser..


Haha, jag hotade ingen. Utan mumlade elakheter för mig själv samtidigt som jag kramade på en snöboll.. big_smile


FORDOFILEN tog väl åt sig och skrev så gulligt för att.. Ja, namnet säger väl en hel del.

[-> The one And Only <-]
Seat Leon Cupra R "Extensor de Pene Rojo Jr." (2013)
Sjodin_ Good Girl Gone Bad
6 mars 2007 · 607 Inlägg

Hehe Enda gången i byn där jag bor som vi sett poliser stannat någon var i somras då jag och min kompis var ute på en ridtur. Dom hade stoppat en bil och stog och pratade med föraren och så tänkte vi att vi skulle jävlas lite så vi satte av i galopp förbi dom och sedan kom bilen körandes, när vi svängde av hemåt mötte vi polisen igen. dom stannade då och sa det att vi skulle ta det lungt på vägen annars kunde vi får böter. Böter på häst!? haha big_smile

Senast redigerat av Sjodin_ (6 mars 2007)

Mitsubishi Colt GLXi "La Colt II"
Good Girl Gone Bad
Henka_ Slav
6 mars 2007 · 1 454 Inlägg

haha böta på havremoppe borde vara nå big_smile hur skriver dom reg nummret? och har man otur kanske dom klagar på "avsaknad av registrerings skylt" kan bli dyrt de smile

Tack till
Tompa för riktigt grym mappning, hör av er om ni behöver mer fart i en T5 eller T7 Saab.
Janne på Autoexperten Gävle
Jonas på Bakaxeldelar för niceprice på delar.
Saab 9000 CSE "JAS 9000 Gripen" (1998)
Henka_ Slav
6 mars 2007 · 1 454 Inlägg

förresten, har en till inte lika knasig men ganska skoj smile

Jag höll på att åka på fortkörning (74 km/h på 50 sträcka) men polisen var så paff när han stannade mej och frågade hur i helvete jag lyckades komma upp i den hastigheten och talade om för mej att jag kunde få alla möjliga straff för dedär, men till saken hör att jag åkte Trampcykel :smile

Tack till
Tompa för riktigt grym mappning, hör av er om ni behöver mer fart i en T5 eller T7 Saab.
Janne på Autoexperten Gävle
Jonas på Bakaxeldelar för niceprice på delar.
Saab 9000 CSE "JAS 9000 Gripen" (1998)
Fordofilen
6 mars 2007 · 519 Inlägg

cNorman skrev:
FORDOFILEN tog väl åt sig och skrev så gulligt för att.. Ja, namnet säger väl en hel del.

Yes, det säger allt, framförallt det som står under namnet wink
Fast jag förstår inte vad jag tog åt mig av?

Sjodin_ Good Girl Gone Bad
6 mars 2007 · 607 Inlägg

Henka_ skrev:
haha böta på havremoppe borde vara nå big_smile hur skriver dom reg nummret? och har man otur kanske dom klagar på "avsaknad av registrerings skylt" kan bli dyrt de smile

Hehe aa, snacka om knasigt smile

Mitsubishi Colt GLXi "La Colt II"
Good Girl Gone Bad
Fordofilen
6 mars 2007 · 519 Inlägg

Henka_ skrev:
haha böta på havremoppe borde vara nå big_smile hur skriver dom reg nummret? och har man otur kanske dom klagar på "avsaknad av registrerings skylt" kan bli dyrt de smile

Och avsaknad av blinkers, halvljus mm mm tongue Kan nog bli en fin summa om man skulle räkna så tongue

Janne
6 mars 2007 · 252 Inlägg

TPC DEKALEN VAR OLAGLIG!  Trots att den med råge inte ens var i närheten av strecket i framrutan. "Den kunde skymma ett rödljus" enligt polismannen.
Mumlade nått om att han inte ville se mig mer och jag kunde dra hem till mina trakter.

//Janne
Growe Fri fart för ett fritt folk!
7 mars 2007 · 13 746 Inlägg

hm inte för att dom stoppade mig eller något
men hur som så var jag och en polare vid macken där jag bor och handlade
och när vi kommer ut ser jag en civilpolis bil som stoppat en bil
så jag säger till polarn vill du se något roligt
han hänger så klart på
så jag backar ut från stället där jag står men innan jag stannat lägger jag i 1:an och kliver av på varvstoppet med vinterdäck torr asfalt med min golf
kritar på rätt bra varpå jag ser hur snutarna bokstavligen ´flyger in i sin bil
men samtidigt drar jag iväg hemmåt bara 100meter från macken och parkerar och hoppar ur och in i polarns bil som står brevid
gissa om dom såg lite purkna ut när dom kom insladdades på parkeringen smile
hur onödigt som helst men endå skitroligt

Kör fort så hinner inget hända...
Seat Arosa (1999)
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
Mr_Gear Biltokig
7 mars 2007 · 870 Inlägg

Låg i 95+ på 70väg genom bebyggt område, möter en polisbil men först verkar han inte bry sig så ja pustar ut o fortsätter, men när ja stannar vid ett rödljus 1km bort kommer han susande i världens fart yikes han kör efter mig i normal takt ett par hundra meter efter rödljusen innan han slår på sirener o kalas o stoppar mig....
Jag, vid det laget svettig som fan, troendes att dom skulle ta kortet från mig(hade bara haft det ett par månader) sitter o väntar medans dom överlägger i bilen innan dom kommer gåendes på varsin sida av bilen och bländar mig och min flickvän me ficklampor... Dom gnäller lite på att jag hade blåa dioder i fronten men nämner aldrig fortkörningen, låter mig slippa undan böter eftersom ja givetvis inte visste att de va olagligt roll lycklig som fan åker jag me världens största flin iväg från platsen big_smile

Volvo: Built to protect Volvo drivers from other Volvo drivers.
Saab 900S "Aero" (1991)
Jukkas :]
7 mars 2007 · 469 Inlägg

Mr_Gear skrev:
Låg i 95+ på 70väg genom bebyggt område, möter en polisbil men först verkar han inte bry sig så ja pustar ut o fortsätter, men när ja stannar vid ett rödljus 1km bort kommer han susande i världens fart yikes han kör efter mig i normal takt ett par hundra meter efter rödljusen innan han slår på sirener o kalas o stoppar mig....
Jag, vid det laget svettig som fan, troendes att dom skulle ta kortet från mig(hade bara haft det ett par månader) sitter o väntar medans dom överlägger i bilen innan dom kommer gåendes på varsin sida av bilen och bländar mig och min flickvän me ficklampor... Dom gnäller lite på att jag hade blåa dioder i fronten men nämner aldrig fortkörningen, låter mig slippa undan böter eftersom ja givetvis inte visste att de va olagligt roll lycklig som fan åker jag me världens största flin iväg från platsen big_smile

ahhahahahah tongue

Pillevinken
7 mars 2007 · 406 Inlägg

Har blivit stoppad en massa gången (hm i wonder why). En gång brann det på knutpunkten i hbg och polisen hade dirigerat om trafiken in på en trång gata. Efter mycket väntande (jag kunde inte köra förbi dom parkerade bilarna eftersom jag hade möte hela tiden) så drog jag på rätt friskt för att komma förbi bilarna och kunna fortsätta min färd (jag körde en crx vtec) och givetvis gick den över i "vtecmode" polisen som stannade mig skrek ett bra tag och undrade om jag trodde det var en jävla rallybana. Fick iaf kör aefter ett tag.

I slutet på sommaren hade jag världens flyt när jag raceade mot en motorcykel. (120-140 på 50 väg) istan. givetvis stod polisen i högsta hugg med lasern. Bägge två stannade och polisen stängde av hojen. Jag frågade han om jag skulle köra in till kontrollen. Han sa surt - Nä jag har bara "skjutit" en av er! Så jag fick köra vidare hehe. Dagen därpå blev jag stoppad av samma polis som var grymt trevlig btw. Fick då böter för blanka däck bak och ombes på saknad av orginalbälten (4 punkts körde jag med) och spricka i bromsskiva bak.
Dom missade en massa saker som tur va men jag körde bara leende därifrån. Sprickan hade tagit ett tag för mig att hitta och det hade kanske slutat i katastrof om jag inte blivit stoppad.

My way or the highway? I take both sideways
Thony_mannen
7 mars 2007 · 263 Inlägg

Det skulle ju vara när jag körde min Mini Motor mot enkelriktad gata. Och så möter jag en bil som vevar ner rutan och frågar: Har du kul???? ! Jag svarade med att jag hade skit kul. Men då svarade den mannen med att: Nu är det färdig åkt för din del! Då va det ju civilpolisen såklart sad Blev en dyr åktur den lilla biten *suck*

Hehehe men det va kul som fan big_smile

Volvo-Real-Power!
ERICL
7 mars 2007 · 8 Inlägg

jag blev stoppad för ca 1 månad sen när jag och två kompisar var i östersund. de var i och för sig en poliskontroll uppstoppad med flygande besiktning men ändå! fick blås och visa körkortet och så långt var de ju bra. sen börjar besiktningsmannen gå runt bilen.

-du har felmonterade positionsljus.

vadå felmonterade positionsljus? frågade jag!  (men jag ande att han menade dom tre 5watts lamporna i extraljusen)

-dedär är olagligt.

jajja tänkte jag... han säger väl att jag får plocka bort dom när jag kommer hem. men icke. han drog iväg in i bilen och började skriva en böteslapp men fick se att de var min mor som stog som ägare på bilen och kommer tillbaka och talar om att han kan ju inte ge mamma böter för de jag har stoppat dit. hmm
så de var bara att plocka bort dom så fort jag kom hem enligt han..  böterna skulle kosta 1200kr om jag ej gjorde de!

och allt detta för 3 st 5watts lampor?!?!? vad gör de? man syns då bara bättre och jag vet då inte nån som har sagt att de är störande... tycker de är enbart löjligt att dom orkar bry sej om de!!

Polluxe
7 mars 2007 · 303 Inlägg

Var lite stressad hem en gång så jag låg dryga 90 på en 70-väg och lagom sur för att en bil ligger kloss bakom mej.. ökar lite lätt men höll mej under 100-strecket iallafall. Döm om min förvåning när bilen kör om mej och är en blåvit! yikes (Det var mörkt ute så jag såg inte i backspegeln att det var en polisbil) Men som sagt.. den blåser om mej och fortsätter. Efter ca 700m så har de stannat intill vägkanten och när jag senare passerar i lagliga 70 knyck.. så hälsar de bara med ett stort flin..

Haha.. så SÅ kan det också gå...

If someone draws a line in the sand you may legally ignore said challenge by filling it in.
TheDeadDorkster Dieselgypsy
7 mars 2007 · 538 Inlägg

Det var i år.

Jag kunde inte sova en natt och beslöt då att justera mitt växellänkage. Det var en tisdag vid 03-04:00. Jag tar då en kort sväng och efter 500 meter konstaterar jag att det inte är riktigt som jag vill ha det. Så jag kör in på närmaste parkering. När jag precis har fått upp huven och tänker börja skruva vidare kör en av polisens civilbilar förbi
http://www.krakke.com/qp/bilder/rrb057.jpg
Jag hälsar trevligt till snuten eftersom jag känner igen att det är en civilare. När jag har justerat färdigt tar jag bilen på en liten provtur, och ser civilbilen parkerad i motsatt riktning.
Jag parkerar för andra gången (den här gången vid en busshållplats efter 800m), och öppnar huven. Då ser jag Tahoen köra med en nödfart mot mig, och stannar bak i mig. Jag tar fram plånboken och ger snubben körkortet. Får inga böter eller liknande. Tyckte bara det var kul wink

Ta gärna en titt på en av mina bilar och kommentera ifall du gillar någon av bilderna
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang