4289
Sök

"Projekt Lolvo" - Mappad, resan mot regbes!

Brukisen som blev finbil! Stilren styling för att göra bilen personlig. :)

177 971 Visningar
Uppdaterades senast 5 juli
2 254 Inlägg
5 juli
Trådstartare
#341
Jag lämnade iväg toppen på planing, fick ett meddelande att den var färdig häromdagen så jag åkte och plockade upp den! Det visade sig att den tydligen var lite för skev/krökt i längsled, 0.8mm för att vara mer exakt. Gränsen enligt Volvo är max 0.5mm så det var bra att det gjordes. Fick såklart vara noga med att blåsa ut alla kanaler rejält efter planingen.
https://i.imgur.com/VXsw1Zy.jpeg

Jag bytte faktiskt tillbaks till originalkamaxeln temporärt. Den nya var inte helt färdiginställd med ventilspel/lashcaps, och egentligen ska bilen ju mappas om med den nya kammen. Nu vill jag verkligen ha ihop bilen och jag har ändå lite andra planer med motorn som kommer kräva mappning som förmodligen kommer göras i vinter, så jag kan lika gärna byta kamaxeln samtidigt då istället. Så går inte bilen med andra delar än den mappades med så länge,och jag vill som sagt verkligen ha ut den och få den reggad nu. Monterade lite smådetaljer på toppen samtidigt.
https://i.imgur.com/Z6VMNpF.jpeg

Jag smorde alla cylinderloppen med olja och drog runt motorn några varv så e inte går torrt vid uppstart. Rengjorde sen ytan där packningen ska sitta...
https://i.imgur.com/KBEH0MU.jpeg

...och satte dit topplockspackningen.
https://i.imgur.com/HITujtz.jpeg

Och så hamnade toppen på plats och momentdrogs. smile
https://i.imgur.com/dPZQQog.jpegSök