Cheva pickis transformering... från snäll till mindre snäll

K1500
13 april 2012 · 26 Inlägg

Funderade på att starta en lite projekt tråd på min pickis, den behöver ju lite kärlek och omsorg så jag ska befria den från rost och fixa lite puts på den, samt eventuellt lacka om den, byta motor och skrämma upp den nya pjäsen med lite friska ponnysar. sen blir det antingen en till höjning eller en sänkning, har inte bestämt vilket ännu. nya däck och fälg är också planerna. Även ny inredning står på tapeten och en ljudinstallation, här kan det blir lite trubbel dock, man ställer ju in sin installation efter den musik man lirar, här är det både techno, Dubstep men även hårdrock och metal. den ena kräver djup bas och den andra snärtig, hmmm... får nog fundera på vad jag ska hitta på här. sen i och med att det är en singel hytt så är ju utrymmet begränsat, nån som har nån idé? blir dubbla 6,5 system i dörrarna i alla fall...

Mer kommer... bilder på kärran hittar ni i min profil, rösta gärna!

Ha en härlig fredagen den 13:e

hotrodder Egen företagare Bilbygge & Chassie-teknik
13 april 2012 · 1 594 Inlägg

Nu vet jag ju inte vilka krav du har men jag gillar "finlir" Vill det ska låta vackert där man kan registrera minsta ton till djup bas. Är inte alls impad av "tonårs umpa umpa" där det endast handlar om att låta så högt det går med mesta möjliga bas. I min Silverado satt största ljudsystemet med 4 högtalare, slutsteg, bandare och eq hmm Bytte först alla högtalare till JBL´s gto serie och Hu´n till en Alpine. Sen monterade jag en aktiv Alpine bas på väggen bakom mittersta stolen. Dom som har lyssnat i "Bamse" brukar få ett fånigt leende och förvånat börjat leta högtalare eftersom det låter både bra, högt och har en avstämd bas i förhållande till musiken.

Senast redigerat av hotrodder (13 april 2012)

Varför bara en bil när man ha flera...
Mest roddar & jänkare i verkstan,
men även en å annan Saab
K1500
13 april 2012 · 26 Inlägg

Avskyr umpa umpa där plåten fladdrar, så vi tänker nog rätt lika. Jag satt till och med filttassar bakom nummerplåten på en bil jag hade, inget får skallra. Det är musiken man ska höra i sin helhet, inte plåt, plast etc som lever om.

K1500
16 april 2012 · 26 Inlägg

Har nu bestämt vilket håll det lutar med trucken, den ska ner på backen igen och få ett lite modernare vrål, både på insida och utsida. Inerdningen ska sys om och lackas, nya instrument etc. Det ska till en mindre stereo installation med dubbla 6,5 system i dörrarna och en bas bakom eller under soffan. Motorn blir en preppad 350 med vassare kam etc, vill ha lite orolig tomgång och grova rör så man känner i backen när bilen är på gång. Lackeringsmässigt låter jag er få använda fantasin men det lutar åt en liten flirt med åttitalet, men med modernare snitt.
Däck och fälg sparar jag till jag vet vad jag vill ha, just nu funderar jag på boyd fälgar med vita däcksidor, men det ska ju egentligen vara på en äldre bil, men kan funka med lacken...

Var på Bollnäs motorrevy i helgen och fick lite blodad tand, handlade på mig lite saker man kan behöva som bland annat rostlösare och annat smått och gott. Surrade även med Johnny på Ljudbutiken i Edsbyn som var där, det får bli  han som får leverera ljudet till trucken. Vet att han är bra att ha och göra med, och maken till trevlig kille får man leta efter.

Drar till Danmark nu i veckan så trucken får stå hemma och tankarna får sätta sig lite, har ju snart semester så då sätter vi fart, har hunnit fixat plast för att kunna hissa flak/hytt etc så äntligen kan jag sätta fart med renoveringen.

Väntas ha klart steg 1 i renoveringen och ombesiktning gjord till Juni. sista steget ligger ett år bort så ni vet.

Ha en bra vecka!

gutfucker Norrlänning
16 april 2012 · 643 Inlägg

Ner på backen tycker jag personligen är fel håll wink

Väntar med spänning iaf. Kul med lite pickups!

K1500
16 april 2012 · 26 Inlägg

Ja, det är inte hundra spikat ännu men lutar åt det

K1500
26 april 2012 · 26 Inlägg

OBS! Hjälp behövs, hur ser Besiktningen på att jag byter från V6 till en 350 TBI -88 motor?
Går den igenom eller behöver man bygga om mer för att få igenom den som ombyggt fordon?

hotrodder Egen företagare Bilbygge & Chassie-teknik
26 april 2012 · 1 594 Inlägg

K1500 skrev:
OBS! Hjälp behövs, hur ser Besiktningen på att jag byter från V6 till en 350 TBI -88 motor?
Går den igenom eller behöver man bygga om mer för att få igenom den som ombyggt fordon?

Man säger ingenting utan löser detta om det blir patrull. cool Risken att dom ens tänker på tilltaget är nämligen rätt liten om du håller utseendet original med rätt luftburk etc. Eftersom det är mer vanligt med V-åtta än sexor i dessa bilar och under huven vill dom kolla batteriets fastsättning och inget mer.

Varför bara en bil när man ha flera...
Mest roddar & jänkare i verkstan,
men även en å annan Saab
K1500
7 maj 2012 · 26 Inlägg

Kanon, låter finemang det. ska se hur jag får till det med svetsning nu bara sen ska motorn i med, får ta det som det kommer just nu då det är mycket annat som ska hinnas med, har ju hus och allt så...

K1500
22 maj 2012 · 26 Inlägg

Ja, då har man lämnat över "trucken" till grannen som ska svetsa upp trösklarna på den som är det besiktningen har gjort nedslag på, även flakets rosthål ska läggas igen. Under tiden sitter jag och letar trimdelar till den 350Tbi som ska landa i den senare. Ebay finns det mycket gott på för oss jänketokar...:-)
Har dessutom en del planer på en vild färg till den sen, vet att många gillar färgkombon på den men personligen så känns den lite åttital.. Så nu blir det en ganska het kombo framledes, om vi säger så här... den lär synas :-)
Har äntligen bestämt mig för att behålla den och ska satsa några år på att få den i riktigt showstyle.
Följ gärna min resa... Ha en bra dag gott folk!

K1500
23 maj 2012 · 26 Inlägg

Hej..
Dag två hos grannen, han har svetsat upp hela ena sidans trösklar och dessutom tagit hålet jag haft i nedre främre härnet av flaket. Nu ska det zinkas, spacklas och grundas. Kommer slipa ner all mindre blämmor och bulor på hela bilen och dra på en ny grund, sen får den rulla med grundfärg i år, tills jag har slantar att lägga den riktiga kulören på den. Hela hytten och flaket ska lyftas i vinter och då ska ramen få sig en komplett overhaul.

Hyttens inredning ska jag börja med i nästa vecka, då ska det byggas ny mittkonsoll, plus delar av instrumentbrädan ska få nytt utseende med lite modernare former och sen ska allt kläs i vitt skinn eller lackeras.

Det som ska lackeras invändigt kommer skvallra om bilens yttre kulör så det ska bli spännande att se vad ni tycker.

Bilder kommer inom kort.
Jag slänger upp de före bilder jag har just nu...

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0380-1.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0412.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0413.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0379-1.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0414.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0415.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0416.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0417.jpg

http://i1143.photobucket.com/albums/n624/pilegard/Chevy%20Truck/IMAG0494.jpg

Kommer snart bilder under arbetets gång :-)

Lowmotion fläskpannkaka
4 februari 2013 · 856 Inlägg

Hej alla! Då jag slarvade bort inlogg etc till K1500 så har jag bytt namn. Bilen är dessutom såld och jag har ny ett nytt mer "ombonat" projekt med en härligt morrande V8 redan från grund.

Hellre blyfot och lustgas, än simfot och syrgas
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang