Xenon problem

Night_Rider
22 december 2009 · 6 Inlägg

Hejsan, och God jul på er:P
Men iaf problmet jag har är att ena helyset på xenonkitet som jag har går sönder... Första gången gick ballastern sönder, bytte ut den och det fungerade igen, men nu är det något annat fel, det är på vänster sida. Och jag får 12,? V ut till mot ballaster och lampan, men händer inget. Så jag kopplade in det på halv lyser vänster sida, hände inget. sedan provade jag höger sidan på hel lyset då kan man hålla in spaken då blixtrar det bara ur lampan, och trycker jag in den så det ska vara på är det mörkt. hel mysko:S men har inte testat någon annan drivdon på vänster sidan på hellyset.. måste skruva bort så mkt för att få loss dem andra..hmm så tänkte höra mig för här om ni har några ider? har ingen tillgång till ett varmgarage än så, tänkte försöka få lite mera kött på bena, och det är 55w6000k som jag har och en volvo v40 tdi 99a.  är mkt tacksam för svar:)

Mvh
BuRRa

Retepoj
23 december 2009 · 664 Inlägg

Hmm, om jag inte har missuppfattat så har du 12V till ballasten. Men med allt tillkopplat så funkar det inte.

Enklaste sättet är ju att pröva byta ut den mot den andra, klä på dig och stå ute med lampa, det gjorde jag för några dagar sedan i minus 20 och bytte rattstång på tjejens 740 för första gången mitt i natten tongue.

Angående att det blixtrar, det gör det för mig också om jag håller in spaken på min 850, men släpper jag den så blir det normalt. Har du garanti kvar?

Jag har 55W, 8000K.

Jerk-R
23 december 2009 · 593 Inlägg

Har du rätt polaritet då?

Kopplar du in + på - och - på + till ballasten så är det inte säkert att lampan lyser..

Mina ballaster tände inte lampan om man satt kablarna fel, bara att skifta på + och - och bli bländad när xenonlampan äntligen tänder wink

//Jerker

Night_Rider
26 december 2009 · 6 Inlägg

ja det fula är bara att det lyser lika bra med en hel som två:S haha men ska ta en heldag när det inte är för mkt öl som gäller=) men jo jag testade att skifta mellan plus och minus för att se om det var det som spökade, men lamporna ska som blixstra till då dom tänds med den tänder ju inte ens.. eller så slänger jag bara på några xenon extralysen :3)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang