Volkswagen 1300 (1966)


8 572 visningar (1 idag)


Volkswagen 1300
6
Volkswagen 1300
5
Volkswagen 1300
1
Volkswagen 1300
Effekt / Vridmoment
60 hk / ? Nm
Motor, växellåda och avgassystem
MOTOR:
Efter ett smärre haveri (explosion pga havererad vevstake) är nu motorspecen följande:
Motorn är en 1600 cc men med originalkam, original vev, Dubbla Weber IDF 40, extraktor system, 009 fördelare, liten remskiva, 30 hk fläktkåpa, portade originaltoppar.

VÄXELLÅDA:
Originallåda med urethan bussningar.

AVGASSYSTEM:
S&S header med single glasspack. Numera även med tratt för att få lite mer ljud i skällan. (Kan dock inte rekomendera att köra med tratt utan insats då farbror blå inte riktigt gilar ljudnivån, det kostade mig i alla fall 600:-.
Effekt och prestanda (ingående)
Effekten är svår att gissa men jag skulle tro att den ligger runt 60hk.
Prestanda??? Vi får väl se till sommaren om man kanske ska testa den på strippen för att få en tid på den.
Chassi
Sänkt fram ca 7 cm. Står just nu stumt på stötdämparna då de är förlånga. Detta skall åtgärdas omgående då körupplevelserna kan bli ytterst obehagliga lite då och då.
Fälgar, däck och bromsar
Fram: Wolfrace SlotMags 13" med 185-13" däck av okänt märke 18 år gamla.

Bak: Wolfrace SlotMags 14" med 185-14" däck av okänt märke 18 år gamla.

Bromsar: Original trumbromsar. Spännande!!! Ska bli skivor fram någon gång framöver.
Interiör / Inredning
Recaro stolar samt dörrsidor med krossad plych (Urk!!!). Träinlägg på instrumentbädan. Typiskt 80-tals look. Lite biltema mätare för oljetemp, oljetryck och en varvräknare. Jag tror jag ska kolla upp givarna så att de visar rätt så man inte blir lurad. Nyaste tillskottet i inredningsväg är en kort massiv och härlig växelspak med t-handtag. Recarostolarna ska dessutom väck för de passar inte med stilen på den här bilen.
Bilstereo och multimedia
Enkel CD, har ej orkat montera in något mer. Meningslöst egentligen då allt skrammel och buller överröstar det mesta.
Exteriör / Styling
Bilen är rensad från lister och stötfångare och är byggd i lite oldschool cal-look stil. Denna stil ska det förbli men jag ska sätta dit fotstegen igen och sänka den några centimetrar till fram.
Framtidsplaner
* Håller på att bygga en 1971 cc typ 4 motor som ska turbokonverteras. Kammen ska bytas till lämplig modell och topparna ska portas samt sättas i större ventiler (42x37 jmf. 37x33 som är original). Megasquirt insprut hade jag tänkt använda. Jag siktar på att nå 200 hk vilket borde skjuta på hyffsat på en så pass liten bil:-)
'I och med effektoch vridmomentsökning så lär ju ett växellådsbyte komma som ett brev på posten och då blir det troligtvis en 091-låda från vw bussarna från slutet av 70-talet/början av 80-talet.
Övrigt
Denna bil är ett rullande projekt. Den kommer troligtvis aldrig bli färdig då jag har en massa idéer och kombinationer som jag vill testa. Tex. så vill jag ha både en storkubiksmotor som sugmotor men jag skulle även vilja lära mig mer om turbokonverteringar m.m.

Förhoppningsvis så kommer man att få lite mer tid att lägga på bilen när barnen börjar bli lite äldre.
Ägarförhållande
Skapad
18 april 2005
Uppdaterad
3 juni 2008
Senast inloggade besökarna