Skonsamt få bort fläckar från björkfrö på vit bil?

Nattros
1 oktober 2014 · 4 Inlägg

Hjälp! hmm

Jag har en bil (årsmodell 2014) med vit solid lack som dessvärre blir fullkomlig bombarderad av frö från björkarna i vårt område efter varje blåsig höstdag. Inte försvinner de heller efter en åktur utan de allra mesta ligger bestämt kvar på motorhuven om man inte skulle borsta bort det handgripligen, vilket jag inte har vågat av rädsla att repa lacken.

Det största problemet med detta bortsett från att det ser förjävligt ut, är att jag har märkt att fröna lämnar gula fläckar efter sig om de blir blöta. mad Dessa fläckar går inte bort när jag tvättar med vanligt bilschampo. Inte heller kallavfettning fungerar.

Vad ska jag använda för att få bort fläckarna? De är inte beständiga på något vis för gnuggar man på dem med något elakare än en tvättsvamp så försvinner de, men jag vill som sagt inte repa lacken och vill därför inte gå den vägen. Har ni dessutom något tips på hur man kan ta bort dessa frön innan de lämnar fläckar efter sig så är även detta mycket tacksamt. Kanske finns det ordentligt mjuka borstar som man kan våga använda även på en ny bil?

Hazarox
1 oktober 2014 · 154 Inlägg

1. Spola av bilen
2. Avfettning
3. Spola av
4. Gnugga med schampo

Fortfarande skitig?

Kör lackrengörning och på med vax!

nellie_volvo The Devil ;)
7 oktober 2014 · 43 Inlägg

Hej autofinesse sverige har olika bra medel för de mesta så go in på deras hemsida o kolla :-) http://autofinesse.se/sv/

Volvo V70 D5 "Bulan Välkommen hem" (2004)
Glesmark
7 oktober 2014 · 1 938 Inlägg

Jag tippar på alkalisk avfettning, bara spruta på, vänta några minuter och sen blåsa av allt äckelpäckel med högtryck.

Nattros
8 oktober 2014 · 4 Inlägg

Tack för tipsen! Jag löste det med Armor All's våtservetter för insekter, trädsav och annan svår smuts. Det blev ett himla gnuggande eftersom jag behövde gå över varje fläck separat men nu är de borta och björkarna tycks ha lugnat ned sig med att spotta frön smile

joH900
8 oktober 2014 · 414 Inlägg

HD-grön är grymt bra för insekter, klet från träd m.m

http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t … hd-gron-5l

5 liter räcker länge då det ska blandas ut med vatten ganska mycket, för vanlig tvätt så har jag för mig att jag brukar blanda ca 1lit HD-grön och 25liter vatten.

Glesmark
8 oktober 2014 · 1 938 Inlägg

joH900 skrev:
HD-grön är grymt bra för insekter, klet från träd m.m

http://shop.bollnasbilvard.se/bilvard/t … hd-gron-5l

5 liter räcker länge då det ska blandas ut med vatten ganska mycket, för vanlig tvätt så har jag för mig att jag brukar blanda ca 1lit HD-grön och 25liter vatten.

För vanlig sommartvätt kan du blanda den 1:40. Alltså en liter HD till 40 liter vatten, det löser insekter osv utan problem.
Riktigt skitig grisbil/vintertvätt kan du köra som du kör, 1:25 eller till och med 1:30.

Finns liknande på Mekonomen i 1liters flaska, 49 kr tror jag, den heter GRÖN nånting.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang