Varvräknare diesel visar fel

Raysed
4 september 2017 · 17 Inlägg

Tjenare, köpte i våras en varvräknare på biltema till en 2-cylindrig diesel. Gav till slut upp med felsökandet men tänkte försöka nu igen. Problemet är att den visar vansinnigt för mycket, mätarvarvet guppar på ca 2900 varv på tomgång och går hastigt till max (6000varv) när jag trampar ca 70% på gasen. Har ingen W-uttag på generatorn utan har kopplat den på en av linningarna, finns en justeringsskruv som jag ställt i botten. Motorn är märkt med (RPM 3000), tänker att det är maxvarvet på han ? Kan det vara fel typ generator, remskiva eller fel på varvräknaren. Tack på förhand.

Länk till varvräknaren/manual
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-t … 000036658/
http://www.biltema.se/biltemadocuments/ … 49_man.pdf

SAAB 9-5 VECTOR 2.0
Utmarks-Loke
4 september 2017 · 5 840 Inlägg

Jag fattar inte ens hur den där skall kunna räkna motorvarv via generatorn? Hur snabbt generatorn snurrar i förhållande till motorn kan ju variera beroende på vad man har för remskivor, eller tänker jag fel? Det där ser jag snarare som en varvräknare som visar hur snabbt generatorn snurrar.

Raysed
5 september 2017 · 17 Inlägg

Kortfattat, snurrar motorn snabbare så snurrar generatorn snabbare och via pulserna från växelströmmen mäter du motorns varvtal. Finns som sagt en justeringsskruv som du kalibrerar mätarn från tomgångsvarvet, har ställt den i botten men mätarn visar ända uppåt 3000Rpm på tomgång. Har läst om en som behövde koppla till ett 150ohm motstånd för att få det att funka. Någon med en tanke/ide på vad man kan göra.

SAAB 9-5 VECTOR 2.0
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang