Golf mk1 Berg cup, 2.0 megasquirt. Mappning pågår, videoklipp med mappning sista sidan!

ett bilprojekt som spårade ur totalt. Bilen, en golf 1 gti -83. som är på vwäg att bli kopia på berg cup-golfarna som kör hill climb i Tyskland. Följ gärna för att se var det barkar hän :)
  • 111 Följare
  • 805 079 Visningar
  • Projektet avslutat 7 oktober 2012
Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
24 juli 2010 · 3 068 Inlägg

skickat PM till dig big_smile

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
25 juli 2010 · 3 068 Inlägg

Nu är det bestämt! På torsdag åker jag och hämtar 2L AGG block hos Jani Hast i Trollhättan, tar det på vägen till far min som bor utanför Uppsala som jag ändå tänkt åka och hälsa på. Då blir det en del bilmek och många bilder kommer att dyka upp här smile
Med blocket kommer nya lager och packningar så det blir fint. Undrar vilken färg man ska lacka blocket i.. Får se vad som finns hos farsan.. vet att han har svart och silver hammarlack iaf.. hmm.. får fundera på det.

Sen återstår bara att fixa till toppen, alt att skaffa en annan gti topp att renovera/trimma vid sidan av tills allt är färdigt för att sättas i bilen.. vill ju som sagt helst ha bilen rullande så mkt som möjligt smile

tips & trix någon?

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
29 juli 2010 · 3 068 Inlägg

Så har man åkt ca 60mil idag, gjorde ett stopp i Kungälv för att hämta upp lite prylar hos en polare, sen bar det av till Trollhättan för att hämta 2L block hos Jani, trevlig typ var han. Fick med mig block och allt som ska sitta i det, rengjort, sorterat och snyggt. Sedan tog det ett par timmar innan jag stannade för mat på BK i Laxå (4e gången jag äter där nu). Innan jag åkte beställde jag lite lager och andra delar till Mekonomen i Uppsala som jag hämtade ut innan sista stoppet hos far min ute i bushen.

Nu på kvällen har jag tagit in allting och kollat igenom och det ser bra ut. Sen plockade jag av ventilkåpan på min golf, upptäckte att det sitter.. visst är det väl hydraliska lyftare?? som kom -85 enl VW-folket (min är en 83:a)..
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070838.jpg
Vidare plockade jag av fläktkåpa, remskyddet och generator, dessa ska fräschas upp imorn, först blir det en sväng till Uppsala för att skaffa blästersand (glas?) för att underlätta uppfräschningen.. sen får vi se vad vi gör efter det.. kanske tar tag i att byta bussningar samt spindelleder i framvagnen.. krängningshämmarbussningar har jag fortfarande inte fått tag i.. sad

Lite bild på godiset smile
kolvar stakar etc
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070846.jpg

Block, lager packningar
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070847.jpg

honat och fint, trevligt
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070848.jpg

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Jespersson
30 juli 2010 · 206 Inlägg

Faan va frän den blir alltså. smile Fälgarna va som gjorda för den bilen.

Nu har du visserligen redan köpt ny spis, men har du funderat något på en vr6 motor i din lilla golf? tongue Har för mig att de ska gå om man vill. Mosters gubbe har en s3 motor som han ska klämma ner i sin. big_smile

Ta vara på livet, man lever så kort och är död så jävla länge..
Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
31 juli 2010 · 3 068 Inlägg

tackar smile Jo de passar riktigt bra, de skulle bara behöva en liten renovering då de är lite kantstötta och har lite lacksläpp på det svarta.. men det får bli ett senare kapitel..

Njae, visst skulle det vara trevligt med en vr6, men tanken är att den ska  gå att besiktiga utan att de börjar titta konstigt.. vilket kan bli lite svårt om man plötsligt har två cylindrar för mkt tongue
Kommer nog skjutsa på helt okej ändå med 200cc mer och lite balansering, portning, vassare kam etc..


Jespersson skrev:
Faan va frän den blir alltså. smile Fälgarna va som gjorda för den bilen.

Nu har du visserligen redan köpt ny spis, men har du funderat något på en vr6 motor i din lilla golf? tongue Har för mig att de ska gå om man vill. Mosters gubbe har en s3 motor som han ska klämma ner i sin. big_smile

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
31 juli 2010 · 3 068 Inlägg

Idag har det fortsatts fixas.. tyvärr glömde jag ta bilder under hela dagen.. haha.. men det kommer lite tas lite bilder imorn iaf.

Har blästrat o lackat ventilkåpan röd, blev ganska dåligt.. dels så kom det skit i färgen, dels var jag lite för snabb med att fingra på den.. får göra om det när jag byter spisen sen.

Blästrade o lackade även remkåpan o fläktkåpan till kylarfläkten, dessa blev svarta. Efter detta har jag suttit o polerat generator och fläktmotor.. köpte mig en luftdriven dremel idag o den funkar klockrent! typ 150:- på biltema big_smile

Som sagt, bilder kommer imorn.. Så fort jag är klar med lackning o montering börjar jag riva lite framvagn för att byta bussningar.. dessvärre har jag fortfarande inte fått tag i bussningar till krängningshämmaren.. sad
Nya spindelleder skall också på imorn..

Nu måste jag ta en dusch.. har blästersand o skit överallt.. tongue

Senast redigerat av mrpete (31 juli 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
31 juli 2010 · 3 068 Inlägg

Idag har det rullat på ganska bra!

Börja med att palla upp bilen i fram för att  fixa lite framvagnsgrejer.

Det som skulle göras var att lossa länkarmar, krängningshämmare för att byta lite bussningar. De på krängningshämmaren såg väldigt bra ut redan, o det var tur eftersom jag inte fått tag i några nya. Länkarmarnas bussningar såg desto värre ut, helt söndertrasade. Dessa byttes ut mot nya bilstein. Brände ur de gamla, blästrade länkarmarna o nu hänger de med nya bussningar och silver hammarlack. Krängningshämmaren fick bli röd, samma som ventilkåpan.

Det fina "garaget"  Det riktiga garaget är överbelamrat med saker, svetsar, gräsklippare, mc o ANNAT.
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070849.jpg

Sen har det varit mkt rengöring, samlas mkt skit i gamla bilar.. speciellt i motorrummet.. speciellt när förra ägaren sprutat in hela underredet med olja inför varje vinter.. Lite nya muttrar, brickor och annat har hittat in på bilen här och var.

Världens mest optimala bläster
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070851.jpg
Fan vad jobbigt det var att försöka blästra i denna.. något spartanska anläggning.. Men det gick!


Liten smygis på resultat av lackering, röd ventilkåpa, svart remkåpa
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070852.jpg   
Ja här är ju en liten smygbild på vad som gjorts under motorhuven iaf.

Imorgon fortsätter det och lite bilder kommer att dyka upp.. Men det är segt som fan att ladda upp bilder hos farsan då han har ett uråldrigt 56K modem.. här ute på vischan finns inte bredband tongue

see ya

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
2 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

hopp hopp, då har man hunnit med lite till idag då!

Länkarmar, krängningshämmare torkat, monterat på bilen med nya bussningar, nya spindelleder, styrlederna bytte jag förut, drivaxlar och styrleder målade med hammarlack, bromsoken avborstade o målade med hammarlack (ska nog bytas ut senare tillsammans med större skivor o nya belägg.

Sen har jag monterat av ventilkåpan igen och bytt pinnbultarna då det visade sig vara fel för gummipackningen.. de nya jag fick med var smalare på mitten än de gamla, vilket medförde att packningen inte kom ner mot toppen med de gamla. Nu är de bytta och det håller tätt. monterade även på fläktkåpan som är blästrad och lackad svart.. generatorn monterades isär igår och putsades upp lite samt fått lite lackade delar, nu monterat på motorn.

Blev inte så många bilder idag heller då jag inte har nån kameraman och tänker inte själv på att ta kort när man är mitt uppe i och bara vill bli färdig.

Lyckades även trolla bort två delar.. clips för gaswire försvann spårlöst ner bakom motorn och återfanns ej.. varken i motorrummet eller på marken under.. mkt märkligt.. tillverkade en egen i plåt som fyller sin funktion. Sen lyckades jag trolla bort en specialmutter med insex till remkåpan, den ramlade ner nånstans vid fronten och har ev ramlag in i ett hål i frontbalken.. letade säkert en halvtimme men kunde fan inte hittade.. sjukt irriterande.. så remkåpan får vänta med att återmonteras tills jag fått tag i en ny.

tog även fram en borrmaskin o polerade fälgarna lite, blev stor skillnad.. ska ta en bild på det imorn när det är ljusare ute.

ett par bilder på vad som hänt idag iaf..
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070854.jpg

http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070853.jpg

http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070855.jpg

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
2 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Börjat riva litegrann bland kablar i instrumentpanelen för att löda in kontakter till stereon.. det var inte fint därinne.. skatbo av kablar.. hittade en kabel från motorrummet med + och jord som inte var inkopplat.. förmodligen till bandaren som satt där original. lite kassa högtalarkablar och en jord till stereo hittade jag också iaf. ska dra nya kablar till dörrarna.. bara att löda ihop med de gamla och dra igenom så slipper man riva så mkt.

Lite bilder kommer sen. kommentera nu! tongue

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
2 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Jahopp, då har man dragit nya kablar till dörrarna, lödit in iso-kontakter till stereon, dragit strömkabel, remote-kabel och lågnivåkabel bak till slutsteg. Stereon är inkopplad och testad med ett par riktigt rötna gamla dörrhögtalare o det funkar. Så nu slipper man iaf och lyssna på enbart motor och vägbrus på vägen hem till Göteborg.

Så passade jag på att handtvätta hela bilen och vaxa. Drog även på nåt som påminner om skokräm på alla svarta plastdetaljer, grym skillnad! Bättre än värmepistol. Men det syns ganska stora skillnader i lacken på bilen.. sad Huven är fortfarande väldigt matt, mellandelen på bakskärmar likaså.. ena framskärmen är mkt nyare för den blev megablank! well well.. lack har ingen annan funktion än utseende och rostskydd.. det får komma senare.

Håller på o funderar lite på vad jag ska ha för topp till kommande motorbygget. "Enklast" vore att sätta i den jag har, men mkt vill ha mer.. speciellt när det gäller motoreffekt.. Så en ny topp borde byggas så småningom med allt vad det innebär..

Ja, imorn bär det alltså av mot Göteborg och hem till flickvännen och 2 veckor semester kvar.. Får se vad det kan resultera i. Förhoppningsvis nya dörrsidor och en liten baslåda i bak.

God natt och sov gott / Peter

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
4 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Har inte hunnit med att göra så mkt sen jag kom hem från roadtripen till far min. Men har iaf hunnit påbörja nya dörrsidor. De är ganska tacksamma att göra då formerna är enkla och det enda som sticker ut är armstöd, handtag och fönstervev i stort sett.. de gamla högtalarhålen och dörrfacken har jag slopat, nya hål, bakåtflyttade, för att få plats med 6,5". Bafflar frästes för att rutan skall gå att veva ner helt. Dörrsidorna är i mdf och inte masonit som de gamla sunkiga.
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070865.jpg

Sedan hämtade jag ut paket från carlab, innehållandes c-lås & larm, nedre fjäderbensstag, brandsläckare och en 300 sidor lång katalog från autostyle.

4-punkt fjäderbensstag & släckare 0,6kg
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070868.jpg

more to come, stay tuned / Peter

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
5 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Fortsatt med dörrsidorna nu. Det är de första jag gör så det blev enkelt, släta med bafflar för 6,5" + extra diskanter. Tog de högtalare jag hade hemma, kenwood och herts. Blir basbygge i skuffen sen, givetvis ska det gå att ta ur om det blir läge för lättlätt bankörning smile

I övrigt stör jag mig på att klonkandet i framvagnen inte försvunnit.. Trots att jag bytt bussningar, styrleder, spindelleder, satt på coilovers.. nånstans måste klonket sitta o det ska BORT! Det är påtagligast när man kör långsamt och svänger mkt.

Nån som har fler förslag på var det kan sitta? Topplagringar? dessa ska snart bytas så då vet jag. Mer?

In action
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070874.jpg
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070870.jpg

Btw, det sitter dämpning i form av en lite tunnare bitumenmatta mellan mdf och vinylen.

Edit: Sjukt optimalt att göra detta hemma i köket, men biltemas spraylim var riktigt bra, inget damm!

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
6 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Började lite smått att montera igår, men hittade inte några delar till handtag o sånt, så fick skjuta upp det till idag.. o nu regnar det ute.. måste verkligen fixa garageplats nu..

http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070876.jpg

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
6 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Så var båda dörrsidorna på plats i bilen och jag måste säga att även om de är ganska slätstrukna och enkla så är jag riktigt nöjd smile Det är ju ändå första gången jag gör nåt liknande.

http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070880.jpg

Monterade även den lilla säkerhetsutrustningen som man hoppas att man aldrig blir tvungen att använda.
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070882.jpg

Just ja, slängde även ur den gamla ljuddämpningen/isoleringen som satt mott torpedväggen och ersatte med bitumenmattor, sen i med golvmattan. Det känns mer ombonad och snyggare med mattan i än ur.. riktigt så mkt rally är det inte än tongue

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Dloo_Lee
9 augusti 2010 · 1 Inlägg

Hej,
jag undrar om du fick Fjäderbensstagen som du beställde från carlab?
Det är nämligen så att jag har beställd några sakder till min VW, från carlan sedan 15/7, men jag har inte fått dem.

Tack

sterge
9 augusti 2010 · 484 Inlägg

Gluttat igenom tråden nu o detta verkar intressant att fortsätta kika vidare på smile

Föddes till att älska Volvo.
Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
9 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Hallå hallå!

Jajemän jag har fått mina grejer. Nu sist jag beställde tyckte jag det tog lite längre tid än första gången men det tog typ 2 veckor. Men du får ringa o kolla med dem, är ett 08-nummer vet jag.

Mvh

Dloo_Lee skrev:
Hej,
jag undrar om du fick Fjäderbensstagen som du beställde från carlab?
Det är nämligen så att jag har beställd några sakder till min VW, från carlan sedan 15/7, men jag har inte fått dem.

Tack

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
9 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Tack, kul att du tycker det smile

Det kommer nämligen att hända massa spännande saker framöver, som tex motorbygge, 2L gti maskin med bearbetad topp osv. Fick även på mitt nedre fjäderbensstag fram idag, men har inte hunnit testköra så mkt med det på då jag sänkte 1cm till i fram. Man får ju ta det lite lugnt o kolla så det inte tar i nånstans smile

Just för tillfället är det lite tajt med deg, men när lönen kommer då jävlar, haha har jobbat 70h extra på min semester så jag får en halv månadslön extra big_smile big_smile

sterge skrev:
Gluttat igenom tråden nu o detta verkar intressant att fortsätta kika vidare på smile

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
10 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Fick tummen ur idag och bytte takluckan, dels var den lite rostig, detta troligtvis för att ett av dräneringsrören varit igentäppt innan. Det i sin tur medförde att luckan svällt upp en aning, vilket är sjukt fult samt att det läckte in lite vid hårt regn.

Fick tag i en lucka på ett folkaforum som var i kanonskick och bytet gick förvånansvärt lätt med en beskrivning jag hittade på nätet.

För den som är intresserad:

Sunroof

    * Open the sunroof halfway, then remove the steel clips at the front edge using a plastic wedge tool.
    * Close the sunroof and push the interior panel back all the way.
    * Remove both front guides from the outer panel.
    * Slide the springs at the rear guide in towards the center.
    * Unfasten the screws, then remove the rear support plates in towards the center. Lift the sunroof cover out.
    * Installation is the reverse of removal

http://i35.tinypic.com/kcyx4z.jpg

Peter_Eriksson luftgekühlt für alle
10 augusti 2010 · 3 068 Inlägg

Fick för mig att tona rutorna bak idag, blev biltema bronze, lite mörk men ändå ganska bra tycker jag. helt ok resultat, nåt litet veck blev det.. svårt att få till det perfekt på egen hand utan varmluft.. dessutom på parkeringen tongue
http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070916.jpg

http://i737.photobucket.com/albums/xx17/Mrpete82/P1070919.jpg

Senast redigerat av mrpete (23 september 2010)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang