tips för att få bort mattheter och ojämnheter m.m..

nitro87
6 januari 2008 · 48 Inlägg

Hejsan, på min bil så är det så att det är någon dum idiot till förra ägare som då lackat ett lager klarlack på vissa ställen på bilen pga omlackering.

Dessa lager med klarlack har då resulterat i en ojämnhet i klarlacken på vissa ställen på bilen.

Ägaren sa dock att det går att polera bort reporna/ojämnheterna i lacken.
Själva färgen som lackats med är exakt samma som original men det är som sagt klarlacken som är "matt" på vissa ställen där det är omlackerat så att säga.

Då till min fråga är vad kan jag göra för att på bästa sätt få bort dessa "matta" klarlacks ytor?

när man känner på ytan är den nästan sträv medans resten av bilens är slät...

Mvh

Senast redigerat av nitro87 (6 januari 2008)

Live Free, Die Hard.
sir_daniel www.kudoz.se
6 januari 2008 · 3 802 Inlägg

vattenslipa med 2000 papper sedan ta polermaskin och polera upp glansen (akta så du inte slipar genom klarlacken ner till lacken)

Speedman Bilvårdsexpert
6 januari 2008 · 663 Inlägg

Tycker du ska börja med att polera med en enkelmaskin med hård trissa och polermdel med slipmedel, innan du börja våtslipa. Svårt att avgöra exakt vad du bör göra utan sett "skadan". Men att börja med detta skulle jag gjort. Minst arbete, och lättast att se om man behöver gå längre.

Lycka till!

Mvh/Tobbe

Välkomna att besöka min firma: www.bilpedanten.com
Chrysler Pt cruiser "Bilpedantens lånebil" (2001)
nitro87
7 januari 2008 · 48 Inlägg

Tack för svaren.
Eftersom jag inte är hemma just nu så kan jag inte ta reda på exakt hur det ser ut, men jag kommer ta bilder på hur det ser ut från olika vinklar och länka hit så ni kan se hur det ser ut.

En bild säger tusen ord, eller hur? wink
Återkommer imorgon kväll med bilder..

Live Free, Die Hard.
nitro87
9 januari 2008 · 48 Inlägg

Sådär.
Pga vädret som vi har i detta "underbara" avlånga snopp-med-pung(norge) liknande land så konstaterade jag att bilen är för smutsig för att man ska kunna se vad det är jag pratar om med problemen jag beskriver i första inlägget, därav anledningen till att jag inte svarat först nu.

Satt och bläddra runt bland alla miljarder olika mappar jag har på datorn tills jag slumpaktigt nog hittade mappen som jag trodde försvunnit efter alla formateringar jag gjort på senare tid, jag fann mappen där alla bilder låg på bmwn sen i sommras när jag fick för mig att leka fotograf med en rutten digitalkamera...

Nåvål till det jag tillslut kommer fram till, efter lite ritande i det hederliga Paint programmet är att bilderna anser jag vara tillräckligt bra för att få fram vad jag menar med min huvudsakliga fråga.
Funkar inte länkarna så går det även att klicka på mitt användar namn och gå in och kolla på min bmw så ligger dom 3 bilderna som jag nu länkar till för er lata som inte orkar rösta när ni endå är inne på min sida wink

Notera att det är endast inom dom röda ramarna jag målat ut som är "fel"
http://www.garaget.org/archive/24887/60858/large_60858-691696.jpg
De vita små prickarna är inte repor eller lack-skador som kan tros  det är vattendroppar som ligger på bilen här och där efter vattenspolning.
http://www.garaget.org/archive/24887/60858/large_60858-691697.jpg
http://www.garaget.org/archive/24887/60858/large_60858-691698.jpg


När ni sett bilderna, så blir min fråga då till er som kan... Ändrar ni det ni skrev tidigare om hur jag ska gå till väga för att få bort dessa "ojämnheter" i klarlacken eller ska jag göra på något annat sätt som inte framgått ännu i den här tråden?

Lite OT....
Men bilen kommer att läggas ut till försäljning inom några månader. Finns det eventuellt ett intresse så är den som är intresserad mer än välkommen och ställa frågor och få lite mer information om den och vad som kommer göras innan försäljning smile listan är lång, och inte dålig. Kommer inte heller ta ett våldsamt högt pris för den då den måste bort ganska omgående när våren börjar närma sig pga nybil köp

Mvh
Den Tillfälliga Einstein

Senast redigerat av nitro87 (9 januari 2008)

Live Free, Die Hard.
sir_daniel www.kudoz.se
9 januari 2008 · 3 802 Inlägg

börja med rubbing och en polermaskin så får man se hur det blir efter det

nitro87
9 januari 2008 · 48 Inlägg

sir_daniel skrev:
börja med rubbing och en polermaskin så får man se hur det blir efter det

Inget våtslip alls då?roll

Live Free, Die Hard.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang