Råd för köp av dioder till mätarhus.

Floki
25 december 2009 · 70 Inlägg

Hejsan, första tråden, finns ett par andra trådar om detta, men jag skulle vilja ha råd eftersom att jag gjorde bort mig sist jag gjorde ett sådant projekt.

Ärendet gäller en Mercedes W124 föresten.

På min förra bil, en Mercedes 190 bytte jag mätartavlor till vita tavlor, och passade då på att byta instrumentbelysningen till vita dioder. Men detta vart inget bra, eftersom att dessa dioder lyste "rakt fram", lampan var inte utformad som en glödlampa som sprider ljuset runt sig, utan denna lyste rakt fram ungefär som om den skulle sitta bakom mätartavlorna (vilket lamporna kanske gör på vissa bilar)

Så efter lite sökning på det här forumet hittade ja en del butiker som hade ett urval, och började fundera på dessa lampor:

http://www.diodhuset.se/art-1.asp?id=172&iPageID=0

och ett annat par på dioder.se, som jag tyvärr itne lyckades länka till här.

De här lamporna ser ju mer ut som vanliga glödlampor, men ger dessa ett mer spridande sken? Så att de skulle kunna jämföras med spridningen på en vanlig glödis?

Anledningen till att byta lampor är att när jag lät de vanliga glödisarna sitta kvar så vart mätartavlorna nästan gula av ljuset, såg en aning skumt ut.

Jätte tacksam för tips, gärna lite erfarenheter av att beställa från dessa sidor oxå smile

MVH// Ronny

crazzy Möbelutkörare
26 december 2009 · 358 Inlägg

Tjena.   dessa lampor har riktigt bra spridning enligt mej. http://www.diodhuset.se/art-1.asp?id=172&iPageID=0  har sådana på jul slingan hemma å de har inte alls den tendensen att lysa "rakt fram" utan lyser lika bra åt alla håll..  de är dessutom ganska så snabba på att skicka varorna man beställt.
// crazzy

Livet är ett rent helvete, ingen kommer levande i från det.
Saab 9-3 (2001)
Floki
26 december 2009 · 70 Inlägg

Man tackar för svaret, de va ju precis dem ja hade lagt upp och funderade på smile Blir nog att beställa såna!

EDIT: Beställde därifrån, men det vart ett annat par lampor av Wedge-modell eftersom det är sådana som sitter i instrumentet

Senast redigerat av Floki (26 december 2009)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang