Volvo s80 t6 00 gernerator/ Lågbatterispänings medelande

Moonfury UNDERGROUND
10 september 2011 · 649 Inlägg

hejsan ! va ute å körde med min t6a här om dan å då så kom ett medelande upp med att det va``låg batterispäning´´ kom till jobbe stängde av bilen. sen skulle man hem och starta bilen å de gick inte så fick starthjälp, sen gick bilen att köra hem . fick använda starthjälp dagen efter också med denna gången efter kör en timma började all elektronik bala ut pga låg spänning...  har testat med ett nyy batteri med det blir ingen skillnad och batteriet laddas ur. antar att generatorn sjunger på sista värssen eller kan man byta ladningsregulatorn på generatorn ? tack i förhand mvh simon!

Saab 9-3 Aero 2.8 "Blackpearl" (2008)
ejon_850
10 september 2011 · 878 Inlägg

Kan lika gärna vara så lätt problem att någon jord kabel har lossnat för generatorn, eller så är generatorn kaputt smile Kika kablarna först iaf..

All The best
MVH
Jonas .L
Kigge90
10 september 2011 · 250 Inlägg

när det gäller låg spänning så tror jag mera på en sliten genirator rem kolla remmen. skulle den vara hel kolla kolet till geniratorn det är en förbruknings vara kan så sletet.  så kan det även vara som ejon säger kolla kablar.

Om något funkar skruvar genast isär kolla vad felet är :D
Volvo 960 (1997)
mr_yeahman Krom-fascisten
11 september 2011 · 439 Inlägg

Råkat ut flera ggr för detta fel.. å alla de gånger har kolstiften tagit slut, byt laddningsregulator.. kostar ca 100kr på biltema. Om det inte hjälper.. kolla noga kablarna till generatorn.. å sist: byt generator om inte de förstnämnda löste problemet.
Laddningsregulator är en förbrukninsvara såsom bromsklossar å vindrute-torkare.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang