Helljuset "hänger" sig ibland

ActWrong
11 april 2010 · 96 Inlägg

Började vid en burnout så troligtvis rökskadat yikes Nej men helljuset kan börja tvär börja lysa då jag kör med halvljus och då går det inte att få av förrens helljuset känner för det. Helljus lampan på instrumentpanelen lyser svagt ibland då den känner för det så jag har kört runt och bländat folk och trott dom blinkar för polisen (oj vad många svordomar jag fått idag).
Tänkte också skita i allt och bara se lite NCIS så jag gick in och skulle ta lite sockerkaka (FET!) så började helt plötsligt Xtraljusen lysa då jag stod i köket, bara dom inte hel/halv ljus.

Så nu sitter jag här sur som ett troll och käka sockerkaka (igen) och känner att jag behöver skriva bort alla kalorier + att jag behöver verkligen eran hjälp. Bilen i fråga är en c280 -97 (Bytes mot trehjuling utan lysen) och har eftermonterat xenon kitt H4 hel/halv ljus.

Puss o kram

Senast redigerat av ActWrong (12 april 2010)

ActWrong
12 april 2010 · 96 Inlägg

Kan det vara relät till extraljusen som spökar då jag har kört på ett 40amperes relä till 3*100W?

MCMLXXXII Alltiallo - Styrlapp BE CE
12 april 2010 · 559 Inlägg

Kan vara dålig jord, hade det på corollan. Fast min reagerade följande(har H4 lampor): Höger halvljus och helljus funkade som det skulle, men vänster helljus (där jag tagit signalen till extraljusen från) funkade inte alls samt vänster halvljus glödde bara. När man satte igång helljus med extraljusen, då lös dom och höger helljus. Skulle jag släcka så slocknade enbart höger helljus, dvs extraljusen lös fortfarande.
Jag hade jordfel vid vänster hel- och halvljus. Bytte lampan samt kollade över kablaget. Enkelt fel men störande innan man fann felet.

Så mitt tips är att kolla över kablagen vid lamporna samt kablagen till extraljusen. Har du en hängsäkring mellan batteriet och relät till extraljusen? Själv kör jag 3*100w på ett dubbelrelä 60amp och hängsäkring på 15ampere. Har fungerat i cirka 4år.

Mvh Thomas
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang