Varför är det så viktigt med komplett servicebok?

lanred
27 september 2006 · 555 Inlägg

alltid undrat varför folk skriver på blocketannonser "komplett servicebok"..är dessa mer välbehandlade än andra som skiter i en service men ändå byter slitagedelar och byter olja osv..

senare en följdfråga...

om man hoppar över service, blir det dyrare och serva nästa gång? typ utnyttjar verkstaden det eller är det så?

Volvo_Elin Lastbilschaufför
27 september 2006 · 186 Inlägg

Ja den kanske blir "mer värd" om man har en komplett servicebok med stämplar osv.
Om en auktoriserad verkstad stått för jobbet så vet man väl vad som blivit gjort och kan lita på det lite mer kanske än om man har en egen hemskriven servicebok på saker man gjort själv (även om det nu är gjort hemma). Folk kan ju skriva vadsomhelst då i den och ljuga till sig saker osv. Det är så jag antar att det ligger till, rätta mig om jag har fel smile?
Din andra fråga har jag tyvärr inget vettigt svar på...Har aldrig gjort service på verkstad så.

Ride Hard-Die Free!
gemini78 Jägermeister
27 september 2006 · 909 Inlägg

Stämmer bra att bilen är värd mer med komplett servicebok.
Fast jag hade en merca tidigare med komplett servicebok med alla stämplar från philipsson och auktoriserade merca verkstäder sen bilen var ny, men den var fake och bilen hade gått 20 000mil mer än vad som stod på mätaren så man kan inte alltid lita på en servicebok heller...

En gång är ingen gång...
Renjägarn
27 september 2006 · 638 Inlägg

Säljer du den privat så är det inte riktigt lika hårt på en komplett servicebok, däremot om du ska byta in din bil hos en handlare så kommer han slå emot på direkt och sänka priset avsevärt då han menar att kunderna bara kollar efter vart bilen är servad.

Visst är den välstämplad så har du "garanti" på att det är gjort iaf, annars kan verkstan som gjort jobbet åka på det.  Skriver du att du gjort byten själv så är det svårt att bevisa.

Kommer väl nånting här snart!
lanred
27 september 2006 · 555 Inlägg

aha, så det är folk som skriver själv vad de byter osv? men då funderar de nog inte på sälja bilen smile hursomhelst, någon som har erfarenheter av att serva bilen efter att ha missat ett intervall?
typ vi har "missat" ett intervall nu och ska serva bilen, förra gången gick servicen på 8k efter 16k mil.. vet inte om det var dyrt men kändes som fan på plånboken.. så den är vid 19k mil nu dvs missat en 1500mil intervall..

ABS:n är lite cp också, har hört att den är dyr att byta ut.. + har besiktning nu snart, vet inte om den klarar sig genom den om lampan lyser ibland ( har inte testat om ABS funkar) bilen är värd kanske 15k så kanske bättre fixa abs och besikta sedan sälja?

synd att man inte hade en polare som kunde servat bilen till en för halva priset big_smile

Senast redigerat av lanred (27 september 2006)

precision
27 september 2006 · 2 652 Inlägg

bor du nära här så kan jag serva bilen för en billig peng .

du kommer inte igenom med lysande abs ,, när lampan inte lyser så fungerar din abs när den lyser är den ur funktion.

om du missat 1500 mil så är det inte i närheten av BRA . dina olja är tråligtvis som vatten "typ"

MilleN
28 september 2006 · 9 108 Inlägg

Klart det är värt mer om man har svart på vitt att bilen är skött bra och med rätt intervaller.

jonTe
28 september 2006 · 5 710 Inlägg

lanred skrev:
om man hoppar över service, blir det dyrare och serva nästa gång?

Har du riktigt otur är det färdigåkt.
Med dagens långa serviceintervaller på nya bilar kan det vara dödsdömt att hoppa över en service.

MVH Jonas
..............
ErikRU
28 september 2006 · 9 Inlägg

Jag lämnade precis in min bil på service förra veckan.. och den är servad på Opelverkstad 10 av 13 1000 mila servicar.. och nog känns det bra att den är det.. men det är jävligt dyrt!

senaste kostade 2799:- då hade dom tagit 127kr/liter + moms för oljan och och 1177kr + moms för jobbet + massa andra filter och miljöavgifter och kupefilter och bromsvätska m.m som man hade kunnat köpa själv på OK för MYCKET mindre pengar...

Har tur som köpte bilen när kamremsbytet just hade gjorts iallafall smile det är den dyraste servicen.. och ska väl göras runt 12000 mil

det är bra att lämna in bilen på service av en annan anledning.. det kommer annars att lysa en lampa eller i nån display att den ska in på service tex. insp. eller serv. och den kan du bara ta bort med en dator som kopplas in på databoxen, det skulle ju vara irri att den lyser om man ska sälja bilen...

Mafghan
28 september 2006 · 353 Inlägg

ErikRU skrev:
det kommer annars att lysa en lampa eller i nån display att den ska in på service tex. insp. eller serv. och den kan du bara ta bort med en dator som kopplas in på databoxen, det skulle ju vara irri att den lyser om man ska sälja bilen...

Det stämmer inte....


Ganska lätt av få släckt den lampan på de flesta bilar....

Sök lite på google så hittar du...

Enjoy....
Goffen Administratör
28 september 2006 · 2 976 Inlägg

Man byter inte bara olja på en service vi kollar ex bromsar fjädrar lager bussningar bromsrör spindelleder styrleder avgassystem oljeläckage vxlolja rost all belysning spolning vätskor datorn kollar över hela bilen smörjer dörrar och lås osv hur många "jag har bytt oljan själv" gör det tror ni?

En kopp av den svarta såsen...
Audi A4 TDI quattro "Smurfen" (2021)
Volkswagen Polo R-Line "Edition 40" (2017)
lanred
28 september 2006 · 555 Inlägg

så det blir dyrare att lämna in bilen på service med tanke på alla dessa saker som du nämnde goffen kan vara slitna och bytas ut?

men någon som vet hur mycket det kostar att fixa abs:n? bara ett ungefärligt pris.. 740 handlar det om.. sen ta bort larmet på bilen.. svårt? kostar? går det fixa istället? kommer försäkringen att höjas??

Goffen Administratör
28 september 2006 · 2 976 Inlägg

lanred skrev:
så det blir dyrare att lämna in bilen på service med tanke på alla dessa saker som du nämnde goffen kan vara slitna och bytas ut?

Ex så kostar datorn vi har till vag bilarna då ca 120tusen och vi har 2st "krav på att man ska ha minst  2 " Vi måste ha ett visst antal specialverktyg och ett visst lager så det bidrar givetvis till att det är dyrare hos oss.

En kopp av den svarta såsen...
Audi A4 TDI quattro "Smurfen" (2021)
Volkswagen Polo R-Line "Edition 40" (2017)
jonTe
28 september 2006 · 5 710 Inlägg

Mafghan skrev:
Sök lite på google så hittar du...

Eller läs instruktionsboken....

MVH Jonas
..............
lanred
28 september 2006 · 555 Inlägg

Står ingenting om hur man ska få ABS lampan släckt i instruktionsboken förutom lämna in den till verkstad, men det fattar ju alla..

Gizmojohan
28 september 2006 · 3 295 Inlägg

lanred skrev:
Står ingenting om hur man ska få ABS lampan släckt i instruktionsboken förutom lämna in den till verkstad, men det fattar ju alla..

det finns nog en vettig anledning till att ABS lampan Lyser...

lanred
28 september 2006 · 555 Inlägg

pallar aldrig riktigt testa abs:n men ska göra det snart, sen får vi se om den fungerar eller inte, om den fungerar så fixar man det snabbt annars får man släcka lampan på annat sätt .. men ingen som vet hur mycket det kostar att fixa ABS om det har gått sönder?

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang