ABS / Antisladd lampa Volvo s80 2.4t

EmulFFS
6 augusti · 33 Inlägg

Tjenare, jag har bytt båda hjulhastighetssensorerna / ABS-givarna fram på bilen men inte bak. Trots detta har jag kvar både abs och antisladd lamporna kvar. Bilen har även felkoden P1550 som vad jag ska ha förstått ska ha något med ABS att göra.
Vad tror ni kan vara fel? Tack för all hjälp på förhand!

Volvo S80 "Gröna Trafikfaran" (2001)
Hilmer
6 augusti · 1 729 Inlägg

Är detta enda felkoden eller det har funnits fler tidigare, eller vad var syftet till byte av delarna?
Har du kört med bilen efter bytet?

EmulFFS
lördag 16:03 · 33 Inlägg

Jag har kört med bilen sedan problemet uppkom och vad jag vet så har bilen en misständning vid gaspådrag och denna ABS/antisladd lampan, det kommer även upp en motorlampa med som jag förstått så har denna motorlampa med exakt samma och göra.
När jag startar bilen släcks antisladdlampan och om jag kör under 40 km/h så släcks även ABS lampan efter en stund, dock är det ljud som att ABS systemet försöker jobba.
Ifall jag kör över 40 km/h så tänds de båda lamporna igen och ljuden slutar men även ABS och antisladd systemen stängs av.
Syftet med bytet var att försöka få bilen att inte misstända och detta var de ända felkoderna som jag fått upp, när bilen misständer känns det som att bilen "hoppar" fram på vägen och ifall jag släpper gasen igen så slutar det. Från början fick jag upp dessa tre lampor efter ett gaspådrag.
Jag har läst ut felkoder och kollat på grafer angående hur hjulhastighetssensorerna läser av hastigheten och dessa grafer finns på bild här:
(höger fram) https://ibb.co/0y3LQkx
(vänster fram) https://ibb.co/VM8fChm
Om jag kan tolka dessa grafer rätt så ger höger sensor felvärde och det är även vad ABS systemet säger i felkodsläsaren. Fel på sensorn? Död krans? Bränd styrenhet till ABS/antisladd-system? Fler idéer?

Volvo S80 "Gröna Trafikfaran" (2001)
Hilmer
lördag 18:24 · 1 729 Inlägg

Att lampan slocknar och sedan tänds på nytt när du passerat 40km/h är för att den gör en självkoll vid den hastigheten, upptäcks ett fel så tänds naturligtvis lampan på nytt då.
Om du inte kikat på kransarna redan så är just detta mitt tips nu, det är väldigt vanligt att dessa ger felkoder när dom spricker, blir fulla av skit/rost osv för då kan inte givaren läsa av hastigheten korrekt.
Om systemet inte kan avläsa hjulhastigheten alls (eller tyder det som att hjulet tappat fäste) så kan nog motorns effekt begränsas också, därav motorlampan. Men detta är en liten gissning från min sida dock.
Exakt vad säger felkoderna?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang