JBL GTO-1204BPD bandpasslåda sprängd igen!

Holst Det heter STEREO
28 maj 2010 · 893 Inlägg

ExtraKim skrev:
Det ÄR skit bakom spakarna när Holst är igång big_smile tongue

pfff nu skall du inte vara så där, ÅSNA inte min framruta som hänger som en sladdlampa och plåten e som ett par jeans från 80talet dvs spruckna å djävliga tongue

www.fermplast.se Fixar nästan allt som har med plast att göra! Möjligt som omöjligt!
www.stereospecialisten.se DD, Ground Zero, Rockford Fosgate mm
www.dbakuten.se SPL Dynamics. Kicker, Faitalpro mm
www.seastreamsgarage.se Din lokala bilstereohandlare i stockholm
Saab 9-3 aero cupé "Wanna be Viggen" (2002)
DELTAA Mosconi, JBL, Kenwood, Hertz
29 maj 2010 · 41 Inlägg

evilaudio skrev:

DELTAA skrev:
Jag kör med den lådan och tycker då att den fungerar riktigt bra, om man stället in steget rätt dvs, för lådan gillar inte så djup bas har ja märkt.

Däremot en sak som är lite negativt är att plexiglas skivan är på tok för "tunn" och flexar rätt mycket när man spelar på.. och de resulterar till ett litet missljud.

Lådan matas med 900RMS från mitt Mutant XXX MT1500.1, man får ju självklart hålla lite koll på hur mycket man spelar, och som ChriZtoffer skrev så får man sluta höja när de börjar lukta varmt (:

den lådan är inte byggd för att spela djuppas.. tongue

hehe njea ja har märkt de!

Drönirettab
29 maj 2010 · 21 761 Inlägg

Min åsikt är att såna där färdigbyggda baslådor inte är lämpliga till sedanbilar, just för att man inte får in ljudet i kupen på ett bra sätt. Har man gjort hyfsat stora hål i hatthyllan så kan ljudet komma in någorlunda, men jag tycker ändå inte att man utnyttjar lådan fullt ut.

Kombi eller "halvkombi" däremot, såna bilar passar mycket bättre till färdigbyggda bandpasslådor med tanke på att skuffen inte är helt sluten mot kupen.

Med tanke på att det är svårt att höra missljud från en bandpasslåda så är det nog väldigt lätt hänt att vrida upp volymen för högt när man försöker få in trycket i kupen, då ökar också risken betydligt att basen pajjar.

En låda som monteras tätt mot ryggstödet och låter basen spela genom skidlucka, det är ett bättre alternativ. Är lådan en basreflex så drar man porten genom hatthyllan eller skidluckan. Vill man ha bandpasslåda så bör den i så fall vara egenbyggd så att porten/portarna kan dras upp genom hatthylla eller genom skidlucka.

Så tycker jag. smile

Senast redigerat av Drönirettab (29 maj 2010)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang