JBL W12GTi köp.

Potrovski
3 april 2008 · 312 Inlägg

Har börjat fundera starkt på att skaffa mig en JBL W12GTi MKII. Jag vet inte varför jag ständigt dras till den här basen, men så fort jag kollar på prislappen vänder jag ryggen. Men nu har priset sjunkit en del. 4400kr för en W12GTI MKII känns som en ganska rimlig summa.

Jag vill ha en bas som är lite mera åt finljuds stuket och inte en SPL bas. Och denna ska ju fungera riktigt bra till både SQ och SPL, om man nu ska lita på vad som nämns på JBL's hemsida.

Skulle den fungera bra ihop med ett Alpine PDX-1.1000 (1000RMS+ @ 2 & 4Ohm 1%THD) Det är ju 2x6Ohm's talspolar men på det flesta slutsteg så ska man väl kunna lasta ner till 3Ohm. Eller kan detta vara ett problem på ett slutsteg som ger samma effekt i 2 och 4Ohm?

länk:
http://brc.se/sortiment/artikel.asp?AHA … ;VGR=U1251

Hoppas någon mer kunnig skulle kunna förklara lite om den här basen samt om den skulle fungera för mitt ändamål. Eller gärna rekomendera en annan bas som fungerar bra i SQ och SPL för en peng inte över 4500kr.

tujbo
4 april 2008 · 5 852 Inlägg

Låter som du kan driva den men det finns ju bara ett sätt det är ju att testa. Tänk även på att be om hjälpa att plocka fram en låda som passar ditt endamål smile

www.Stereospecialisten.se - Nu med fysisk butik i Göteborg
Lardi SQ
4 april 2008 · 1 343 Inlägg

ja de ska nog inte va några större problem, finns en på garaget med precis den setupen men kommer inte ihåg va han heter.. han har en svart a4 iaf...  ja kör med den basen och ett lite kraftigare audison steg.. å de krämar på bra... både finlir å lite tyngre saker!

Ljudnörd!
Potrovski
6 april 2008 · 312 Inlägg

Började oroa mig lite över att steget kanske inte kan hantera basen till fullo. Det är ju uppmätt till 1170-1250RMS men då i 14.4V vilket jag aldrig tror jag kommer ha i min bil även om jag tänkt köra med Optima Gul 55Ah samt grova kablar. Så har kikat på lite andra basar. Vad kan ni säga om en Alpine Type-X 12" eller dubbla Type-R 12" eller kanske något helt annat?

Är som lite dragen till Alpine och JBL. Men ja vill helst ha en bas som funkar bra till SQ och SPL och får max. kosta 4000kr. Kör i övrigt Alpine HU samt Focal Polyglass framsystem så basen ska ju även matcha till dessa. Och helst fungera bäst i sluten låda.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang