Hjälp med dioder

JEsT3R-Race
10 januari 2006 · 343 Inlägg

Har köpt dioderna som är på länken nedan.. dom ska passa rakt i sockeln till orignal lamporna, dock så lyser inte dioderna..dom är inte trasiga efterssom dom lyser om jag kopplar dom mot ett batteri.
Har kollat säkringen till instrumenteringen och den är hel.
Vad kan det tänkas vara? Någon som varit med om det tidigare?
Det är inte hela världen om det inte funkar där..man får bara koppla lite kablar och montera en switch.. Men det skulle vara bra att kunna "dimmra" dom ifall dom lyser allt för starkt.
Har en 850-92:a och jag vet att dom ska passa..

Tacksam för tipps..


http://www.danmobility.se/product.asp?c … 1224432472

silvergolfen
10 januari 2006 · 8 Inlägg

dioderna måste sitta "åt rätt håll" dvs att + kommer på + och - på gjord sidan.. mät med ett mät instrumet så du både vett att det finns ström och att polerna ligger rätt.

JohnnyN Rutinerad medlem
10 januari 2006 · 1 938 Inlägg

Prova att putsa av kontakterna ifall de är smutsiga, eller bryta dom lite närmare varandra ifall de är för långt ifrån varandra så att det inte kontaktar tongue
Det fick jag göra med mina parkeringsljus-socklar.

JEsT3R-Race
11 januari 2006 · 343 Inlägg

Ok..tack för tippsen.. ska testa det ikväll..

JEsT3R-Race
11 januari 2006 · 343 Inlägg

Fordmustang skrev:
Jag vet precis vad som kan vara fel! eftersom jag går på ellinjen så har jag kopplat MYCKET dioder både i skolan och så har jag hemma under sängen;-) men som sagt så måste du ha dom åt rätt håll! dom två kopplings "benen" är olika långa och den längsta är plus och den minsta minus då!och om du har kopplat fel så kan dioden vara sönder!! har själv gjort det! dom flesta dioderna klarar 2 volt om man kopplar fel men kan vara mer men då e det utan motstånd eller fler dioder så kolla upp kopplingsbenen och koppla den långa till plus och den korta till minus om den lyser så e dioden okey! sen tar du och mäter om det finns spänning där du ska koppla in den och då har du en multimeter och den säger också vilken som är plus och vilken som är minus! sen kopplar du!men.......du MÅSTE ha rätt amperetal att arbeta med! kolla upp det och skriv sen så kan jag ta reda på vad för motstånd du ska koppla in.......

Asså det är inge motstånd som behövs på dom..det är färdiga dioder som ska passa rakt i sockeln..som du ser på bilden. Och jag vet hur man kopplar vanlig dioder..hade röda dioder tidigare i där. men ville slippa kablarna där bak så jag köpte färdiga dioder som passar rakt i.
Men tack för tippsen..tror mest troligt det är så att den inte få kontakt bara..

Volvo_v70_
26 juli 2007 · 87 Inlägg

köp led-lampor ist... de är både starkare, bättre hållbarhet, lättare å få tag i och billigare.

snabb snabbare snömannen
ToXtreme
26 juli 2007 · 3 627 Inlägg

Testa vänd på dioden bara, kan va att du satt i dem åt fel håll? Vet att det hände på Toyotan.. även att stiftena är snea?

Kika in och följ gärna projektet! BMW E46 318ti - Vägen mot perfekt stance!
Simple and clean, all you ever need to know ;)
loudness
26 juli 2007 · 4 554 Inlägg

Volvo_v70_ skrev:
köp led-lampor ist... de är både starkare, bättre hållbarhet, lättare å få tag i och billigare.

led =light-emitting diode, med andra ord: det är det han har;)


jo kolla som dom här stiften på lampsockeln är åt rätt hål så du på motsvarande bilsockel har kontakter där

Virtual_Blå
26 juli 2007 · 145 Inlägg

jordfel?

JockeT
26 juli 2007 · 1 010 Inlägg

Om man tittar i lysdioden så ser man att katodens "metallplatta" är betydligt större än anodens. Plus ska anslutas till anoden.

Bi0HaZZarD Speed FMK
26 juli 2007 · 849 Inlägg

tror som den första svararen. att du inte har + mot + och - mot -. installerade sånnahär dioder på min bil förra veckan och bara en funkade, det var för att jag satt + mot - på 3 av dem. bara att vänta så funkade dem.

Mvh Ludde

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang