Fel på varvtalsgivare Audi A4 1.8T

Germax
7 mars 2010 · 12 086 Inlägg

Efter att brorsans Audi 1.8T -95 börja strula vid kallstart (den bara tvärdör efter 1-2s) så kolla vi felkoder idag. Fick 4141 vilket betydde Varvtalsgivare orimlig signal. Frågan är vilken av alla givare som är varvtalsgivaren? Kollar jag på autoexperten så finns det 3 olika, hallgivare, pulsgivare samt signalgivare.
Vilken är det?

Senast redigerat av JapMax (7 mars 2010)

jojje123
11 mars 2010 · 10 Inlägg

Felkoden på varvtalsgivaren kan finnas på gamla audi att det är orimligt signal pga tändningen är till men motorn snurrar inte. felkoden försvinner automatiskt när motorn startar.
du har 2 varvtalsgivare. En G40 som sitter i toppens framkant bakom aluminiumlockat samt en G28 som sitter på blockets sida i bakkanten. (Gäller 1.8 /1.8T) Lägger en av dessa av ska bilen gå ändå men inte bra och motorlampan tänds.
Ditt fel låter troligtvis mer som immobilizerns som strular.
Slå på tändningen (starta ej) och kolla om nyckelsymbolen släcks. Gör den inte det så ligger felet där. Vanligast på gamla a4 är kabelns som går från tändningslås till immobox (vit låda bredvid rattstång) har dålig kontakt.Där sitter en svart kabel innehållande en grön och en svart ledare. Ute i ändarna sitter skitdåliga kabelskor där kabeln bara är instucken och plastisolering skärs upp av de vassa kanterna för att få kontakt med kopparn. Ryck lite i den kabeln. Med lite tur får den ny kontakt och det funkar igen.
Oavsett vilket så ta loss kabeln från tändlåset, öppna upp plasthöljet och peta ut kabeln med kabelsko. Den sitter fast med en liten hulling i sidan som du frigör med en knappnål eller nåt.
I andra ände är det lite mer komplicerat men ungefär samma princip.
Skala kabeln några mm och låda fast den. OBS. LÖDA.. inte svetsa. Där är inte plats för klumpvis med lödtenn.

Funkar inte detta så bli det troligtvis till all köpa nytt immostyrdon. Läs av kanal 25 (Immo) och se vad du har för felkoder där.
Köper man en ny immobox så finns där en gammal 4-siffrig kod man kan skrapa fram och det går att koda in nycklar med vag-com annars blir det till att åka till auktoriserad audi-verkstad så dom frå koda in nyklarna. Samtliga nycklar måste programmeras om.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang