Lexus RX400...... vad behöver man veta om denna bil?

robbann007
30 november 2012 · 2 Inlägg

en vän ska köpa  Lexus RX400...... 07/08
men vad behöver man veta om de här bilarna? värt att köpa? Har hört att de tappat mycket i värde det sista...

Rquired Allmänt envis
30 november 2012 · 12 512 Inlägg

RX400h är en mycket bra modell, något värdetapp värt att nämna har de inte heller gjort utan det är väl fullt normalt att en modell tappar lite i värde när en ny modell (RX450h) börjar komma ut som begagnad? Jämför RX med dess konkurrenter så tycker jag den har stått sig väldigt väl med tanke på att konkurrenterna kostade klart mer som nya.

Värt att tänka på med modellen:
-Kolla efter lackblåsor, lacken är rätt tunn och blir det en skada så rostar det kvickt om den inte åtgärdas. Titta efter stenskott i fronten, uppslag och liknande på dörrarna går dessa genom lacken blir det kvickt bruna toner i dem. Inget större problem, finns där märken så gör vid dem noggrant!

-En viss varning för elfel, det är trots allt en avancerad bil. Kolla så att allt fungerar och gör gärna detta flera gånger under provkörningen, t.ex backkameran (om en sådan finns) kan ibland visa en blinkande skärm istället för en stadig bild som den skall vilket är ett tecken på att kameran är defekt. Även dålig radiomottagning har förekommit på ett flertal exemplar.

-Framvagn, bromsar med mera. RX400h är en väldigt tung bil som i praktiken väger in på runt 2.3ton, i och med att den är en hybrid finns där dessutom ingen motorbroms att tala om utan bilen rullar väldigt lätt. Slitdelar blir förbrukade i en snabb takt och framför allt bromsarna håller inte länge. Så var mycket uppmärksam på missljud, klonk, skrapande ljud från bromsarna och liknande.

-Framkomlighet, en punkt många i viss mån brukar förknippa med en SUV. Men tänk på att modellen verkligen är en stadsjeep i ordets rätta bemärkelse. Bakhjulen drivs bara med elmotor och kraften i batteriet tar slut snabbt om det är halt eller mycket snö, sedan står man där med en tung och endast framhjulsdriven bil som dessutom har ett antispinn man inte kan koppla ur. RX400h fungerar bra på vintern och kör inte fast under normala förhållanden, men försök inte forcera några leriga backar, ordentligt igensnöade vägar eller andra svårare förhållanden i tron att det är en terrängbil.

Men ingen bil är felfri och Lexus får nog anses höra till ett av de pålitligaste märkena man kan äga, RX400h är en mycket bekväm bil som är duktig på det mesta och helt klart en modell värd att fundera på om man vill ha en SUV!

Senast redigerat av Rquired (30 november 2012)

Motorer är som människor; Behöver de andningshjälp står inte allt rätt till.
snallfot
9 januari 2015 · 14 Inlägg

Rquired skrev:
... framhjulsdriven bil som dessutom har ett antispinn man inte kan koppla ur.

Så här kan man stänga av antispinn på RX 400h: http://www.garaget.org/forum/viewtopic. … 6#p4151186

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang