Vinterdäcken har smält :p

Growe Fri fart för ett fritt folk!
4 augusti 2019 · 10 202 Inlägg
#21

Nokian är väll en av få dubbdäck som istora drag inte släpper dubben ur däcken. så dom är säkert limmade.   har testat mycket däck och en del är ju dubbfria efter en vinter medans Nokian kanske kan tappa 1-3dubb på sin livstid.  körde med Hakka 5or har jag för mig på en 855:A jag hade.  trotts att jag legat i 245km/h så fattades det totalt 3dubbar totalt i alla 4däcken när dom var under 3mm kvar.  dom slets rätt ordenkligt men när dom fick vara med rätt hårda mil med hård belastning.     Men tycker dock det är märkligt att dom skulle smälta. men sen blir det rätt varmt uppe på ett tak. däck ska helst ligga nere i en mörk källare för att må bra.

Stance=slammad bil som endast kan framföras i 2km/h på svenska vägar. håll skiten hemma i garaget så slipper vi andra hamna bakom era skithögar..
bjorn1988
4 augusti 2019 · 159 Inlägg
#22

Hanzeman skrev:
Loctite 480 som ska höra till det bästa inom dubblimning har tempområde -40 => +100 grader. Om gummigubben använt sämre/billigare  lim kan det vara ett fel begånget beroende på hur dåligt. En liten tub 480 kostar väl ca 400 kr. Det kanske avskräcker vissa gummigubbar? Eller råkade han bara ha nåt dåligt lim tillgängligt kanske.
Högre temp kan väl uteslutas på en vind även om solen ligger på hela dagen.
Det lär krävas brännspeglar för att koka vatten av solsken men fullt möjligt iofs.

Okej, ja 100+ har det då inte varit haha. Jag var upp på vinden när det var 31 grader i skuggan och då var det varmt såklart men inte så varmt :p

Cuefa Kungen av dagspendlande.
5 augusti 2019 · 2 502 Inlägg
#23

Verkar ju helt galet det där! Friktionen av däcken mot vår-varm asfalt skapar troligen mer värme så det känns ju som något knas med däcken. Kolla med Nokian!

Edit:
Trafiken i Uppsala är unik... cyklister och fotgängare som tror dom är odödliga bara för att dom har rätten på sin sida, samt trafikanter som verkligen inte förstår frasen "ömsesidig hänsyn"
Jag har totalt ca 45-60 minuters vansinne per dag, av mina 4 timmar pendlande. Det är när jag ska in i/ ut ur Uppsala centrum... :-|

Senast redigerat av Cuefa (5 augusti 2019)

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang