Rockford T1 Power 12" Låter konstigt.

Martink666
2 augusti 2010 · 58 Inlägg

Spelade lite med basarna en kväll och efter ett tag så började de spela sämre och sämre. Ljudet låter typ burkigt/plankigt. Har extra batteri i bilen men kan det va att det är för dåligt med ström bara?

Basarna är 2 St Rockford Power T1 12" med dubbla 2 ohms talspolar.

Steget är http://www.ground-zero-audio.com/english/08_ha2350x.htm

Lådorna är http://www.fetbas.com/catalog/product_i … cts_id/874

Är basarna sönderspelade eller är det för lite med ström? Om man rycker ur ena lågnivån blir det bättre tryck inne i bilen.

Har nyss vart ute och mätt upp basarna. fick 1,8 ohm på varje talspole på vardera bas. Mätte innan på steget och de var kopplat i 3,6 ohm på vardera kanal på steget.

//Martin

Senast redigerat av Toyotamartin (2 augusti 2010)

Leo86
2 augusti 2010 · 1 468 Inlägg

testa med annan ågnivå. o om d inte blir b'ttre så testa ett annat steg alt anna huvudenhet. blir det inte bättre med nåt av dom testa både annan lågnivå OCH steg. tanken är att lokalisera sig lite iaf vart poblemet sitter

Martink666
3 augusti 2010 · 58 Inlägg

Huvudenheten är de inget fel på har funkat bra till annat ljud ja haft:)
Dragit om allt nu och laddat batteriet.
Blev skillnad direkt kopplade även ihop baslådorna så de blev 2 ohm tsm och bryggade steget. Men det burkiga ljudet är fortfarande kvar? Lådorna är på 38 liter enligt Rockfords hemsida ska de va på 50 liter portade? Kan de bero på lådorna?

//Martin

MartinF
3 augusti 2010 · 372 Inlägg

Antagligen är avstämning och hela köret åt pipan med den där lådan. Men T1orna ska fungera i slutna lådor också med mindre volym mellan 30 - 40 liter / st. Så testa att trycka in något i porten så den blir tät och se ifall det låter bättre.
Burkljud brukar man få med för liten låda.

Det där med att det låter bättre om du drar ur en lågnivå. Kan det inte vara så att du råkat fasvända en utav högtalarna? Lät då precis som det.

Senast redigerat av Martinfyhr (3 augusti 2010)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang