Mercedes 300ce-24 91a Abs,Generator... problem... hjälp...

Denta
15 december 2008 · 24 Inlägg

Tja!

Köpte min 300ce för drygt en vecka sedan...
Bilen har stått still i nästan 2år dock så har ägaren varit ute och varmkört nån gång i bland...

2 dagar efter köpet ger generatorn upp... först trodde ja de regulatorn så ja böt den, men de vart ingen skillnad...

syntomen var att ladd lampan började glöda sen så glödde typ alla lampor på instumentet...
Köpte en ny mordern 90amp generator som jag vart rekomenderad av start & generator i sthm/sickla... De blev Kanon! bilen fick ett helt nytt liv allt vart mkt bättre och så var de frid och fröjd tills i dag...

Då står ja på tomgång, Driven och pratar med min chef, med foten på bromsen i typ 10min, backar ut från utfarten då tänds ABS lampan... så ja tänker jaja gammal bil... bara att stänga av och starta igen så slocknar den nog... Men då sa de bara NjööNjööö.. i start motorn... ingen ström... väntade typ 1 min provade igen bilen startade utan problem men abs lampan lös... åkte typ 20 min vart på att abs lampan börjar glöda, stereon dog... kommer precis hem och bilen dör... ingen ström... kollar batteriet och märker att de e lite varmt så ja mäter upp de och ser att de e bara 9 volt... så ja tänker att de måste ha tagit skada av gamla generatorn typ... så ja byter batteri men de är samma sak... generatorn laddar inte...

Märkte oxå att när jag slår på tändingen så lyser inte kontrollamporna bara ABS lampan... skumt....

Nån som vet nått ? tänkte ja kanske skulle kolla på OVP-relät i morgon... men har de nått med de här att göra ?

Hjälp! min första MB vill inte bli besiken...

Mvh Denta

astra2
15 december 2008 · 143 Inlägg

Hej!    Möjligen har även den nya generatorn lagt av. Innan du går vidare bör du nog först ladda batteriet fullt och sedan starta och mäta laddspänningen i tomgång. Är det mindre än 13,5 volt är laddningen otillräcklig. När två generatorer havererar kan orsaken vara kabelbrott eller glappkontakt i de stora kablarna kring batteri, startmotor o generator. Generatorn tål inte att tappa kontakten med batteriet när motorn går. Kolla kablarna, sen är det kanske läge att åka till en bilelektrisk verkstad. Lycka till!

Startmotorpunktse Följ strömmen..
17 december 2008 · 233 Inlägg

Om ditt gamla batteri inte mättes upp innan den nya generatorn monterades finns risken att batteriet var trasigt och det då gör så att den nya generatorn gått sönder. När en lampa glöder är det nästan alltid diodbryggan som gått sönder vilket händer när generatorn inte kan leverera all den ström den producerar, t ex om ett batteri är riktigt dåligt laddat eller trasigt.

Om du har möjlighet så kom förbi butiken i Sickla så tittar vi både på generator och batteri. I många fall går det att ta generatorn som en goodwill garanti då de fabriker vi jobbar är väldigt generösa gällande garantier.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang