Opel vectra krånglar!

Agg1 Fotograf
25 januari 2011 · 227 Inlägg

När jag var ute o körde i lördags, så bara lös batterilampan till lite då och då, jag bara tänkte vafan? Men ja, fortsatte hemåt, sen ställer man bilen, så står batterilampan tänd fast jag hade stängt bilen och allt, plockade av batteriet, och kopplade i det igen, lös fortfarande....? Sen startade jag bilen, så gick den sjukt ojämt, varvade upp till 2000 varv och hackade då som bara den... så prövade köra en sväng, gick inte alls bra.. så kollade pappa på den, stod o gasa som fan, sen körde han en runda, så var den helt som vanligt igen, ingen lampa som lös eller någonting.. :S

Sen idag så var jag i skolan, därefter skulle jag besikta bilen, och den gick igenom med blankt papper samt beröm av dem som jobbade där, att jag inte borde köra med den i vinter så fin som den är undertill.
Körde till en kompis efter det, senare på kvällen skulle jag köra hem, så märker jag att bilen går lite ojämt igen... Så jag stängde av musiken och lyssnade, tänkte nej... inte nu igen! sad Sen började airbag, ABS samt en annan lampa lysa.... Så jag körde in bilen på en parkering och stod där, så märkte jag även att all ström var sjukt seg, vindrutetorkarna, elhissarna och lamporna....
Stängde av bilen, sen efter en bra stund skulle jag starta den igen, men det gick verkligen inte... Strömmen var helt nere eller något, den drog inte runt! Sen efter en stund jag gick ut och kollade bara lite snabbt under motorhuven, sen in i bilen igen, så startade den direkt! och ingen lampa lös... Så jag körde igen, men kom inte långt förrens det hände igen. Men efter en stund så gick det igen... Den drog runt

Min pappa fick komma, prövade kabla bilen, och då var elen bra osv, men direkt när man drog ut kablarna igen lös allt svagare. Prövade köra hemåt, (2 mil hemåt hade jag) Kom inte långt förrens bilen började gå ojämt igen och sedan dog den.... Vi fick köra och köpa helt nytt batteri och allting, kopplade in det... Det fungerade bra, men bilen gick fortfarande ojämt! Höll hög hastighet hela vägen hem, och nu står bilen där ute, mitt gamla batteri är på laddning..

Men vi förstår verkligen inte vad felet kan vara!! Kan det vara generatorn? hmm Detta har aldrig hänt under hela detta året jag ägt bilen, men för ngn vecka sen kopplade jag in sån polis sirens sak... Funkat bra efter det, tills lördags/idag..... sad Ska köra till anheden imorgon och se vad han säger.


Tacksam för svar!!

Cableguy Lindén
25 januari 2011 · 122 Inlägg

Det är till 100% generatorn som är trasig. Diodplattan, kortis i en diod, eftersom laddningslampan lyser när du stängt av nyckeln.

Motorn gå dåligt när spänningen kryper ner när den inte laddar.

Hitta en firma som kan byta diodplattan eller fixa en annan generator.

Senast redigerat av Cableguy (25 januari 2011)

Volvo 965 D5 "250hk 550nm" (1996)
Agg1 Fotograf
25 januari 2011 · 227 Inlägg

Cableguy skrev:
Det är till 100% generatorn som är trasig. Diodplattan, kortis i en diod, eftersom laddningslampan lyser när du stängt av nyckeln.

Motorn gå dåligt när spänningen kryper ner när den inte laddar.

Hitta en firma som kan byta diodplattan eller fixa en annan generator.

Men batterilampan lyser inte mer? det var bara just då..

Ja okej! jag tackar för svaret!

Generatorn kostar väl kosing att byta? sad

Agg1 Fotograf
26 januari 2011 · 227 Inlägg

Det var generatorn!, anheden har beställt en begagnad, och ska fixa det så fort den kommit.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang