Brus från högtalare

matast02
7 april 2019 · 3 Inlägg
#1

Hej, har precis köpt en Toyota Avensis -05. Har ett konstigt brus från högtalarna både när det är radio och cd i stereon. Ljudet kan sänkas för att därefter höjas och då kan bruset försvinna bara för att återuppta nästa gång jag startar bilen. Några idéer på vad det kan vara?

Bruset höjs även när man höjer volymen på stereon.

Bassiehof
8 april 2019 · 973 Inlägg
#2

Är det ett brus eller ett vinande ljud? Är det originalstereo eller eftermarknads?

Senast redigerat av Bassiehof (8 april 2019)

matast02
8 april 2019 · 3 Inlägg
#3

Original stereo, låter lite som när radiomottagningen är dålig, trodde det var antennen först men sen ploppa jag i en cd och exakt samma ”brus”

Bassiehof
8 april 2019 · 973 Inlägg
#4

Då finns det inte mycket att göra. Fungerar allt som det ska är stereon helt enkelt inte bättre än så. Kolla upp signal-brus förhållande. Kan stå S/N ratio. Googla på modellen eller plocka den ur bilen.

matast02
9 april 2019 · 3 Inlägg
#5

Har märkt att när man knackar på stereon kan ljudet höjas/sänkas och detta brus kan bli värre eller försvinna helt. Öppnade och tänkte att kablarna var glapp där bak men har tryckt dit dom och bruset är fortfarande kvar är det fel på själva stereon då?

Bassiehof
9 april 2019 · 973 Inlägg
#6

Den är väl 15 år gammal, så du kan räkna med att det blir fel, och att grejerna inte var lika bra som nu. Är det verkligen brus och inte brum du hör?

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang