Vivendis Volvo V40 2,0T -00, illblå - Bilen är såld!

Min V40. Utmaningen är att med mycket begränsade resurser skapa en personlig bil. Projektet drivs av mig själv och min dotter född -01, med assistans av vänner och bekanta. Temat är ganska avskalat, blått och svart och välputsat. Tråden innehåller gott om bilder och en och annan beskrivning av hur man utför moment som bromsoksbyten och annat. Välkommen in! :)
  • 27 Följare
  • 408 585 Visningar
  • Uppdaterades senast 1 mars 2017
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
17 mars 2009 · 2 258 Inlägg

OJ! Upptäckte just att det igår var två år sedan Volvon köptes! big_smile Hurra, hurra! ... eller något...? tongue

// Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
17 mars 2009 · 2 258 Inlägg

Tack. Nä, det är inte kul. Är tyvärr rätt van. Har varit sjukskriven sedan januari år 2000, och har sjukpersion sedan ... fyra år?

Mitt liv är lite... begränsat på flera plan. Hälsan gör som den gör, bra dagar brukar jag kunna använda en eller två timmar till att utföra det som behöver göras. Såvida det inte är fysiskt ansträngande, för då minskar tiden drastiskt. Får ofta välja mellan dusch och garage, dammsugning eller matlagning. För att ta några exempel. Gör jag för mycket brukar jag antingen få yrselattacker direkt (och svimma eller kräkas om jag inte genast avbryter och sätter mig stilla) eller så kommer det som nu, dagen/dagarna efter och gör mig helt utslagen. Det är jävligt svårt att balansera och hålla sig på rätt sida gränsen. smile

På grund av sjukersättningen är det också ett mindre helvete att få ihop ekonomin, och att bygga bil och vara ensamstående mamma med en sjukersättning på 6800 i månaden... Idioti kanske? Hur som helst är det mitt val att försöka! big_smile

Men det jag gör med min bil är ofta ganska välplanerat och somligt tar en mindre evighet att genomföra, men det är inte så konstigt när man känner till mina förutsättningar. Jag är stolt (och nöjd och glad) över allt jag lyckas åstadkomma i alla fall, och lutar betydligt tyngre mot mina vänner än jag gjort om kroppen varit med mig. smile

Fick förresten en diagnos helt nyligen, i februari, efter drygt nio års sjukskrivning! big_smile

ME/CFS och IBS.

ME/CFS är en svår kronisk funktionsnedsättande neuroimmun sjukdom. Enklast är nog att beskriva det som att om jag anstränger mig fysiskt eller psykist drabbas jag av förlamande yrsel och/eller svåra influensasymptom och blir liggande. Och IBS är helt enkelt att tarmslemmhinnan är irriterad och inte fungerar som den ska och att man kan få svårt att ta upp näring. smile

Tyvärr finns ingen behandling, utan det som gäller är att lära sig att leva med detta. Och jag kämpar. Mest med min frustration över alla begränsningar mitt liv innebär, det är svårt att sätta gränsen rätt när viljan är så mycket större än kapaciteten.

Länk till en sida om ME/CFS om någon vill veta mer http://me-cfs.se/index.htm . Går också bra att fråga, såklart. Jag bits inte. Bara ibland... wink

Puss / Ellen  (som sitter VÄLDIGT mycket vid datorn för att försöka att INTE överanstränga sig men ändå få lite mental stimulans)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
19 mars 2009 · 2 258 Inlägg

Ibland vill jag bara gråta av tacksamhet! smile

Igår var mitt mål med dagen att ta mig utanför dörren, hade ju inte varit ute sen i söndags. Tänkte försöka gå bort till garaget och se om det funkade för mig att dammsuga klart bilen så jag kunde ta tillbaks dammsugaren till lägenheten sedan.

Under lunchen ringde telefonen. Det var Storm.
"Du, det är kalasväder, och hörnet vid garaget är jättemysigt nu... orkar du köra över bilen hit så tar vi dina bromsar idag? Om du orkar alltså. Jag är hemma hela dagen så det är bara att komma i så fall."

Vilket erbjudande! big_smile

Åt upp lunchen, fixade matlådor för resten av dagen och knallade iväg till garaget. Slängde in dammsugaren i skuffen, samlade ihop bromsbelägg, ok, bromsvätska, färg och lite annat och tog mig iväg. Kändes bra fast jag fick fokusera lite för att köra.

När jag kom fram var jag rätt mör. Första timmen hasade jag därmed bara med och pratade. Bogserade undan en bil från gården, sällskapade vid högtrycksspolning, körde in min bil. Min LERIGA bil. Storms grusväg på våren är... kladdig! tongue JÄTTEKLADDIG! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598181_xmrxg6.jpg
Min bil blev LERIG på Storms grusväg. Jättelerig. tongue Storm rev ok ändå. smile

Nå, Storm rev oket i bak och slängde dit det nya, och så skulle fjädern på plats... och det gick inte. Inte alls faktiskt. Märkligt... Men vad sjutton...? Och ... fast ... Skitkonstigt. Han plockade väck det igen och la oken intill varandra. Och de var ju inte RIKTIGT likadana?!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598184_umzw6a.jpg
Det gamla bromosket.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598186_qu389i.jpg
Det nya bromsoket. Inte likadant.

Fjädern gick verkligen inte att få dit på rätt sätt. Slutade med att han rev båda oken och flyttade över delar för att kunna sätta fjädern. Då visade det sig att inte heller godset i oken var lika, så det blev till att ta bort en bit av godset på det nya innan fjädern satt som den skulle. Vilket skitgöra?! Undra på att folk har problem att få Biltemaoken att fungera om inte fjädern hamnar som den ska?!
Hade ALDRIG fått ihop det där på egen hand.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598187_t8hsbf.jpg
Storm river och bygger om bromsoken.

ÄR OERHÖRT TACKSAM ÖVER ATT HA DEN HÄR HJÄLPEN!!! TACK, TACK, TACK!!!

När oket var i ordning började jag dammsuga ur kupen på bilen. Storm fortsatte med att byta samtliga bromsbelägg och gå igenom bromsarna runt hela bilen. Skrapade och målade på bromsrör, bytte bromsvätskan, modifierade mina hjulhus en aning eftersom vinterdäcken skrapade i rätt mycket... Jag fick fram torkdukar och torkade alla paneler och kanter, tog dörrgångarna.... högtryckstvättade mattorna. Och emellanåt trampade jag på bromspedalen, la om ratten, handräckte med prylar... SÅ TREVLIGT! big_smile

Två timmar efter att jag kommit upp gav vi oss för dagen. Hamnade i soffan med lite mat och sen tittade en väninna in också (efter omsorgsfull guidning för att hitta rätt). Slappade några timmar och tog mig hem igen framåt nio.

Nu är alltså bromsarna i ordning igen. Jag har handbroms vilket jag inte haft sedan maj förra året. All belysning fungerar som den ska. Bilen är således klar för besiktning! big_smile

Nu har jag precis varit ute och spolat av bilen så den är fri från all lera. Den ser fördjävlig ut ändå, full med asfaltsfläckar och skit, men nu kan jag visa upp lackskadorna för lackfirman.

Avsikten är att åka och träffa en väninna i eftermiddag och passa på att visa upp bilen samtidigt.

Puss / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
19 mars 2009 · 2 258 Inlägg

TBR-performance skrev:
kul att det går framåt
nä finns ju inget fjäderfäste på¨biltema oken

Nä, och det är ju oerhört märkligt? Hur är det tänkt att de ska fungera eller? Om någon kan förklara det lyssnar jag intresserat! big_smile

Puss / Ellen smile

Förresten, måste bara visa er vilka trevliga vårtecken jag hittade i Storms rabatt, glömde fota dem igår men passade på idag när jag hade varit och handlat lite och svängde in med lite mat till honom... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598573_e22lye.jpg
Vårtecken i Storms rabatt! big_smile Välkomna krokusar! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/598574_fnsox5.jpg
Solgul vårkrokus i Storms rabatt! big_smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
21 mars 2009 · 2 258 Inlägg

Hmm.

Ska försöka berätta vad jag åstadkommit i veckan. Känns lite skumt alltihop. Mår så konstigt så ena dagen ger jag mig ut och gör något konstruktivt och sedan försvinner bara dagen efter utan att jag har en aning om vad som hände... Har också förlorat greppet om vilken veckodag det är så det mesta känns lite skumt.

Men... det måste varit i torsdags som jag tog mig ut och tvättade av bilen efter frukost? Kalasväder med sol och värme, jag ställde mig i skuggan på baksidan, spolade av leran och hällde avfettning över bilen.

Hjälpte ju. Eller inte.

Kändes inte som om det gjorde någon skillnad alls på tjärfläckarna, men jag svampade i alla fall bilen och fick bort all lera, så att lackeraren skulle kunna titta på skadorna tänkte jag.

Efter lunch körde jag in till stan, mötte en väninna och sedan drog jag till Mariestads lackcenter för att träffa Thomas. Vi har diskuterat på telefon tidigare, och då gav han ett cirkapris kring  2500-3000. Han knallade ut och tittade på bilen.

Och konstaterade att det där inte är helt lätt att få bra eftersom rosten har fått fäste. Det blir till att slipa ner hela tröskeln, bakskärmen och det lilla hörnet under lampan, och sedan blästra rent så mycket som går och slutligen grunda med epoxy innan lackering. Då lägger han skarven uppe på C-stolpen mot taket. Det var mitt önskemål, eftersom det finns små bucklor på skärmen som i så fall kan tas bort samtidigt.

Han stod fast vid sitt pris, 2500!!!

Så, det jag behöver göra då är att fixa insidan av dörrgången/tröskeln vid bakdörren innan jag lämnar bort bilen, för det blir lack med stängd dörr. Och så blir jag av med bilen i en vecka.

Och det känns som om det är värt att göra så?

Har räknat och funderat och det känns helt vettigt. Ska bara få ihop pengarna också.

Sedan siktar jag på att rekonda lacken med en rejäl polering av resten av bilen, och hoppas jag kan få det hyffsat bra. Det är ju ofrånkomligt att det blir lite färgskiftning när man del-lackar en nio år gammal bil.

Hm. Det är nog ungefär det som pågått tror jag. Har som sagt tappat greppet om vardagen lite. smile Har varit rätt väck igen dagarna efter mina utfärder. Saker och ting får ta den tid det behöver helt enkelt.

Jo, jag har köpt OK/Q8 superavfettning och en pumpspruta också, så jag kan få väck tjärfläckarna någon dag. En annan dag. Orkar absolut ingenting nu känns det som, men jag kom i alla fall iväg och visade bilen den här veckan, vilket jag är stolt över. smile

Och tack vare Storms insats i onsdags är ju bilen dessutom besiktningsklar nu, det är också helt fantastiskt. smile Handbroms. Vilken lyx! tongue

Puss / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
13 april 2009 · 2 258 Inlägg

Hej!

Kul att man är saknad. Det har varit... en rörig tid här. sad Fick avliva min kära luddiga hund Lofar hastigt i tisdags. Har bloggat om det: http://www.garaget.org/mypage/blog.php? … post=54651

Jag har i alla fall bokat in lackeraren, lämnar in bilen i början av sista veckan i april, och hinner KANSKE få tillbaks den innan helgen valborg/första maj. Annars är det inte hela världen, jag har inte bråttom.

Det som ska göras innan dess är att jag ska tvinga Storm till att hjälpa mig att fixa dörrgången i bak. Klart enklare med rätt verktyg och dessutom är han bättre än jag på att spraya med burk.

Tänker vid samma tillfälle, om tid och energi räcker till, passa på att göra rent luftfiltret (köpte rengöringskit på Hova.com i samband med Elmia, bara 100 spänn mot normala 245! big_smile ).

Tar även med hammarlacken till bromsoken så kan jag bättra på de två som inte är bytta, och då packar jag också sommarhjulen så jag kan polera och lägga på dem med. smile

Hmm... jo, frontnätet får också åka med så får vi se vad som händer.

När lackeraren är klar med bilen (tröskel, bakskärm, bakhörn) ska Melina hjälpa mig med lackrekond.
Därefter är det dags att montera kjolarna, ögonlocken och hajfenan. smile

Sedan får vi se...

Jo, jag har ju fyllt år också! Och varit på lillsemester i Skåne! Fick då en HIMLA bra present av Per, Foyrik här på garaget! Nya regskyltshållare, precis sådana jag ville ha! big_smile Så, i samband med lackrekonden byter vi skyltar också, lika bra att skruva väck de gamla så vi kommer åt att polera ordentligt. smile

Att tona rutorna och fixa dimljuset står på önskelistan men är inte så prioriterat.

Efter tisdagens tragiska händelse har jag även funderat lite kring min bil. Utan hund behöver jag egentligen ingen kombi, men jag ska nog behålla den ett tag framöver i alla fall. Siktar bland annat på att ta med den till Vallåkra.

Men numera har jag ju ingen som bor i skuffen, så då kanske det är läge att börja fundera över den där fina baslådan jag har står? Och ev en dubbeldin-stereo också? Eller något annat att spela med som är roligare än originalstereon... Hmm...

Men det är rätt snurrigt allting just nu, det är TOMT här utan hunden. sad

Ska hur som helst fortsätta fixa med bilen, så får vi se hur mycket det kommer spåra ur... tongue

Puss! / Ellen smile

Senast redigerat av Vivendi (14 april 2009)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
14 april 2009 · 2 258 Inlägg

Jo just det ja... bilen har varit av vägen en vända också...

Det FINNS skäl till att V40 ska ha vinge och sånt, bakvagnen är lite... lömsk när det går fort... tongue

Förra helgen rullade bilen ungefär 100 mil, jag och en väninna var till Skåne och snurrade lite, och sen hem igen via Varberg. Kom hem sent på söndagen, så hon fick vackert däcka i min dubbelsäng eftersom vi inte orkade köra hem henne också... smile

Måndag drog vi iväg för att hämta min dotter, och sen skulle vi ner till lab på sjukhuset och lämna ett blodprov. Före klockan ett. Ont om tid. Väninnan som körde (jag behövde vila för att orka med att köra under eftermiddagen sedan vi lämnat av henne hemma) känner till vägarna bra, fick fria händer och stod på friskt.

Lite FÖR friskt.

Hon är van att köra BMW 525 Touring. Den har HELT andra egenskaper när det börjar kränga.

Så... vi fick ett tvärsläpp och gled ut brevid vägen så skiten sprutade om oss. Jag konstaterade bara att "det här är lite FÖR nära" samtidigt som hon konstaterade "MMMMM" och rattade för brinnande livet.

Vi kom upp på vägen igen, men hade fått oljud i bak. Snabb kontroll visade att det var plastlisten vid hjulhuset som kommit på rymmen mot däcket, gick snabbt att rätta till, och sen drog vi igen. Tur att jag inte fått på några kjolar, de hade inte suttit kvar om de varit på plats! tongue

Jag hann till provtagningen, och en närmare kontroll visade att det faktiskt inte finns några skador alls på bilen?! Ibland har man tur. smile

På vägen hem konstaterade jag att det fanns intressanta spår på vägen. En halvmeter från kanten ungefär, är det ett skarpt svart spår. Från FEL hjulpar så att säga... Till råga på allt på FEL sida av vägen! yikes

Jaja, det gick vägen, bilen är försäkrad om något skulle hända, och skit händer så det var ju ingen panik. Eller som väninnan konstaterade... "jaja, hade jag kört av vägen hade jag ju fått fixa bilen åt dig"
Värre än så hade det ju inte blivit i alla fall, fara för hälsan var det inte. smile

Var rädda om er!

Kramar / Ellen smile

Senast redigerat av Vivendi (14 april 2009)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
19 april 2009 · 2 258 Inlägg

Här rullar det på ser jag, trevligt! big_smile

Tack för stöttningen i saknaden efter Lofar.

Ja, det är tomt utan Lofar, men jag planerar inte att skaffa någon ny hund, jag är egentligen hundallergiker men exet tyckte absolut vi skulle ha hund ändå. Och gick till jobbet som vanligt och där satt jag med en jättehund i trotsåldern (han var ett och ett halvt år, strykrädd och undernärd när vi tog honom som omplacering) och höll på att ta livet av mig på kuppen. Men efter ett års slit var det ordning på alltihop, och jag hade en polare för livet. Vi blev så tighta att det aldrig var något alternativ att exet skulle behålla honom i separationen, det var ju jag som hanterat honom och gått hemma med honom, så det var självklart att han skulle följa med mig till lägenheten.

MEN jag känner redan att immunförsvaret har bättre marginaler utan hundbelastning så det känns inte aktuellt att skaffa någon ny hund.

Däremot har jag jobbat vidare med bilen, ska uppdatera med bilder snart.

Tack också för födelsedagshälsningarna. Och Melina, jag har ingen ANING om vem det kan vara så kör så slarvigt med andras bilar, men jag är glad att du hjälper mig med lackrekonden! Hoppas få tillbaks bilen kring den 30 april, eller kanske den 4 maj om de inte hinner klart med den på kortveckan.

Och darkwizard... bilen HAR redan en vinge. Den höga från SAM bilmode, men går det tillräckligt fort hjälper inte ens det... smile Men nu gick det ju bra i alla fall... smile

Kram / Ellen *ska fixa bilder och uppdatera veckans bilarbete*

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
20 april 2009 · 2 258 Inlägg

Jo, ja, just det! Bilen slog om till 21 000 mil när vi var på väg ner till Skåne! Bilden är tagen någonstans på motorvägen mellan Jönköping och Markaryd, jag ligger i Melinas knä med kameran! tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/629699_w0f3mh.jpg
Torsdagen den 2 april 2009: 21 000 mil

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
20 april 2009 · 2 258 Inlägg

Nu ni!

Nu har det hänt lite med bilen igen! big_smile Och jag har fått ihop alla bilder från pillandet! big_smile Så, häng med, vi (jag och bilen) flyttade tillfälligt till Storm i torsdags den 16 april.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631731_3w1m6s.jpg
Min smutsiga och tråkiga bil den 16/4 2009, innan vårfixet tar sin början... smile

Eftersom jag hade det lite stökigt med att ta mig iväg var jag inte på plats förrän framåt två-tre någonstans. Började med att plocka ut sommarhjulen ur bagaget, tvätta, polera och vaxa dem. Storm började med att skölja av dem och sedan turades vi om att spraya rengöring, tvätta och skölja.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631732_31kehc.jpg
Storm spolar av mina sommarfälgar.

När det var gjort fick de torka samtidigt som jag gjorde rent luftfiltret, kitet jag köpte för hundra spänn av Hova.com nere på Elmia var lättanvänt trots att det inte fanns några instruktioner.
Sprayade, väntade, sköljde noga, sprayade igen, väntade lite längre och sköljde väldigt noga, och sedan fick det stå och torka några timmar i solen. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631733_vcmkal.jpg
Jag sitter på Storms soliga trappa och tvättar luftfiltret till min bil. smile

När luftfiltret var på tork var jag tvungen att ta matpaus också, som vanligt, jag och mitt eviga ätande. Nå, att sitta där i solen på trappan och äta samtidigt som jag kände doften av violerna som växer precis intill... tja, inte var det synd om mig direkt... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631750_qb321k.jpg
Härligt doftande violer vid Storms trappa! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631751_v0vyfv.jpg
Storm tyckte det var hysteriskt roligt att jag kröp på alla fyra för att lukta på och fotografera violerna, så han tog kameran och memorerade det... tongue

Sedan fortsatte jag med att polera och vaxa fälgarna, samtidigt som Storm tog tag i dörrgången bak. Den skulle lackas inför att bilen ska lämnas in på lack. Låter bakvänt, jag vet. Men lackeraren (Thomas Mogren på Mariestads Lackcenter) ska slipa och blästra samt lacka tröskel, bakskärm och hörndelen under baklampan. Och då kommer han lacka med stängda dörrar, annars hade det kostat skjortan. Så, därmed var det lämpligt att fixa dörrgången innan bilen ska dit.

Storm slipade rent och snyggade till, och sprayade grundfärgen jag köpt av "lackeraren" förra sommaren. DÖM om vår förvåning när skiten krackelerade?! Det visade sig att grundfärgen löste topplacken som samma lackerare levererat, och som jag använde i somras?! Det blev till att torka rent så mycket som möjligt och börja om...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631734_n34f0d.jpg
Grundfärgen löste toppfärgen som sprayades på förra sommaren! Något verkar helt klart vara knas med materialet som jag köpte av förra "lackeraren". Suck.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631754_t3miag.jpg
Mitt i arbetet. Jag ligger egentligen på filten och polerar fälgar. luftfiltret står på tork på trappan ihop med min tomma mattallrik, Storm håller på att plocka av vinterhjulen... smile

Sedan blev det bättringsmålning av bromsok och nav, det var lite småsolkigt efter vintern och behövde en uppfräschning. Borstade rent och tvättade vinterfälgarna med avfettning och högtryckstvätt, och monterade de nyvaxade sommarhjulen allt eftersom. smile Blev himla bra! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631758_2qkxh3.jpg
Nypolerade sommarhjul monterade! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631759_az46z6.jpg
Nypolerat och monterat! big_smile

När det var gjort var vi rätt slut både jag och Storm. Storm passade på att olja luftfiltret samtidigt som jag tvättade vinterhjulen, så vi tyckte vi förtjänade att släpa oss in. Efter en eftermiddag i kortärmat i solen (doften av solvarm hud är underbart efter en lång, mörk vinter!) kändes kvällskylan påträngande, så soffan med sina värmande filtar lockade. Käkade lite och släpade mig sedan in i duschen för att kunna gå och lägga mig utan att smutsa ner sängen... tongue

Noterade samtidigt att mina "frökenfingrar" fått sig en rejäl törn under dagen. Naglarna var skitiga, delvis fläkta, nagelbanden spräckta. Ett pekfinger som jag råkat bränna sönder i hetvatten alltför många gånger de senaste månaderna hade spruckit helt i toppen av alla starka medel och sved och såg fördjävligt ut, och knogen jag råkat skära upp vid fälgpoleringen så fälgen blev blodig kändes inte speciellt bra när jag skulle tvätta håret. Det finns nog skäl till att det ofta är "externa" brudar som står som dekor vid bilar på mässor, de människor som pillar med bilar själva har helt enkelt svårt att hålla sig hela och prydliga... tongue

Innan jag däckade kollade jag efter besiktningstider också, får ju körförbud vid månadsskiftet, men det fanns inga följande dag. Dock en hel massa nästa vecka, så det verkade lugnt. Hade för avsikt att kolla tidigt nästa morgon igen, då jag skulle sova kvar hos Storm räknade jag med att sova rätt illa, brukar vara så första natten jag sover borta. Hah. Däckade med en smäll och sov som en gris till klockan tio följande dag! yikes

Fredag den 17/4 blev det således ingen besiktning. Hade som vanligt en lång startsträcka för våra knöliga kroppar som inte gärna vill fungera direkt. Frukost i soffan till "Femmans växel" där vi njöt av R8 och annat gottigt motorljud... tongue

Vid lunch åkte vi upp till Kristinehamn och köpte stötfångare till Storms 200, och kompletterade samtidigt vår att-göra-lista för min bil med att kontrollera dörrlisterna bak och rätta till dem för att bli av med vindbrus. Fixades direkt vid hemkomsten igen. smile

På vägen såg vi något som såg så kul ut att jag bara måste visa det för er fast det inte hör hemma i min projekttråd egentligen:

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631783_8juf11.jpg
En traktor på åkern?! Ja... eller nä... eller jooo.... ;P Hur FAN den hamnade där kan man ju undra... tongue

Tillbaks hemma släpade jag också ut dammsugaren och dammsög ur min bil, samt torkade rent alla paneler, runt alla knappar, i alla fack. Rev loss knapparna till fönsterhissarna för att få rent runt dem ordentligt, plockade loss fack och torkade, och lyckades också lirka ut den där hopplösa papperskorgen som sitter i bakkant av mittkonsolen. Idiotkonstruktion, nyper när man ska dra ut den och när näst intill omöjlig att öppna. Gjorde rent allting och sprayade glidskenorna med silikon, så nu fungerar den! smile

Under tiden började Storm fundera över vad som var kvar på listan, och tog itu med nätet till fronten.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631770_uwniyj.jpg
Storm klipper till frontnätet till min bil! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631780_tzli4b.jpg
Frontnätet på plats där nere! Och det nedre är blankt till skillnad från det övre, antingen får tiden göra sitt åt den saken, eller så får jag måla lite. Bättre än innan i alla fall, och skillnaden syns som mest i just det här ljuset/ den här vinkeln. smile

Sedan insåg Storm att han hade ett apoteksärende som behövde klaras av före klockan sex, och jag behövde handla mat, så jag drog iväg till stan för att ordna det åt oss och lät Storm pilla lite med sitt eget en stund.

När jag kom tillbaks var det lagom att jag hann tvätta av bilen utvändigt också. Högtyckstvätt, schampo och svamp och sköljning efteråt fick duga, bilen ska ju lackrekondas helt när den kommer från lackeraren. Ja, bara på det som inte är nylackat då, såklart.

Mitt under tvätten kom Storm och såg fundersam ut, försvann in i garaget och kom ut med dundermedel och en svamp och gav sig på mitt slutrör. Det hopplösa slutröret som inte gått att få rent under de år jag haft bilen. Nu hade han hittat ett nytt superdundermedel som han testade med...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631781_sdbhar.jpg
Jag tvättar bilen och Storm kommer på att han ska prova ett dundermedel på mitt geggiga slutrör som varit helt omöjligt att få rent under de år jag haft bilen...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631782_k0xeti.jpg
Slutröret är inte längre svartgojsigt! big_smile Hurra för dundermedel! tongue (Gör ett tilläg här:
"Autosmart" "tar remover" heter "mirakelmedlet")


https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631805_6lj3yl.jpg
Storm spolar av sin 200. Han har värsta osthyveln i stan... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631919_nlvsm3.jpg
Bilen nytvättad och vårfin! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/631923_7ayg0z.jpg
Bilen nytvättad och vårfin! big_smile

När kvällen kom var vi rätt slut båda två. Käkade lite, konstaterade att det som står kvar på min att-göra-lista egentligen är att gå över samtliga dörrlås. Sedan vore det intressant att veta vad som säger "klonk" i fram. Ev skulle man kunna försöka lokalisera ljudet i bak också, som jag tror kommer från gummibussningarna ovanför stötdämparna, men jag är inte säker.

Hm. Det är väl det som är kvar. Nästa vecka är bilen på lack. Därefter väntar lackrekond av resten av bilen (då byter vi nummerskyltshållare och skyltar samtidigt). Sedan ska delarna som lackats förra året monteras, kjolar, hajfena, ögonlock.

Därefter får vi se. Tona rutor? Bygga lite ljud? (Funkar ju nu när jag inte har hunden i skuffen längre). Fixa dimljuset?

Ja, en sak i taget, men nu är jag i alla fall en god bit på väg igen! big_smile

TACK för hjälpen och sällskapet Storm! big_smile

Puss / Ellen smile

Senast redigerat av Vivendi (29 april 2009)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
21 april 2009 · 2 258 Inlägg

TACK till er alla för alla glada tillrop! big_smile

Idag har jag varit och besiktigat bilen! big_smile

Fanns inga tider att få här i närheten den här veckan, nästa vecka är ju bilen på lackering och sen väntade ju körförbud.... Behövde således lösa det NU. Hade turen att hitta en tid i Falköping. Sex mil bort. Med tanke på att de stationer som är nära är tre mil bort tyckte jag det dög fint, och bokade.

Tog med grannen som körbackupp, och fick med en väninna till honom på köpet. MEN jag körde själv, både dit och hem! big_smile Med vetskapen att jag kunde lämna över om jag ville/behövde. smile

Nå, var på plats med god marginal, men de hade lugnt så de vinkade in mig direkt ändå. smile Gick som smort. INGET att anmärka på. Han tyckte jag skulle fundera på nya torkarblad, de kändes lite trista tyckte han. Inte ett ljud om mina parkeringsljus som fjolårets besiktningsman Jimmy ansåg var blåa men som hans kollegor tyckte var helt okej, och inga nya problem med leder, bussningar eller något. smile Perfekt! big_smile

Co-halt och sånt var kanonfint, och bromsverkan var jämn och bra. smile

BLANKT PAPPER! big_smile

Nu till kommentarerna ovan: Skärmkantslisterna har jag övervägt noga och valt att behålla svarta... Inspiration hämtad här:

https://www1.garaget.org/archive/29/28035/25230/25230-427173.jpg
Svensson_Kalmar hade denna fina bil, som tyvärr blev smälld och skrotad.

Melina: Den vita traktorn på åkern måste tagit sig dit när det var fruset? Och medlet som han "hittade"... jo, det var inget snack om vart det kom ifrån... Dunder var det i alla fall! big_smile Ska fixa en egen flaska. Eller så skiter jag i det, och låter dig sköta min bil! tongue

På söndag ställer jag ner bilen till lackeringen, och sedan får vi se om den blir klar under kortveckan. Vad gäller ljudet kommer jag nog be om hjälp med det, har INGEN kunskap alls om det och behöver hur som helst skaffa en ny huvudenhet för att få styr på det. Men det vore kul att få ihop något som låter lite vettigare än original med några sönderspelade högtalare... tongue

Och btw, jag är ju halvvärmlänning... Är uppvuxen på gränsen så många som inte är från området tar mig för värmlänning på dialekten... tongue Men nu bor jag flera mil från gränsen och var bara uppe på kortvisit... den här gången... big_smile

Puss! / Ellen *trött så jag ser dubbelt nu, men glad idag*

Senast redigerat av Vivendi (21 april 2009)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
28 april 2009 · 2 258 Inlägg

Nu går det framåt igen! Även om det kanske inte ser så ut... smile I söndags den 26 april tog jag med mig Embla och Melina (som råkat hamna här hos mig natten innan...) till Storm för att riva bilen inför lackering. smile

Det som skulle göras var alltså att plocka väck stötfångaren bak, se om det går att komma åt plåten under lampan från insidan, samt bereda plats för blästring i hjulhuskanten.

På måndagen skulle bilen vara på Mariestads Lackcenter, och ju mer renplockad bilen är desto större är ju chansen att de kan göra sitt jobb bra. Det är fortfarande tröskeln, bakskärmen och hörnet under baklampan som ska lackas... smile

Tror vi kör bildversionen med bildtexter för att visa vad som hände under eftermiddagen:

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640078_tppl0v.jpg
Storm börjar släppa skruvar till kofångaren... nu ska den väck! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640079_gjz6l4.jpg
Ett par bult gick av och fick kapas med vinkelslip. Oron steg - skulle det går att byta dem smidigt eller hade vi fått MASSOR av merjobb nu? Vitalt att bultarna till draget är okej juh...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640081_ye7nwb.jpg
Jag drar ljuddämparen åt sidan för att ge Storm utrymme att nå en bult.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640091_gq6k9v.jpg
Embla river bort ogräs ur Storms rabatt, som trots bristande uppmärksamhet alltid blommar så trevligt när vi är där och skruvar. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640096_zzhr6j.jpg
Storm börjar bli otålig på den envisa stötfångaren... nu SKA den väck! Men VART i hela världen sitter den fortfarande fast?!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640097_comheu.jpg
SEGER! Stötfångaren är väck! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640099_psdl3v.jpg
Melina får hänga i ljuddämparen så Storm kan byta bultarna som gick av till draget. Gick som tur var väldigt smidigt att komma åt dem när stötfångaren var borta! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640100_8852j4.jpg
Balken bakom stötfångaren var rejält ytrostig och ful, så den knackades ren för att målas.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640122_1c5jjr.jpg
Rostig balk som får sig en omgång!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640129_z549jz.jpg
Mycket småskräp blev det att ta hand om, balken smutsade ner oss alla rätt ordentligt... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640103_t175ab.jpg
Så här ser det ut två år efter att Volvo gjort omlack på garantin. Hade så grova rostskador på min sju år gamla bil när jag köpte den att de fick byta två framskärmar och en tröskel, och då lackade de även om bakskärmen för att täcka skarven efter tröskelbytet. Men här fuskade de nog med underarbetet...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640131_rhmn7t.jpg
När stötfångaren var borta och det var gott om plats såg Embla till att få lite mer puts på ljuddämparens slutrör! smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640134_5okidk.jpg
Storm har fått fram hammarlack till tråkbalken och vi är inte alls så deppiga som vi ser ut... Sitter bara och sällskapspratar lite... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640138_y42e4k.jpg
Måla, måla... men det blir bra. Aldrig fel med lite skyddande färg på en balk som ligger så den är svår att spola rent... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640141_8yo65d.jpg
Jag pillar med baklampan för att se om det går att komma bakom plåten som sitter närmast under den.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640148_6389pc.jpg
Hehe... tongue Ser dumt ut, och därför bjuder jag på den... tongue Storm ska in i baklyktan och glömmer på ett par sekunder att balken är nymålad. Genom att hålla i honom kan jag förhindra att han blir helt nedsmetad av färg... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640151_71thai.jpg
Vi summerar att vi är klara för dagen. Stötfångaren är bortplockad, liksom innerskärmen. Baklampan sitter med bara en mutter och tejp och går att ta loss på några sekunder. Känns bra.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/640153_veb5rj.jpg
Dags att köra hem Melina efter en effektiv dag. Det går framåt med bilen, även om det just nu ser rätt miserabelt ut... smile

Planen var att köra hem Melina till Töreboda, ställa ner bilen till lackverkstaden och ta tåget tillbaks hem. Det sket sig redan på Storms gårdsplan, insåg att tiden rann ifrån oss och att vi inte skulle hinna med tåget. Storm lovade att hjälpa oss hem om vi behövde det.

Vi drog iväg upp till Melina, kollade in hennes hus, droppade henne där, for vidare hem till min mamma, gosade lite med lammen och körde sedan följe med mamma till lackverkstaden. Ställde bilen där eftersom jag redan i fredags var där och lämnade reservnyckeln och pratade med den ena killen om bilen, och skrev dessutom en liten lapp. Det är ju bra om de vet att lampan sitter med en mutter, och att jag lagt fram hylsorna till låsmuttrarna i mittkonsolen så de kan riva av bakhjulet för att komma åt att blästra skärmkanten ordentligt. smile

Fick skjuts av mamma hem, och är nu billös på obestämd tid. Med lite tur är bilen klar på torsdag, annars blir det helg utan bil också, och det överlever jag. Det viktigaste är att bilen blir ordentligt fixad nu. smile

Planen närmast är lackrekond av allt som inte är nylackat, och det kommer ske helgen kring den nionde när jag inte ens är hemma själv! big_smile Klaffar allt kommer sedan alla de lackade delarna monteras, antingen samma helg eller veckan efter, och därefter är bilen så gott som klar... Ja, för att tas ut och vara med i sommar i alla fall, som ni alla begriper är den såklart inte KLAR... finns ju fortfarande massor av ideer, men då är i alla fall ett delmål nått; att få bilen rostfri och snygg och alla delar återmonterade. smile

Puss / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
29 april 2009 · 2 258 Inlägg

Weeeho! big_smile

Blev väckt av telefonen strax efter nio idag! Eller väckt, och väckt, vaken var jag väl, men inte uppe. Tog en stund att hitta mobilen och när jag svarade insåg jag att handsfreen satt i så jag hörde inte vad den andre sa...

Fick in min plutt i örat och hann lagom höra "... din bil är klar så du kan hämta den när du vill!"

" Va, är det Thomas!? Fan vad SNABB du är?! big_smile " hörde jag mig själv säga... tongue

Så, nu är det bara för mig att åka och hämta den. Fast jag har ju ingen bil så det kräver lite planering. Idag har jag ju utvecklingssamtal för dottern också, så det blir körigt att hinna dit före fyra, men i morgon kan jag ju bestämma redan nu att jag ska ta det. Före ett, för då stänger de. smile

Men min bil är alltså redo för att hämtas efter bara två dagar! big_smile Och priset var såklart fortfarande 2 500 kronor. Det känns bra! big_smile Hoppas nu bilen SER bra ut också, men det skulle förvåna mig om den inte gör det faktiskt, Storm hade varit inne i måndags och inspekterat och då tyckte han det såg lovande ut. smile

Pussar! / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
30 april 2009 · 2 258 Inlägg

Jag har hämtat min bil! big_smile

Tog tåget in till Mariestad i morse, strax efter åtta. Min kropp är inte HELT samarbetsvillig den tiden på dagen. Men jag fick i alla fall en härlig promenad till stationen, man kan ju gå dit genom skogen... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642180_vo3cgo.jpg
Otroligt vacker väg att gå till tåget! big_smile Jag har ett underbart liv! big_smile

Skramlade med tåget till stan, åt frukost och pratade med Per på vägen. I stan skulle mamma möta mig, men hon var borta. Så jag gick för att uträtta ett ärende. Sen kom jag på att jag ju köpt en ny bil till mamma, jag tittade ju efter en gammal rostig Hyundai och hon åker ju ny Toyota Corolla! tongue Gick tillbaks och dubbelkollade, men ingen mamma. Fixade mitt ärende, och blev hämtad på plats av en något sen mamma som varit på provtagning på sjukhuset.

Sedan fick jag skjuts till lackverkstaden! big_smile Fick vänta en stund, grabbarna var på frukostrast, men sedan fick jag betala (det blev de 2 500 precis som vi bestämt innan) och hämta bilen! Jag kan inte avgöra vart skarven mellan ny och gammal lack finns?! Det måste väl vara ett bra betyg? big_smile

Och skärmkanten som Thomas sa var lite ojämn efter att rosten blästrats bort...? Tja, inte är det något som SYNS i alla fall, kan känna lite höjdskillnad dock, men eftersom man inte ser det nu lär det försvinna helt när skärmkantslisten kommer på plats. Jag är helnöjd. smile

For och handlade mat på Coop, och fick yrsel. Var väl helt enkelt lite för mycket för mig att dra igång så tidigt på dagen och i det här tempot, min kropp behöver sin startsträcka. Eftersom jag inte fick tag i det jag behövde fick jag bita ihop och klara av även Willys. Därefter styrde jag hemåt, och mellanlandade hos Storm för att visa upp bilen.

Var dock så himla trött och slut att jag kollapsade i hans soffa en stund. Sedan släpade jag mig ut och tog några bilder av bilen, innan jag satte igång med lunch på den soliga trappan.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642189_evoqnk.jpg
Bakskärmen och hörnet är nylackade, liksom tröskeln. Bilen är mycket dammig. Allt som inte är omlackat ska även lackrekondas för att färgerna ska stämma överrens.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642192_k75cww.jpg
Nylackad tröskel, bakskärm och bakhörn. Bilen är mycket dammig. Allt som inte är omlackat ska även lackrekondas för att färgerna ska stämma överrens.

När jag satt där i solen tyckte jag att det egentligen var läge att fixa rostskadan på andra sidan av bilen, den jag visade er häromdagen, där Volvo lackat om för bara två år sedan.Storm tyckte det lät vettigt, så samtidigt som jag satt och åt plockade han fram det som behövdes och satte igång med det.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642194_dfpqex.jpg
Storm tar hand om rosten på andra sidan av bilen, så det är i ordning innan vi ska sätta tillbaks stötfångaren. smile

Det är ju smart att ta den nu när bilen är "naken" och det är lätt att komma åt, och då är det fixat innan vi monterar tillbaks stötfångaren. Ska försöka göra det på söndag om vädret tillåter, då bör färgen ha hårdnat lite så det känns okej att greja med det... smile

Mellan färglagren pysslade Storm också med sin Nissan 200, och rätt som det var hade han kört fast, det var för TRÅNGT! Den där bilen är inte helt käck att greja med efter sänkningen, och nu skulle han ha dit en elfläkt på oljekylet som sitter innanför den vanliga kylaren, ungefär i höjd med fotknölarna... Dit är det SVÅRT att nå... Och dessutom var det trångt som attan så han kom inte in med händerna så han kunde göra det som behövdes...

Insåg att det var ett jobb för mig, drog på mig en av Storms arbetströjor (jag var ju klädd för att gå på stan och handla) och dök... Det var inte helt lätt. Bilen är så låg att man måste lägga an MOT den för att komma ner på ett vettigt sätt... Vinklade benen för att nå dit jag skulle, tog stöd med pannan mot motorkåpan och sträckte ner händerna och satte igång med att försöka hitta rätt. Skulle trä buntband mellan cellerna för att fästa en liten elfläkt.

Just som jag står där, trippelvikt och försöker hålla tungan rätt i mun hör jag ett fnittrande bakom mig. Sen säger det *klick, klick, klick*...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642198_yel3ar.jpg
Jag står på huvudet för att montera en elfläkt i Storms 200... bjuder på det asgarvet, stadsklädd med Storms garagetröja... ser ju helt galet ut! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642199_yhnt0l.jpg
.. här är elfläkten, sitter i fotknölshöjd ungefär, då förstår ni varför det var nödvändigt att verkligen DYKA ner under huven för att få den på plats... smile

Nå. När vi höll på med elfläkten kom Anna-Karin och gjorde oss sällskap, och samtidigt med lunchen lackades skadan på min bil. Den lackades även med täckfärg, men korkat nog glömde jag helt av att ta bilder av det, jag var nog för trött. roll

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/642202_e736n9.jpg
Storm sprayar grundfärg och snyggar till efter rostskadan.

När vi var färdiga med färgen var vi också färdiga kroppsligen. Kollapsade i soffan en stund och sedan blev det en stund framför datorn, och återigen lite mat för min del. Tur jag har laddat upp med matlådor hos Storm så jag alltid har något där. Nu måste jag fylla på.

Framåt halvåtta insåg jag att jag var på väg att rinna ur skrivbordsstolen som jag satt i, för jag satt inte längre, jag halvlåg och var på väg att ramla i golvet. Förstod att det enda rätta var att försöka ta mig hem, packa upp maten (som mellanlandat i Storms kyl och frys) och äta och komma i säng.

Njöt av det vackra kvällsljuset på vägen hem och svor över att bilen inte var i skick att fotograferas ordentligt, men nu i kväll har jag ätit och samtidigt fixat det här inlägget till er. Nu ska jag gå och sova, men jag är faktiskt himla nöjd med dagen, och med bilen! big_smile

Det här kommer bli hur bra som helst! Jag ser verkligen fram emot att montera delarna nu, kjolar, frontläpp, hörndelar, hajfena, ögonlock. Och stötfångaren såklart. big_smile
Ska även skaffa rostskyddsmedel för hålrum, stenskottskydd/body och lite andra grejor så vi kan rostskydda ordentligt i samband med monteringen. Det ska bli så ROLIGT! big_smile

Om vädret tillåter och vi är i skick och jag har fått hem det jag behöver kanske det blir ett ryck på söndag, men det får vi se! big_smile

Pussar! / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
5 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Nu ska jag minsann visa er en hel massa bilder igen! big_smile

Tar nästan lika lång tid att sköta tråden som att bygga bilen, men det är klart att det ska dokumenteras och visas upp! big_smile

I torsdags hämtade jag som sagt bilen och vi förberedde för att montera stötfångaren genom att fixa rosten på den andra skärmen.

Ja just det ja, det har jag ju tagit en bild av också, det gjorde jag i fredags! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647066_zl8ed6.jpg
Här är lagningen av rosten där Volvo fuskat för två år sedan. Kanten uppe på skärmen ska våtslipas och snyggas till.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647068_x6jsat.jpg
Bilarna på parkeringen i fredags kväll... bakom ryggen på mig har alla bilägare grillfest och spelar kubb, men de bilderna kommer i bloggen framöver, inte i projekttråden... tongue

Nå, under lördagen rände jag runt i halva länet. Fixade rostskydd, t-röd, färg, lim och annat på Biltema, dit jag fick lift från Skara med Babyboy och _Zuperior_. Klämde sedan Mekonomen för att få tag på en hålrumsslang, Jula för att hitta annat rostskydd och lite annat. Var klar med mina inköp lagom till det var matdags igen, och käkade och ägnade sedan kvällen åt att plåta bilar och modeller... smile

Söndagen var det så dags igen för att göra ett ryck med bilen. Efter frukost fyllde jag upp bilen med alla grejor som behövdes och drog över till Storm. Var där lagom till lunch, så vi hade eftermiddagen på oss.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647071_i44hvr.jpg
Bilen packad med alla grejor som behövs för att sätta den i skick igen! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647072_tb1ye1.jpg
Bilen var väl packad med alla grejor som behövdes för att få ordning på åket igen! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647073_oh8gdn.jpg
Allt är förberett och framplockat för dagens arbetspass... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647075_4ypbtv.jpg
Storm rostskyddar i hjulhuset (och på en hel del andra platser också men det är inte på bild) innan stötfångaren ska återmonteras.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647076_xdphkx.jpg
Stötfångaren är på plats, och Storm tvättar hörnet med T-sprit....

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647077_m49cgs.jpg
Hörnet monteras! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647078_a2o434.jpg
Samtidigt som Storm pillade med stötfångare och hörn snyggade jag till reservhjulsbaljan. Plasten baktill saknas fortfarande på bilden, det satt skruvar till stötfångaren under mattan så vi behövde ha väck den... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647079_yygjmw.jpg
Storm rostskyddar i hjulhuset, skärmkanten ska ha ett rejält lager innan listen återmonteras. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647080_404l8e.jpg
Medans Storm kröp runt under bilen passade jag på att byta regskylten i bak... big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647081_hzlvt3.jpg
Den så kallade "lackeraren" som klåpade sig med mina plastdelar hela förra sommaren hade lyckats lacka på tejpen under hajfenan... Otroligt, men vi var inte förvånade.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647082_sc8c3u.jpg
Storm siktar in hajfenan på taket! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647083_dwidjn.jpg
Hajfenan på plats... Och så här kan det ju inte se ut! Det här blev INTE snyggt. Vi var eniga. Och rev av den igen. tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647085_a14w1b.jpg
På med vanliga antennen igen, och mäta lite på hur lång antenn jag egentligen ska ha... Storm morrade över att han kom med på bild IGEN! "Plåta antennen, inte mig!"

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647086_31zjqp.jpg
Tog en bild från andra hållet också, absolut max tio centimeter får antennen vara, gärna något kortare ändå...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647087_gq5qj5.jpg
Jag bytte även framskylten, vilket jag grejade med samtidigt som vi pillade med antennen... Visst blev det bra? Skylthållaren ska också bytas, men det tar vi i samband med lackrekonden nästa helg. Kunde bara inte hålla mig med skyltarna... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647088_jxaoz0.jpg
Bilen snyggt upp-pallad för arbete.... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647089_r48sms.jpg
Första hörnet i fram är på plats! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647090_nqurec.jpg
Storm passade på att limma mitt dimljus så det inte SER lika trist ut som det trots allt är. Behöver verkligen skaffa ett nytt...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647091_juiky0.jpg
Arbete pågår... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647092_iicapw.jpg
Frontläppen är på plats och bilen är nedhissad! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647093_tgmn1s.jpg
Den här vita sockeln till parkeringsljuset har stört mig en längre tid. När även Storm kläckte hur irriterande den var fanns inget annat att göra än att plocka väck den...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647095_s6ozf0.jpg
... så parkeringsljusens fula vita socklar maskerades och lackades om! big_smile

Ungefär där var vi trötta. Frusna. Sletna. Storm var hungrig, och behövde handla, men efter alla timmar med min bil var han för trött för det, så jag erbjöd mig att åka in till stan och ordna det. smile

Brände iväg och handlade, samtidigt som han tände i pannan och fixade käk. Min plan sedan var att åka hem och sova, men när jag kom tillbaks till Storm råkade jag sätta mig i soffan. Vaknade en stund senare och var hungrig. Käkade lite, fastnade i nya diskussioner om bilen och framtidsplanerna och det slutade med att jag inte orkade åka hem utan packade in mina varor i frysen och sov över.

Det som gjordes idag orkar jag nog inte blogga nu. Tror jag inte. Publicerar det här nu så får vi se sedan... smile

Jo, förresten, utanför affären kunde jag inte låta bli att knäppa en bild av bilen med min usla mobil, och skicka till de närmaste vännerna... Den bilden kan ni få i väntan på de "riktiga"... big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647099_kdndl5.jpg
Teaser: Mobilbild av bilen utanför Coop på kvällen den 3 maj 2009! big_smile

Puss / Ellen big_smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
5 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Haha, ja förresten. appropå den ergonomiska arbetsställningen i Nissan... Tack för glada tillrop...

Vad gäller besöksantalet och rösterna på min bil tror jag inte en bild i mitt galleri där jag står på huvudet under huven på en Nissan påverkar Volvorösterna alls faktiskt... smile De flesta hittar nog inte ens bilden, om de inte kryssar runt bland mina bloggfoton eller följer projekttråden, och de som läser i tråden hoppas jag i så fall röstar på min bil av andra skäl än att jag har en bak att sitta på! ;P

Och ni nya läsare av min tråd - VARMT välkomna hit! big_smile Roligt att ni också är med här nu! big_smile

Micke - bara för att du var en av de få utvalda som fick bilbild på MMS ska du inte stressa mig med tråden heller! tongue

Melina - på lördag får du rekonda min bil, den behöver det verkligen, och då räknar jag med att du är utvilad, pigg och glad och gör ett kanonjobb! wink

Som många sagt, skönt att det ÄNTLIGEN går framåt och ordnar sig med lite saker, jag är jätteglad och känner mig väldigt nöjd. När jag orkar ska ni både få se dagens arbetsbilder och lite nya bilder av bilen. smile

Ska väl tillägga också att jag är oerhört tacksam över all hjälp från mina vänner, framför allt min chefsmekaniker Storm! big_smile Du är en KLIPPA vännen! big_smile

Puss! / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
5 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Eftersom det bara är fem bilder av måndagens arbete bestämde jag mig för att se till att få upp dem också innan jag går och sover. Resten, bilderna av det färdiga resultatet,  får ni dock vänta på.... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647105_9wqccq.jpg
Biltvätt, det var så otroligt mycket tjärprickar på bilen att den hade annan färg än det nymonterade, rena. Så, en snabbtvätt med dundermedlet kändes nödvändig. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647106_qp631m.jpg
Dundermedlet är effektivt...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647107_1whwgu.jpg
En tydlig bild av flaskan med dundermedlet så att alla nyfikna verkligen kan se vad det är. Finns bland annat på Karlssons upptäckte Storm! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647108_t7zn24.jpg
Efter en schampotvätt för att få bort avfettningsmedlet såg det ut så här på min huv... big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647109_wzwdns.jpg
Jag spolar av bilen ordentligt med högtryckstvätten, Storm och jag gick runt varandra med avfettning+svamp respektive högtryckstvätt och jag fick det tyngsta vapnet... tongue Valde dock att vara snäll, hans hjälp är ovärderlig för mig! smile

Fick stressa som attan, vi var inte i skick att ta oss ut förrän efter lunch, och tjugo över två skulle jag ju möta Embla vid skolan ett par mil bort... Dock, på en timme hann vi ta det absolut värsta i alla fall. Sen var det ju ingen barnlek att ta ut en blöt bil via en dammig grusväg utan att smutsa ner den igen...

Hur jag lyckades med det? Tja... har tagit lite bilder av bilen under eftermiddagen trots att det är lite kvar att fixa med, men jag måste ju visa er hur det går... big_smile MEN de bilderna får ni vänta på, ska jag få morgondagen att fungera måste jag verkligen sova nu!

Pussar / Ellen big_smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
5 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Haha, där hann chefsmekanikern före mig med kommentaren om trösklarna - finns ju till och med bild på när han ligger där under och förbereder innan monteringen, fast det syns inte vad han håller på med... big_smile

TACK alla för era glada kommentarer till både mig och Storm! big_smile

Fredde - du VET inte vad det är du drömmer om... tongue Miss Wet-Tshirt överlåter jag till dem som har form för det, och besparar er andra från skräckupplevelser! wink

Och vad gäller modeller och bilar... Jag är ju lite allergisk emot bilbilder med modeller, däremot är modellbilder i bilmljö HELT okej. Bilderna kan se likadana ut, men vara avsedda för olika saker alltså.

Jag var ju ute och fotade lite i lördags med bla Adam som också skrivit i tråden... Det var modeller och några snygga bilar på plats. I lördags var som vi alla vet min bil i det skicket att det hade behövts modeller för att leda uppmärksamheten från den! big_smile Min bil var därmed belagd med fotoförbud, dock stal jag Adams fotoobjekt (En Pegga 206 som jag plåtade utan modeller) varpå han hämnades med att ta modellbilder med - ja, just det, MIN skabbiga bil i bakgrunden! big_smile Ljuv hämnd va?! tongue

Hur som helst är Adam en riktigt vass fotograf och trevlig vän, så jag ser fram emot att ta lite snygga bilder tillsammans med min bil framöver! big_smile

Hajfenan var verkligen en höjdare! Vi mucklade lite, tryckte dit den och funderade på hur vi skulle få den att fästa... hummade lite, glodde fånigt på varandra och sen sa jag "Näedu, den är ju sketful, den tar vi väck igen!" varpå Storm började asgarva och sa "Vad skönt att du också tyckte det!"

Nu har dessutom Storm surfat fram en snygg antenn som jag funderar på att beställa.

http://www.appelt.se/photogallery.view.php?ID=2168
Niocentimeters antenn från Applet Styling, skulle passa prima! 158 kronor för den, plus 86 för postförskott och porto? Hm. Får se hur det blir med den saken.

Samtidigt som han snokat fram antennen sitter jag och jobbar med bilderna av bilen som jag tog igår, de kommer strax, men jag kom på att jag ju inte visade er hur parkeringsljuset blev när det blev lackat, så jag kastar in de bilderna nu:

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647093_tgmn1s.jpg
Här är parkeringsljuset så som det såg ut innan målningen

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647208_cic27o.jpg
Parkeringsljuset lackat. Tyvärr har två dioder slockat redan tidigare, men ni ser skillnaden mot att ha vit plastsockel!? Det är detaljerna som gör det! big_smile

Nu ska jag fortsätta jobba med bilderna av bilen!

Puss / Ellen smile

Senast redigerat av Vivendi (5 maj 2009)

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
5 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Nu minsann har jag fixat till några bilder, och hunnit hämta Embla vid skolan också! smile

Alla bilder är inte bra, men ni får alla ändå så ni ser helheten, ska fortsätta fotografera min bil nu när den börjar bli fin. smile

Det var förresten rätt lustigt, jag skickade ju några MMS till vänner redan i söndags för att visa min lilla bil. De flesta reagerade med att skicka "grattis" och "vad fint" och liknande kommentarer. En av dem som inte svarade just då pratade jag med senare på kvällen... Han förstod inte varför jag skickat en bild av min bil till honom, han hade inte lagt märke till att kjolarna var monterade?! tongue Skällde lite kärvänligt på honom och undrade hur han kunde med att kalla sig bilintresserad och han försvarade sig med att han varit ute med hunden i regnet när bilden kom... tongue

Nå, igår tvättade vi ju bilen innan jag drog från Storm, och det gjorde att jag blev lite sen till att möta Embla vid skolan. Hon hade hunnit gå ner till villaområdet på vägen hem, när jag mötte upp med bilen. När hon öppnade dörren bad jag om ursäkt för att jag var sen och fortsatte med "men vet du vad jag har gjort?!".

Embla spricker upp i ett stort leende och svarar utan tvekan "Du har satt på kjolpaketet på bilen, den är jättefin!".

DET är min tös det! big_smile

Efter en landning hemma med lite mat och dessutom besök av Marie som vi inte träffat sedan i höstas var Embla rastlös. När jag föreslog en biltur med fotografering var hon genast med på noterna, så vi rullade iväg på måfå och stannade till lite här och där, passade på att tanka och bilpromenerade helt enkelt ett par timmar och hade trevligt tillsammans under tiden. smile

Här är bilderna! big_smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647254_ayvaeb.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647266_k5a96e.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647270_5192ev.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647272_6u49jl.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647273_7r6p5b.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647278_j2lrhr.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647280_jizae2.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile (Enda bilden jag är riktigt nöjd med själv, faktiskt... tongue )

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647283_21bdqb.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647285_b1t9jq.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647287_d3ewig.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/647289_97jbpl.jpg
Bilens status 2009-05-04 smile

Nu har jag lite annat att göra en stund, men jag tror jag ska återkomma med en "att-göra-lista" för bilen också, ganska snart! big_smile

Puss / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Vivendi Lägger i en lägre växel och kör vidare! :)
15 maj 2009 · 2 258 Inlägg

Som vanligt är inget enkelt med min bil... men nu är den utvändigt polerad i alla fall, efter mycket om och med. Helhetsbilder av det får ni dock vänta på, för här ska ni få lite detaljbilder av dagens arbete i stället! big_smile

Börjar med några "före-bilder" tagna i tisdags:

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657033_rwt4a1.jpg
Förebild av trösklarna innan min rekond...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657034_in9iv8.jpg
Dörrkant före min polering.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657035_4js2s1.jpg
Här finns lite att göra...

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657036_uiktr4.jpg
Dörrhörn före rengöring.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657038_x9qym3.jpg
Baktröskeln ful... undrar vad som hänt med skruvarna på instegslisten? Där ska inga skruvar finnas alls... Får undersöka det.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657039_on0wf1.jpg
Skitigt och tråkigt gångjärn. Här behöver snyggas till!

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657040_ohdp90.jpg
Smuts på bakdörrens kant. Här ska putsas! I år IGEN. smile

Nåja, där har ni ju koll på läget när jag bestämde mig för att ta tag i kanter och skarvar... smile
Så, idag sken solen och det var riktigt gott väder. Hade tänkt ta med dammsugaren och polergrejorna och dra till Storm och solhörnet vid garaget där men när han inte svarade i telefon konstaterade jag att jag lika gärna kunde ta det här hemma.... på framsidan var det gott om sol och lä, och dessutom trevliga grannar som rände in och ut så jag hade lite sällskap... smile

Öppnade balkongdörren, drog en förlängningskabel den vägen, radade upp telefonerna på balkonggolvet så jag kunde nå dem både från utsidan och insidan, satte igång stereon lite lagom sällskapligt, och bar ut det jag behövde.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657043_heys5u.jpg
Laddat för arbete nedanför min balkong... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657047_xxryvr.jpg
Polerar tröskeln och har rivit bort instegslisten för att få rent ordentligt.

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657048_y4fp1d.jpg
Byter skylthållare och passar på att polera bakom skylten samtidigt. Och äta. Ingen panik, allting på en gång... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657049_4o1aaw.jpg
Grannen Christina tyckte det såg så knasigt ut att hon också tog ett kort när jag satt och grejade... smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657050_wmjcl8.jpg
Jag har polerat bakom skylten och svärtat listen genom att värma in linfröolja i den med hjälp av en äldre hårtork som INTE håller låg temperatur... tongue

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657051_bjzbkg.jpg
Den nya skylthållaren är på plats. Tyvärr är bilden inte skarp, jag hade nog lite för bråttom när jag tog den och tog dessutom bara en... *slarvig, eller snarare fokuserad på det jag gjorde med bilen*

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657052_vykfqs.jpg
Värmde in linfröolja för att återge listen sin svärta. En gammal hårtork med alltför hög värme för att torka hår fungerade utmärkt till ändamålet. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657053_kolgb0.jpg
Insteget fram klart på passagerarsidan, polerat, vaxat och så är listen tvättad med avfettning och nagelborste i badkaret och behandlad med linfröolja och värme. smile

https://www1.garaget.org/gallery/archive/42036/657054_7sxjwx.jpg
Så här har jag faktiskt aldrig tidigare fotograferat min bil! big_smile Men nu efter polering och vaxning under dörren var jag ju tvungen att visa hur det blev! big_smile

Det som blev gjort på timmarna idag var att jag dammsög ur bilen ordentligt, hade tänkt torka allt och putsa fönster också men det hann jag inte med.

Däremot rev jag instegslisterna i fram så jag kom åt att polera trösklarna ordentligt, och gjorde rent listerna och behandlade med med värme och linfröolja efteråt. Jag har också polerat dörrgångarna och undersidan och kanterna av dörrarna. Givetvis efterbehandlade jag med vax också.

Båda framdörrarna är därmed klara, bakdörrarna och bagagekanterna återstår dock.

Sedan rev jag väck skylten i fram och bytte skylthållare. Polerade bakom, och behandlade även den svarta listen på stötfångaren med linfröolja och värme. Blev riktigt bra. Nya skylthållaren är också snyggare än den gamla som var trasig. smile

Nu återstår då att behandla övriga lister på bilen, och göra rent runt bakdörrarna och bagageluckan också. Samt att tvätta bilen ordentligt invändigt och putsa rutorna. Vi får se när det hinns med, men det lär bli omgående.

Har anmält bilen till Vingåker nästa helg, men inte fått något besked ännu så jag vet inte om den duger. Hur som helst vore det kul att åka upp och träffa folk så kan jag bara få ihop det så det fungerar för mig tänkte jag åka upp i vilket fall, får väl stå på besöksparkeringen om den inte blir antagen. smile

I morgon kommer vi förresten finnas på Moholmsstrippen också, jag och bilen, för jag har lovat att fotografera till hemsidan. smile http://www.402m.se

Puss / Ellen smile

Kolla in min projekttråd!
http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=96807
* Bara är inte så bara. Jag har sjukdomen ME - www.rme.nu *
Få har dött av att kämpa vidare, många av att ge upp!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang