Blinkersfel Saab 9-3 SS -04

Tony_M
19 januari 2013 · 100 Inlägg

Fick igår problem med blinkers höger fram. Lampövervakningen indikerar att den är trasig och mycket riktigt fungerar den ej. Lossade lampan och skulle byta men tyckte den såg hel ut, tog en helt ny och monterade. Inte nu heller lyste det. Provade med fler lampor men inte då heller. Bytte mellan höger och vänster lampsockel men fungerade inte. Mätte upp spänningen i strålkastaren (lös lampfot, skruvas in) och får bra spänning på plus, provade även att dra kablar direkt mot lampfoten och funkade då. Eftersom det år svåråtkomligt kan jag inte prova med plus och jord samtidigt. Mätte upp jorden och fick svagt resultat. Provat att böja till kontaktpolerna på lampfoten men har inte hjälpt. Även kollat säkring.

Någon som varit med om något liknande? Provat alla möjliga metoder, även lite 5-56 i ett sista hopp.

Alla svar uppskattas.

Tony_M
20 januari 2013 · 100 Inlägg

Provar att bumpa min tråd

Stormcatcher
20 januari 2013 ·

Har varit med om liknande fel på Saab förut, men just då var det ett jordfel... Jag löste inte det själv så jag var tvungen att ta bilen till en firma som specialiserar sig på bilelektronik. Det är som du säger svåråtkomligt där.. Det finns en bra firma i Borås annars som sysslar med sånt, Borås bilelektriska (Tel: 033-419966). Ring Tomas och förklara problemet så kan han vägleda dig vidare, han har jobbat i över 30 år och kan lösa allt. Hoppas det hjälper!

Tony_M
20 januari 2013 · 100 Inlägg

Tack för svaret! Tror jag har en liknande bilfirma här "Kalles Bilelektriska" i Kungälv.

Edit.
Störande bara eftersom jag tror jag hittade jorden till belysningen, en kabel som sitter vid sidan av strålkastaren. Lossade den och då fungerade inte belysningen. Slipade upp jorden och monterade tillbaka men samma fel. Får ju ingen jord när jag mäter upp jorden i lamphuset. Någon som vet var jorden tas ifrån? Nån bult till strålkastarens fastsättning? Störa mig så extremt. Så enkelt fel.
Edit.

Senast redigerat av Tony_M (20 januari 2013)

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang