Volvo 945 2.3 Manuell (1998)


166 visningar (1 idag)


Effekt / Vridmoment
135 hk / 230 Nm
Motor, växellåda och avgassystem
Motorn är en B230FK med M90 låda och original avgassystem. En växellåda/koppling som krånglar.
Effekt och prestanda (ingående)
Effekt är nog lite tröttare än 135hk och 230nm efter alla dessa år men det är ändå en turbo motor.
Chassi
Original förutom omlackerat tack som ändå är lite små bulor på.
Fälgar, däck och bromsar
Fälgar och däck är original förutom att fälgen är omlackerad men man kan fortfarande se Volvo på kåpan till navet om man kikar lite extra.
Interiör / Inredning
Fin inredning med det gråa halvskinnet och beiga taket. Fint träinlägg men en enstaka repa i den på förar dörren annars felfri inuti med hund eller last gallret eller vad vi nu kallar det. Elhissar och diverse knappar.
Bilstereo och multimedia
Tyvärr ingen stereo då den inte fanns. Original högtalare runt om i bilen vad jag vet.
Exteriör / Styling
Exteriör original helt och hållet rost i en framskärm och lite skråmor i en bakskärm och som taket som är lite små bulor på samt en bula på motorhuven.
Framtidsplaner
Framtidsplanerna för tillfället är att hålla bilen så original som möjligt eventuellt en omlackering på bilen (i samma färg) för att göra den riktigt fräsch. Motorblocket skall jag måla om i röd. Växellådan skall ner och det skall bytas koppling kolla om lådan är kass och få bilen körbar. Funderar även på att byta motorkuddar och bussningar runt om för att få en så bra känsla som möjligt när den körs. Annars är det småpill som står på radarn t.ex att rengöra hela motorrummet och måla ventilkåpan då den ärjat även rengöra allt i motorrummet som inte ser bra ut. Finns stora planer för att hålla bilen så original som möjligt och rengöra den så mycket som möjligt för att få den till fabriksskick så gott det går utan att köpa nya grejer.
Övrigt
Ej angivet.
Ägarförhållande
Bilen införskaffades 24 september 2023
Skapad
26 september 2023
Uppdaterad
26 september 2023
Senast inloggade besökarna