Välja basar (färdigbygg låda runt 3000kr)

zetec
5 mars 2007 · 603 Inlägg

andreas_gbg_ skrev:
Kanske måste veta i vilken kommun du bor i om jag skall kunna tipsa om nån butik smile Satsa iaf på något välkänt märke så är risken inte så stor att du blir missnöjd. Men nu när du har ett 2 kanals steg så satsa på en bas med enkel 4 ohms spole.

Mvh Andreas

Bara en bas säger du? Jag var nästan inställd på två element...

Jag bor neråt Skara smile

In hoc signo vinces
Peugeot 206 "Dunkabilen" (1999)
andreas_gbg_
5 mars 2007 · 1 634 Inlägg

Då skulle du köpt ett monoblock som jag sa wink Försök då hitta en sub med dubbla 4 ohms spolar och köp 2st wink kolla hos dbakuten.se Där finns ex en CDT sub nu, kan fås med 2x4 ohms spolar. Säkert en väldigt bra bas (ett välkänt märke iaf som jag hört många vart nöjda med), 2st får du för 3000kr. Förtjänar ett finare steg dock.

Numera Saab 9-5 Aero -00
tujbo
5 mars 2007 · 5 852 Inlägg

Kolla annars på våra Fanatic Digitlal lådor smile

www.Stereospecialisten.se - Nu med fysisk butik i Göteborg
_fillan_ med lem
5 mars 2007 · 1 925 Inlägg

tujbo skrev:
Kolla annars på våra Fanatic Digitlal lådor smile

vadå våra ? smile

Kicker L5 o bygg en egen låda ! eller en JL audio smile grymt härliga basar dedär

all affischering utom affischering om affischering förbjuden förbjuden !
_Orb_ MiKeY
5 mars 2007 · 85 Inlägg

Tjenare.. bor du i skaratrakten har du ljudia i Mariestad, Brl i örebro, ssne finns det väl ett par såna firmor i skövde om ja inte mins helt fel..
Ljud är skoj, keep up the good work.. Mvh Robert

zetec
5 mars 2007 · 603 Inlägg

Fanatic digitallådorna är med i den heta diskussionen big_smile

In hoc signo vinces
Peugeot 206 "Dunkabilen" (1999)
zetec
5 mars 2007 · 603 Inlägg

_Orb_ skrev:
Tjenare.. bor du i skaratrakten har du ljudia i Mariestad, Brl i örebro, ssne finns det väl ett par såna firmor i skövde om ja inte mins helt fel..
Ljud är skoj, keep up the good work.. Mvh Robert

Okej Tack! Ska höra mig för lite. Där i skövde har jag bara hittat en liten butik men de har inga demouppsättningar, de bara tar hem. Så där "sket sig" ju just den idén sad

In hoc signo vinces
Peugeot 206 "Dunkabilen" (1999)
peter_1976 JDM
6 mars 2007 · 2 201 Inlägg

andreas_gbg_ skrev:
Du ville ju ha en färdigbyggd låda med element för ca 3000kr.
Mitt råd till dig är: Montera in det slutsteg du hade tänkt dig, åk sedan runt till diverser bilsterobutiker och be om en provspelning i din bil med deras demolådor, bara att bära ut och plugga in högtalarkontakterna.

Där har du den enklaste lösningen, jag hade INTE köpt nåt okänt märke på totalljud.se

Men sedan kan man kika lite på olika ohm-tal osv, tex, har du ett monosteg så får du ut mest utav detta om du antingen satsar på 2st basar med enkla 4 ohms spolar, eller en bas med dubbla 4 ohms spolar, då paralellkopplar du dessa och lastar därmed steget till 2 ohm, och får ut dubbla effekten.

Är det ett 2 kanals steg, så är det bästa att du satsar på en bas med enkel 4 ohms spole, sedan byggar du kanalerna på steget och får ut 2 ohm.

Vill du ha mer hjälp, Bestäm först vilket slutsteg du tänker använda dig utav.

Mvh Andreas

det vettigaste svaret av alla.  smile
o det bästa alternativet

dbjanoz
6 mars 2007 · 1 785 Inlägg

Casanovan skrev:

Drönirettab skrev:
Hehe, du är väl inte så tjatig egentligen. Jag förstår att du vill ha bra förklaringar på detta med olika baslådor och varför man använder vissa typer. Det är väl lite mitt fel att du blir förvirrad när jag kommer med mina protester.

Jag rekommenderar inte någon speciell låda från något ställe, men som peter_1976 skriver så kan en 10" basreflexlåda räcka i din bil eftersom det är en ganska liten kupe och då förstärks basen en hel del. Om man vill ha ordentlig basdunk men även lågbas så passar basreflex generellt sett bra, om den dessutom passar just den bilkupen.

Tack!
Vi får se vart det i slutändan landar. Så småningom så kommer jag förhoppningsvis stolt kunna publicera mitt verk här smile

Bygg egen låda och ha pengar över till en bra 12" bas i en basreflex! Färdigbyggda basar passar ju inte bilen alls! De är byggda för att passa de flesta alltså en slags universal låda.

När du köper ett baselement som är anpassat för basreflex så får du beskrivningar antingen från internet eller med basen om rekomenderad lådvolym.

Jag råkar känna till att din 206a gillar små lådor och att du ska bygga så att basen spelar framåt lådan längst bak i bagaget med porten uppåt! Om du vill kan du ändra det så att basen spelar uppåt och porten åt sidan. Bas och port uppåt går också. Men aldrig poren uppåt och basen bakåt!

Hör av dig om du vill ha mer tips!

Jag hoppas att vägverket förstår vikten av att hålla avstånd till framförvarande är minst lika viktigt som att hålla hastigheten i trafiken. När ska de börja den kampajen?
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang