Böter/straff utan kattar?

KHRacing
20 augusti 2010 ·

P-Hellberg skrev:
Det har väl stor betydelse om bilen är helbils godkänd eller inte ... !   äldre bilar får du ju köra utan katt med. dom nyare får man fel avgasvärde på och allra nyaste bilarna är det miljö brott ?

Sanning med modefikation Peter :-)

om du bil är från 1967 & råkar ha fabriksmonterad kat så måste den sitta på.
men den behöver inte funka förrens på 1989 årsmodell.

mulleri
20 augusti 2010 · 508 Inlägg

Melin skrev:

mulleri skrev:

Melin skrev:

Nope.. Känner en kille som fick kraftiga böter vid avsaknad av katalysator då han framförde sitt fordon på väg och begick ett miljöbrott.

Där kommer det igen, "känner"
Då man avsaknar en kat så får,ej tillrcäkligt bra avgasvärden och bilen är ej godkänd, svårare än så är det ej. jag vill ha svart på vitt du "känner" en kille som åkt dit på miljöbrott...

Du behöver nog läsa på lite.. Typ "Förordning (2001:1085)" där tex paragraf 3 lyder som följer:

Ett motorfordon skall, i den omfattning som anges i denna förordning, vara försett med utsläppsbegränsande anordningar som fungerar.

Har svårt att se att ett lagbrott skulle leda till endast en ombesiktning.

Det är samma sak, då du får nedslag på din kats funktion på besiktningen, likadant om man puttrar runt utan på gatorna... jag ska inte läsa på....
Det är inga  12000kr i böter....

street_racing_90 Audi racing
20 augusti 2010 · 634 Inlägg

de beror väl lite på polisens humör också om han vill ge dig böter och ombesiktning eller bara ombesiktning man vet aldrig med dem

Clintan66
20 augusti 2010 · 2 011 Inlägg

AnesN: Fakta du ville ha osv!!!
Max du ska få är som sagt ombesiktning.

Lite som "street_racing_90" skriver.

Ofta är det att folk blir rädda när de blir stoppade och polisen går på med både det ena och andra. Folk skriver på för de tror på vad polisen säger och tror att det skall bli värre.
Vill han/hon ge dig böter så skall du inte skriva på. Sen skall du kräva ett papper på avgas värdena med en gång på plats.

De kan aldrig ge dig höga böter som tex 12000:- på stående fot. Sådana belopp måste en eventuell rättegångs tvist ta ställning till. Det är även inkomst baserat. Du måste klara av dina vardagliga räkningar och mat inköp (existens minimum) tex. Du får inte svälta eller barn och familj. Ni varken får och kan bli lidande.

Vad "Melin" skriver överens stämmer inte med verkligheten.

Det är precis som "mulleri" skrev. De kan inte ge dig böter för miljö brott. Då är vi minst 1 miljon som skall bli dömda för det, när vi får ombesiktningar för otillåtna värden.

Katten kan även ge upp/gå sönder på ett fordon.

(Du har en rund och fin "Race katt" och den är monterad i samband med resterande avgasrör)smile

Inte farten som dödar. Det är stoppen
BMW Turbo 328 E46 Wide Body "Strykjärnet" (1998)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang