Skyldighet att redogöra för alla reparationer vid försäljning?

Jackisen
13 oktober 2019 · 3 Inlägg
#1

Hej.
Måste man redogöra för ev köpare för alla reparationer/underhåll som gjorts även om allt är originaldelar eller räcker det att informera om vilka fel som finns på bilen?
Tex smörjt upp bromsar, satt in ny fjäder?

Det har ju ingen negativ påverkan på bilens skick men förmedlar lätt en ”negativ” känsla av bilen fastän den bara underhållits...

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
13 oktober 2019 · 13 053 Inlägg
#2

Bilmodell och ålder?

Sveriges andel av världens samlade utsläpp är 0,16 procent. Världens största utsläppsland Kina släpper på ungefär 50 timmar ut lika mycket som Sverige på ett år. Och visste du att 5% av våra totala utsläpp kommer från en enda skorsten...
Jackisen
13 oktober 2019 · 3 Inlägg
#3

2007a. Toyota auris

uhlin
13 oktober 2019 · 1 700 Inlägg
#4

Finns väl ingen skyldighet att berätta vad som är utbytt på bilen, däremot är du skyldig att säga vad eventuella fel är som du känner till. I synnerhet som det beskrivs dolda fel.

Fast jag skulle se det som ett plus om säljaren berättade vad som är gjort och styrker det med kvitton, inget kvitto inget bytt utgår jag ifrån annars, och då i synnerhet kamrem i de fall bilen har det.

Utmarks-Loke
13 oktober 2019 · 3 230 Inlägg
#5

Du behöver inte berätta om gamla reparationer men jag skulle heller inte ljuga på en direkt fråga. Däremot bör du inte hemlighålla fel som ännu inte är åtgärdade, även om köparen inte upptäcker det innan köp. Finns väl ingen lag mot det heller men man vill inte lura folk.

spillolja
13 oktober 2019 · 2 530 Inlägg
#6

Om jag i en annons finner att topplockspackningen är nybytt kan de kanske ses som negativt, varför är denna utbytt ?

Renault går sönder ibland men går oftast att laga
Jackisen
13 oktober 2019 · 3 Inlägg
#7

Självklart ska man tala om vilka fel köparen betalar för, men det blir på något sätt meningslöst att tala om vad som funkar precis som det förväntas göra..

torsen
14 oktober 2019 · 4 469 Inlägg
#8

Moraliskt bör man tala om för spekulanter om bilen varit krockskadad eller varit med om en viltolycka.
Man blir, som köpare, besviken på om köparen i annons skriver att bilen inte är krockskadad, men som senare visar sig ha varit utsatt för viltolycka, som säljaren oproffsigt själv lagat med PP.
PP på "plastbumpers" släpper efter ett tag.
Men har man skrivit på (privatpersonens) köpehandling att man "inspekterat och godkänt bilen", så får man nog stå sitt eget kast.(djävla uttryck förresten).

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang