Bmw vs Alfa Romeo

anhest
9 december 2010 · 94 Inlägg

Rquired skrev:
Har väl egentligen inget med vad man föredrar för märke att göra? wink

Alfan är starkare, har lägre drivlineförlust och väger sannolikt mindre i praktiken. Sätt inte för mycket tillit till fabrikssiffrorna, de stämmer i bästa fall på en fullständigt snikutrustad bil och så är det nästan oavsett märke. Alfa GTV har inte samma långa utrustningslista som Bmw E46, chansen är stor att din bil väger mer.

Hade det varit torrt hade din bil däremot fått ner effekten enklast, även i snö eller halka bör den ha en fördel då en bakhjulsdriven bil "trycker ner" drivhjulen medan en FWD lyfter dem. Kör ni i det här vädret är det däremot en enkel match, den bil med bäst däck vinner och den behöver inte vara en stor skillnad på däcken för att det skall bli en stor skillnad i praktiken.

Om vi går tillbaka till torrt underlag; Alfa är dock duktiga på att få ner effekten i backen, och 155hp har drivlinan inga större svårigheter att få ner i backen så skillnaden i vilken ände bilarna driver bör inte påverka resultatet här. Sedan är det bara att erkänna att 2.0TS är en fruktansvärt pigg och härligt motor, jag tror du tagit dig vatten över huvudet här. smile

tack för ditt utförliga svar! Alfans 2.0 är riktigt pigg måste jag säga, men nu får vi be till bmwgudarna och vänta till sommaren haha..

BMW 320i E46 "The Hulk" (1999)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang