Hur göra Glasfiberhuv stadig?

JAlfredsson
21 oktober 2007 · 56 Inlägg

Vad är rekomenderat använda som förstärkning på insidan av en glasfiber huv? Har sett endel som har typ trä eller liknande men de väger väl massor.. tanken är bilen/huven ska bli lättare tongue eller räcker det göra förstärkningen enbart i glasfiber? Någon som har tips eller ideer smile

Volvo 740 GL "RALLYBIL" (1989)
caromania Forummoderator
21 oktober 2007 · 9 296 Inlägg

Borde det inte gå med aluminiumprofiler? Jag har byggt en hel bil i aluminium och det har otroligt lätt vikt jämfört med glasfiber. Du skulle kunna bygga upp en rejäl nät-stomme av rör och profiler och sedan bara täcka den med glasfiberhuven ("skinnet") och gjuta in? Det borde gå att göra huven tunnare då.
Ska du gjuta själv? Låter som ett kul projekt! Hoppas det blir bra.

When the eagles are silent, the parrots begin to jabber.
Holme
21 oktober 2007 · 1 417 Inlägg

Du kan kapa sånna där vita rör som elektrikern har. Dela dem på hälften och plasta fast på undersidan, ett stort kryss blir nog bra.
Eller andra plaströr går nog bra med, små tunna pvc-rör till exempel.

JAlfredsson
22 oktober 2007 · 56 Inlägg

Tycker pvc-rör flexar för mycket.. kanske blir mycket bättre när man plastat fast dom?
Dedär med aluminium låter ju intressant!! tongue är nog betydligt enklare att "forma" ett kors eller hur förstärkningen nu ska se ut då man kan kapa, svetsa o kanske böjja om man har grejer för sånt.

Kom idag på ett enkelt sätt att göra förstärkningen helt i glasfiber istället. Ska plasta ihop det med huven imorn och hoppas de är tillräckligt.. Kanske tar med kameran wink

Senast redigerat av Jimpus (22 oktober 2007)

Volvo 740 GL "RALLYBIL" (1989)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang