Geni till felsökning av el i 945.

plackbussy
1 december 2020 · 10 Inlägg
#1

945 turbo 1997.

Får ej soppapumpen att gå.

Bytt pump, bytt relä, bytt säkring nr 11.

Bilen går perfekt på startgas.

Inget av detta resulterade i något.
Men jag tycker utslagen på multimetern är underliga när jag mäter.

Kolla detta youtube klipp:

https://www.youtube.com/watch?v=g2noSYs … nel=greddy

Nån som har en tanke? avgudar människan som löser detta.

EmsAnders
2 december 2020 · 121 Inlägg
#2

Lossa kontakterna vid pumpen, mät så du har 12v där, sen kopplar du en lampa, typ 10w på kablarna och ser om den lyser, du kan ju ha spänning men ingen ström där, pga dåliga kablar.

Bygla relät så pumpen får spänning konstant vid kontroll.

Senast redigerat av EmsAnders (2 december 2020)

plackbussy
2 december 2020 · 10 Inlägg
#3

Har 12.5v till pump.
Har utrett detta så in i helskotta.
Tidigare hade jag endast 6v där bak så jag antar att jag lyckats hitta och åtgärda nåt problem.

Men nu till min förvåning så kommer det ej upp någon soppa ur slangen som går mellan pump och armatur, testade blåsa i den för att säkerställa att det inte är stock i den och det var det ej.

Nu är jag lur på att den nya pumpen är paj? Den surrar men ingen soppa kommer upp.
Ajja hållt på med detta hela dagen tills nu, 03:21.
Ger upp för idag och får fortsätta imorgon.

Tack för tipset!

Senast redigerat av plackbussy (2 december 2020)

Volvofarfar
2 december 2020 · 1 304 Inlägg
#4

Utsliten bakstycke på tändningslåset skulle jag gissa på då du får strömbortfall när du vrider till startläget., kallas även startros..
Testa att dra på tändningen, sen går du fram och byglar vid startmotorn och provar starta motorn den vägen istället..
Satte du kablarna på pumpen rätt? Så den inte går åt fel håll?

Senast redigerat av Volvofarfar (2 december 2020)

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=205313
Projekt! Renovering/Dieselkonvertering Volvo 244.
zzr94092
2 december 2020 · 3 091 Inlägg
#5

Har du provat med en lampa , som sas tidigare?

plackbussy
2 december 2020 · 10 Inlägg
#6

Testade med lampan och den lös starkt!
Har läst mig till att pumpen kanske behöver mottryck för att pumpa, kan det vara så?

zzr94092
2 december 2020 · 3 091 Inlägg
#7

Pumpen borde pumpa direkt..

EmsAnders
2 december 2020 · 121 Inlägg
#8

Om lampan lös, och du har 12v där, och pumpen inte pumpar, då är pumpen kass, eller någon slang in till pumpen om den sitter i en armatur, dålig på hur det ser ut på Volvo.

Jag förutsätter då att du har bensin i tanken......

Senast redigerat av EmsAnders (2 december 2020)

husseman
2 december 2020 · 843 Inlägg
#9

Hmm, låter som en kass ny bränslepump..du har väl inte köpt den på Feltema?
Har du gjort det o kopplat + o - rätt..så har du ett klassiskt Feltemafel..... de köpte väl in 30000 pumpar, med vetskap om att 30-40% hade fel..- billigt för dom att köpa det partiet..surare för den som köper en pump där. Du får garanterat en ny, men inga pengar för tiden du lagt på att handla av  dessa klåpare..  - har du inte köpt pumpen på Feltema..så gå till den som sålt den o begär ersättning för felaktig del och arbete.  Lycka till.
mvh/husse

zzr94092
2 december 2020 · 3 091 Inlägg
#10

Vet en som köpte en elpump på biltema,var hål i den,!!!

Volvofarfar
3 december 2020 · 1 304 Inlägg
#11

Provat att köra direktström på pumpen?, måste fråga om du torrkörde pumpen innan du stoppa dit den?.
Antar att du har huvudpumpen i tanken.. Och endast ett filter typ vid förardörren.

http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=205313
Projekt! Renovering/Dieselkonvertering Volvo 244.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt