Stora Megasquirt tråden, Frågor, Guide, o.s.v

135 Inlägg
Skrivet 2 december 2014 #21

Halloj.

Testade mitt nyanlända paket inne på rummet med lite givare, funkade klockrent förutom vattentempgivaren.... visar ~~155C i normal rumstemperatur. Vad jag förstått så går det inte att kalibrera givarna med MS1V3, korrekt?
Så frågan blir då vilka givare som faktiskt fungerar? Helst någon modell som finns på Biltema eller någon annan stans lätt till smile
Testade aldrig lufttempgivaren då jag var för lat för att gå ut och hämta den, så undrar om det kan bli samma skit med den?... är från en -96 850 GLT smile

Forummoderator · 9 645 Inlägg
Skrivet 3 december 2014 #22

klubbfors skrev:
Halloj.

Testade mitt nyanlända paket inne på rummet med lite givare, funkade klockrent förutom vattentempgivaren.... visar ~~155C i normal rumstemperatur. Vad jag förstått så går det inte att kalibrera givarna med MS1V3, korrekt?
Så frågan blir då vilka givare som faktiskt fungerar? Helst någon modell som finns på Biltema eller någon annan stans lätt till smile
Testade aldrig lufttempgivaren då jag var för lat för att gå ut och hämta den, så undrar om det kan bli samma skit med den?... är från en -96 850 GLT smile

Alltså, läsa manualen är A och O för att ens komma nära att lyckas, i synnerhet med MS.

http://www.megamanual.com/v22manual/mwire.htm#clt

-=[Performance by Torpis]=-
Jag är duktig på S/V40, trimning av dessa bilar utöver det vanliga. S40 Upgrades
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
23 Inlägg
Skrivet 22 mars 2015 #23

Tjenare!
Har precis monterat ett Ms1v3 på min 940 B230Fk.
Kör Vr Givare på Svänghjulet 60-2
Edis 4 tändspole. Boxen har körts med dessa grejer innan.
Men när jag koppla upp datorn så ville inte programmet och boxen sammarbeta så fick inte ut dom gamla ignition settingsen. Så nu undrar jag hur ska dessa stå? Har fått Rpm trigger signal och Nollat på 1cyl men känns som dom andra cyllarna inte är med. vad ska det stå för värden i trigger pos A etc?
Sen PWM limit etc vad ska stå där? Det är väll för Hög ohm/Låg? Kör 940 original spridare som ska vara lågohm?

ska ta en bild och lägga upp på mina inställningar.

//Robin

23 Inlägg
Skrivet 22 mars 2015 #24

https://www1.garaget.org/gallery/images/108/107781/107781-6eb5120f84416f3d70c812b3785cd73a.jpg

29 Inlägg
Skrivet 5 december 2016 #25

livar upp tråden!
Har kopplat in mitt ms nu med detta kopplingsschema http://www.msextra.com/doc/general/pix/ … ternal.png
men när ja vrider på tändningen så blinkar de bara till i boxen?
3 dioder sen när ja startar ms2v3 programmet så hittar den inte boxen? Hjälp uppskattas! Allting har ström och gjord!

Gäller en b230fk
Boxen är beggad men den fungerar

Senast redigerat av Emiliutti (5 december 2016)

Forummoderator · 9 645 Inlägg
Skrivet 6 december 2016 #26

Har du ström fram hela tiden då?  Flasha om processorn kanske....

-=[Performance by Torpis]=-
Jag är duktig på S/V40, trimning av dessa bilar utöver det vanliga. S40 Upgrades
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
29 Inlägg
Skrivet 7 december 2016 #27

torpis skrev:
Har du ström fram hela tiden då?  Flasha om processorn kanske....

Nu funkar det. Var usbkabeln som jag hade som de var fel drivrutin till.

Nu till de andra problemet -.-

Någon som vet hur man flyttar över en tune från ms1 till ms2? har fått tag i en startmapp nu men den är till ms1 och går inte att lägga in på ms2 utan att ja får massa felkoder

3 758 Inlägg
Skrivet 7 december 2016 #28

Emiliutti skrev:

torpis skrev:
Har du ström fram hela tiden då?  Flasha om processorn kanske....

Nu funkar det. Var usbkabeln som jag hade som de var fel drivrutin till.

Nu till de andra problemet -.-

Någon som vet hur man flyttar över en tune från ms1 till ms2? har fått tag i en startmapp nu men den är till ms1 och går inte att lägga in på ms2 utan att ja får massa felkoder

Generera en ny bränslemapp och kopiera någon annans tändningsmapp är vad jag rekommenderar.
Att ta någon annans mapp som startmapp brukar ofta resultera i dålig motorgång.

29 Inlägg
Skrivet 7 december 2016 #29

simlar skrev:

Emiliutti skrev:

torpis skrev:
Har du ström fram hela tiden då?  Flasha om processorn kanske....

Nu funkar det. Var usbkabeln som jag hade som de var fel drivrutin till.

Nu till de andra problemet -.-

Någon som vet hur man flyttar över en tune från ms1 till ms2? har fått tag i en startmapp nu men den är till ms1 och går inte att lägga in på ms2 utan att ja får massa felkoder

Generera en ny bränslemapp och kopiera någon annans tändningsmapp är vad jag rekommenderar.
Att ta någon annans mapp som startmapp brukar ofta resultera i dålig motorgång.

Har fått en startmapp av skogenracing som är till den setupen jag har. Problemet är att den inte tänder alltså de kommer ingen gnista alls. så de bästa vore om ja kunde få över deras startmapp så den funkar på mitt ms2 men vet inte hur jag får de o funka

3 758 Inlägg
Skrivet 7 december 2016 #30

Emiliutti skrev:

simlar skrev:

Emiliutti skrev:

Nu funkar det. Var usbkabeln som jag hade som de var fel drivrutin till.

Nu till de andra problemet -.-

Någon som vet hur man flyttar över en tune från ms1 till ms2? har fått tag i en startmapp nu men den är till ms1 och går inte att lägga in på ms2 utan att ja får massa felkoder

Generera en ny bränslemapp och kopiera någon annans tändningsmapp är vad jag rekommenderar.
Att ta någon annans mapp som startmapp brukar ofta resultera i dålig motorgång.

Har fått en startmapp av skogenracing som är till den setupen jag har. Problemet är att den inte tänder alltså de kommer ingen gnista alls. så de bästa vore om ja kunde få över deras startmapp så den funkar på mitt ms2 men vet inte hur jag får de o funka

Ok.
Har för mig mapparna inte är kompatibla utan du får i så fall manuellt kopiera över alla inställningar, dock ej helt hundra på det då jag endast kört MS1 och gjort mina egna mappar.

29 Inlägg
Skrivet 7 december 2016 #31

simlar skrev:

Emiliutti skrev:

simlar skrev:

Generera en ny bränslemapp och kopiera någon annans tändningsmapp är vad jag rekommenderar.
Att ta någon annans mapp som startmapp brukar ofta resultera i dålig motorgång.

Har fått en startmapp av skogenracing som är till den setupen jag har. Problemet är att den inte tänder alltså de kommer ingen gnista alls. så de bästa vore om ja kunde få över deras startmapp så den funkar på mitt ms2 men vet inte hur jag får de o funka

Ok.
Har för mig mapparna inte är kompatibla utan du får i så fall manuellt kopiera över alla inställningar, dock ej helt hundra på det då jag endast kört MS1 och gjort mina egna mappar.

ja jag sitter och finular lite nu så får väll se hur de går för mig

257 Inlägg
Skrivet 5 januari #32

Hejsan! Håller på och bygger ms3 i min 965 t5 och har stött på problem. Då detta är "den stora ms-tråden" tänkte jag att jag försöker här. Får fin sinuskurva på triggern när jag kollar med oscilloskopet men datorn registrerar varken den eller camen. Allt ska vara pinat för vr men får inget utslag alls i log. Väldigt tacksam för svar

Senast redigerat av Beaverus (5 januari )

En katt ska man ha i knät och inte under bilen.
43 Inlägg
Skrivet 5 januari #33

Beaverus skrev:
Hejsan! Håller på och bygger ms3 i min 965 t5 och har stött på problem. Då detta är "den stora ms-tråden" tänkte jag att jag försöker här. Får fin sinuskurva på triggern när jag kollar med oscilloskopet men datorn registrerar varken den eller camen. Allt ska vara pinat för vr men får inget utslag alls i log. Väldigt tacksam för svar

Du får skruva på "pottarna" inne i boxen.

Forummoderator · 9 645 Inlägg
Skrivet 5 januari #34

Har MS3 fortfarande pottar i boxen?

Vill minnas att Mega Tune och Tuner Studio fick användas växelvis.... bland annat hade tuner studio en bättre vy av triggern och Mega Tune hade andra saker typ kalibreting TPS som inte gick i det andra....

-=[Performance by Torpis]=-
Jag är duktig på S/V40, trimning av dessa bilar utöver det vanliga. S40 Upgrades
Elbil på riktigt - mina minnesanteckningar
257 Inlägg
Skrivet 11 januari #35

Jodå ms3 har fortfarande pottarna kvar. Samma med expander kortet. Har ställt pottarna så jag fått en helt underbar sinuskurva på mitt gamla analoga oscilloskop så borde inte vara pottarna som spökar.

Kan jag få ut nåt i logviewer om inte tuner studio hittar nåt?

Och ska det vara kontakt mellan två stift på q19 och q20

Senast redigerat av Beaverus (11 januari )

En katt ska man ha i knät och inte under bilen.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang