Volvo 245 DL -85 som ska räddas från gubbdöden!

Ännu ett projekt?! Hur ska nu detta gå... Kan detta stanna på bruksskicksbevarande? Det får tiden utvisa...
  • 110 Följare
  • 163 628 Visningar
  • Uppdaterades senast 13 mars 2023
Mew
28 juni 2021 · 2 152 Inlägg

Mack skrev:
15 sidor sträcklästa och jag må ta av mig hatten och gratulera till ett formidabelt arbete!
Och så intressanta objekt du finner på. Barnfind och allt vad det är. Superkul!

Eftersom jag personligen har någon slags fetish för dekaler så må jag passa på och ställa frågan vad för stripes du tycks ha på sidan? De mellan de bakre rutorna så att säga och dropplisterna?

Superkul att höra! Tack så mycket, och välkommen! big_smile

Det undrade jag också länge över. De har suttit iallafall sedan bilen var nästan ny på 80-talet, det syns tydligt. Det är inga dekaler jag kände till, men det är samtidigt modellanpassat för just 245 så det är inte bara något universal heller. Jag trodde länge att det var något dekal-kit för 240 köpt på Micro eller liknande, sådant fanns ju, men härom månaden träffade jag en vän som redan tidigt nördat in sig på 240, och han kände igen dem från en gammal tillbehörskatalog han hade bläddrat i och berättade för mig att det var gamla dekalstripes man kunde köpa på Volvo på den tiden. De hade ju tillbehörskataloger med diverse extratillbehör, och tydligen även med olika modellanpassade dekaler. Det var inte Volvo själv som hade gjort dem, men de såldes i Volvos förbutiker och fanns i deras kataloger, ungefär som olika märken av produkter säljs hos Volvo även idag. smile Jag har dock inte lyckats hitta en sådan katalog, men jag håller ögonen öppna! Det hade varit väldigt kul att se med egna ögon . big_smile



Lucif3r skrev:
Ja det är väldigt farligt att titta för noga på gamla bilar tongue

Cuefa skrev:
Usch ja, man får lära sig att veta hur man ska kolla över en äldre bil för att inte bli deprimerad 🙈

JAF skrev:
Tråkigt med rosten! Tyvärr hittar man ofta mer än vad man tror när man börjar rota. Det är samma på min bil. Men det är inget som behöver svetsas i alla fall?

Jo, det är ju alltid så. Det är bra med underredsmassa, men om det släpper så fukt tränger bakom får det ju tyvärr motsatt effekt. Där var ca 2cm tjockt med underredsmassa överallt, och det har ju gjort sitt jobb i övrigt, det märks. Bara en cm bort från rosten jag hittade i hjulhuset så var plåten fortfarande blå... tongue

Nu går jag händelserna lite i förväg...
Ska det vara rätt gjort och vara som original kommer det behöva svetsas i framtiden tyvärr. Där är dubbla plåtar i hjulhusen som går ihop och möts vid falsningen i skärmkanten. Jättedum konstruktion, speciellt eftersom dessa bilar aldrig fick innerskärmar bak överhuvudtaget. Det är som gjort för att det ska rosta. I mitt fall är ytterplåten helt frisk, men innerplåten har blivit lite äten vid vecket och inåt i framkant på båda sidor. Jag gjorde en "fuling" eftersom det var så pass liten yta - jag kapade bort det rostskadade, blästrade sedan allting jag hittade med punktbläster och så lackar jag allting med 2k epoxyprimer och sedan vanlig lack. När det torkat kommer jag dränka områdena i tunnflytande rostskydd för hålrum, och sist underredsmassa på det. Då är det förvisso öppet in mellan plåtarna på ett litet ställe fram mot tröskeln, men det är fritt från rost. Dessutom kör jag ju med plastinnerskärmar nu, som skyddar området. Så det är inte "rätt" gjort, men det syns inte, området är rostfritt och väldigt skyddat nu, så jag hade blivit mycket förvånad om det någonsin rostar just där igen. Det är om man skulle vilja bygga upp plåten som original igen i så fall.

Det som är lite värre är plåten in mot baljan på vänstersidan. Baljorna är bytta någon gång, jobbet är inte dåligt utfört, men det är inte gjort av någon som bryr sig om hur det ser ut, det märks. (Gubben lämnade alltid in bilen på verkstad, så det blir väl så när man gör det som ett kundjobb per timme, och inte till sig själv.) De tog dock inte plåten vid stänkskyddsfästet, vilket jag märkte när jag skulle ha loss det och ville ha bort punktsvetsarna... Det var visst vääldigt mjukt där bakom fästet. roll Det området blästrades och lackades också så det klarar sig ett tag, men där är inte speciellt mycket kvar så den biten ska jag byta framöver.

Mew
28 juni 2021 · 2 152 Inlägg

Ska försöka summera en veckas arbete i ett eller två inlägg nu. tongue
Penslade på Hagmans CA Epoxyprimer på alla plåtrena ytor och lät det torka. Jämnade sedan ut ytan med Hagmans glasfiberspackel i omgångar. Använde inget finspackel eftersom jag tycker det kan ha en tendens att dra åt sig så mycket fukt ifall det skulle bli ett stenskott eller liknande. Glasfibret blir stenhårt och inte alls lika sugande. Lite mer slipjobb, men det känns som att det är värt det.
https://i.imgur.com/Iz1TH4k.jpg
https://i.imgur.com/ygy5k40.jpg

"Insteget" till bagaget har blivit lagat någon gång, det är en svår plåt att laga och resultatet blir därför ofta inte helt 100 rent kosmetiskt. Det är även så på den här, men plåten är hel och det är inget jag känner att jag vill spackla upp i nuläget, så jag bara tog bort den lilla ytrost som fanns och så lackar jag den plåten så som den är.

Blev sedan maskering och sista omgången med Hagmans CA epoxyprimer. Tog rejält i hjulhusen.
https://i.imgur.com/TkfGgxc.jpg
https://i.imgur.com/2n5fzET.jpg

Och sedan var det dags för lack. Vänster bakskärm dimmar jag bara ut, höger tar jag hela skärmen under listen och D-stolpen. Tyvärr inte resten av skärmen - det hade varit det absolut bästa - men jag vill behålla de gamla dekalerna på bilen. Därför fick det bli såhär istället. smile
Skarvarna som jag dimmar ut kommer jag våtslipa och polera upp senare.
Testade en ny lackspruta, den är jag supernöjd med. Lättarbetad, lätt att ställa in och smidig att rengöra. Superbra för sitt pris verkligen!

https://i.imgur.com/upcKyHe.jpg
https://i.imgur.com/UVrjuJs.jpg
https://i.imgur.com/jUOMzZ6.jpg
https://i.imgur.com/Mui30X3.jpg

Lite apelsinskal blev det såklart, även något torrsprut på ett ställe, men en våtslipning på det så blir det nog bra. Överlag så är jag nöjd med resultatet.

Jag hade ju även en rostfri bagagelucka liggandes, dock vit. Så den strippade jag medan grundfärgen torkade, och passade på att lacka insidan samtidigt som jag tog skärmarna. Utsidan kräver en del slipjobb, men insidan gick snabbt att göra redo så lika  bra att ha det gjort.
https://i.imgur.com/HqlR53J.jpg

Medan det härdade så tog jag hem det skadade bakljuset och tänkte värma loss glasen och limma om det. Har ju även kommit in skit vid reflexen så den inte gjorde sitt jobb längre, och pinnbulten i botten var av. Det gick inte riktigt som planerat, kanske delvis för att dessa glas ser ut att vara fastsmälta i plasten på lykthuset, kanske delvis för att lyktan, och plasten, är från -82. roll Det blev skapligt iallafall. Det blev tyvärr några sprickor i glasen när jag bände bort dem trots att jag var försiktig, men nu är allting rengjort och polerat, och glasen sitter där som de ska. De limmades med transparent Tec7, så nu ska de minsann hålla. Satte även dit en ny pinnbult i botten. Jag vill byta ut den mot en felfri i förlängningen, men nu duger den gott och väl tills vidare. smile
https://i.imgur.com/U5vRnpe.jpg
https://i.imgur.com/WHldqkw.jpg
https://i.imgur.com/LoqqXDE.jpg
https://i.imgur.com/16IYkjK.jpg

Mack Forum- och sitemoderator
28 juni 2021 · 26 113 Inlägg

Snyggt jobbat!
Förstår också att du vill bevara dekalerna. Hade jag också velat.
Lär vara ett mindre as att hitta nya, hehe.

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
Mew
28 juni 2021 · 2 152 Inlägg

Mack skrev:
Snyggt jobbat!
Förstår också att du vill bevara dekalerna. Hade jag också velat.
Lär vara ett mindre as att hitta nya, hehe.

Tack! smile Ja... Det är inget man lär hitta i första taget. 😅 Så de får sitta så länge det går!

Mew
28 juni 2021 · 2 152 Inlägg

Jag hade även fått tag på NOS fästen till de bakre stänkskydden, dessa fick också en omgång grundfärg och blev sedan kalsongblå. Penslade bara dessa eftersom de ändå ska täckas med underredsmassa. Jag väljer att skruva fast dem istället för att ha dem svetsade som original, tycker det är mycket smidigare.
https://i.imgur.com/0iGQPFC.jpg

Drog sedan fram det tunga artilleriet. tongue
https://i.imgur.com/sztgqny.jpg

Sprutade först flödigt med Dinitrol ML tunnflytande hålrumsvätska överallt, både där jag varit och lagat och i övriga hålrum och balkar. Jag köpte 5L-dunken på utförsäljning när Harald Nyborg i Helsingborg lade ner och då trodde jag att den skulle räcka i evigheter, men den tog faktiskt slut nu, efter bara två bilar. Skulle köpt fler dunkar. tongue

Efter att det fått torka körde jag på med Dinitrol CAR undertill. Passade även på att bättra på resten av underredet också, när jag ändå hade sprutan framme. Trösklarna och sidan av baljorna fick sig ett lager tröskelskyddsmassa istället, vill helst undvika att ha trösklarna kletiga. Blir så jobbigt att tvätta bilen då.

Läste även någonstans att avgassystemet / ändröret skulle varit svart på dessa när det begav sig, men att det blev det vanliga silvriga/galvade sedan vid byte av avgasrör. Har dock inte lyckats få det bekräftat. Någon som vet med sig hur det var? Hur som helst testade jag med svart Mirakelfärg på ändröret, hade lite över efter Cadillacens underrede. Blev rätt bra tycker jag, lite mer diskret. Den färgen är dock väldigt blank, lite mattare hade inte skadat, men nu får det vara såhär. tongue
https://i.imgur.com/aCy8xIm.jpg

Stänkskyddsfästen monterades...
https://i.imgur.com/VbXHqvx.jpg

...Och så fort underredsmassan torkat någorlunda så åkte de bakre innerskärmarna på.
https://i.imgur.com/Cx0a6AL.jpg

Bakändan börjar ta form igen.
https://i.imgur.com/DPsop4e.jpg

Nere på backen! big_smile
https://i.imgur.com/09pXmQL.jpg

Bagagets instegslister såg rätt trista ut nu. Men så kom jag på att de är ju i rostfritt, så de går att polera! En snabb vända med (löddrande!) Svinto senare såg de genast bättre ut. smile
https://i.imgur.com/3kxOxiv.jpg
https://i.imgur.com/xKHvpnY.jpg

Detta var ju det perfekta tillfället att montera de nya stänkskydden jag hade liggandes. tongue Mycket roligare att montera dessa än de gamla slitna! Ska justera vinkeln på dem lite grann bara, så de sitter helt rakt.
https://i.imgur.com/lgKfAsg.jpg
https://i.imgur.com/Px0UPMi.jpg

Och så var bilen ute ur garaget. Bara sådär 6 dagar senare än tänkt. tongue Även stötfångarhöljet och dess lister har blivit monterade här.
https://i.imgur.com/V9IbaVb.jpg
https://i.imgur.com/xTXHfJm.jpg

Nu när den högra tröskellisten monterades igen såg jag plötsligt hur dåligt skick den var i mot allt det nya. lol Så jag ska även leta efter en finare sådan.
https://i.imgur.com/GmysGnG.jpg

Senast redigerat av Mew (28 juni 2021)

Mack Forum- och sitemoderator
28 juni 2021 · 26 113 Inlägg

Stiligt!

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
Mew
29 juni 2021 · 2 152 Inlägg

Det var lite smådetaljer kvar som skulle få färg, så jag var inte färdig än, även om bilen nu var fullt körbar igen.
Den andra bagageluckan fick sig en hel del kärlek - den var rostfri men full av småbulor lite varstans - och när jag ändå höll på så tog jag även och snyggare till en 90-tals lucka lite grann. Den var tänkt att montera på min röda 245a precis som den var eftersom den var nästan helt rostfri i rätt färg och allt, men jag skulle ju ändå bättra på någon blämma, och så var där ju någon liten buckla, och så var den matt och tråkig... så ja. Det blev som det blev. tongue
https://i.imgur.com/yZpEZga.jpg

Båda luckor grundade...
https://i.imgur.com/T5om15m.jpg

Och lackade, tillsammans med lite småbös i bakgrunden.
https://i.imgur.com/dbjbJsQ.jpg
https://i.imgur.com/9kag0jj.jpg
https://i.imgur.com/9E7EPl0.jpg
https://i.imgur.com/Bxe2qb4.jpg
https://i.imgur.com/40ATED0.jpg



Jag är absolut nöjd med den lagda lacken med tanke på förutsättningarna - förutom dammkornen. Det dammar en hel del i denna lokal och här finns ingen tillgång till vatten, så dammkorn finns det gott om. Det är dock de förutsättningar jag har just nu, och det kommer förhoppningsvis se helt okej ut på bilen. Jag hoppas på att kunna trolla bort det mesta med lite våtslip och polering. Oavsett vad så är det en stor förbättring mot hur det ser ut just nu. tongue
https://i.imgur.com/TjDf5BD.jpg


Som ni kanske såg så fick även slutsteget lite färg - tyckte inte orange passade in så bra. Så vad gör man - kalsongblått. tongue
https://i.imgur.com/dozfj6P.jpg


Och ja... som synes på den bilden är delar av bagagerumsklädseln nu svarta. Jag vill ju ha svart bagageinredning, men vill behålla den äldre varianten med synliga gångjärn osv.

Nästan allting skiljer mot de senare delarna, även till exempel den här som jag trott var samma visade sig sakna metall-listen på kanten, även vinylen saknas. Så det är delar av rätt årsmodell som gäller, dvs -85 och tidigare.
https://i.imgur.com/xMEFJAN.jpg

Dessa är inte helt lätta att hitta i svart, så jag testade ett annat tips jag fått. Jag började med att städa ur bagaget rejält och sedan rengöra det med ångtvätt och våtdammsugare. Polerade även upp all synlig metall. Sedan fick det torka över natten med kupévärmare. Maskerade samtidigt allt som inte skulle vara svart.
https://i.imgur.com/b4pZllp.jpg
https://i.imgur.com/XBj17Mt.jpg
https://i.imgur.com/90Emhor.jpg

Dagen efter gick jag på tyget med färg anpassad för vinyl, sprayade på en liten yta på ca 10 cm² och borstade direkt in färgen i tyget med en styv borste (typ rotborste), borstade både i cirklar åt båda håll och fram och tillbaka. Tog så en liten bit i taget, och borstade tills tyget blev mättat och höll sig svart hur jag än borstade. Borstade jag för mycket efter detta så började det släppa ifrån sig små tussar och det blir inte jättesnyggt det heller, så man lärde sig snabbt när man skulle sluta. Det gick åt ca 4 burkar färg totalt.
https://i.imgur.com/JxbU2T5.jpg
Hade tidigare hittat en kåpa över reservhjulet som var klädd i svart tyg, istället för den i plast som jag hade. Även denna fick sig dock samma behandling, eftersom den var rätt så solblekt.
https://i.imgur.com/S0iY21e.jpg

Resultatet blev väldigt bra, och det verkar hålla bra också - har redan hunnit lasta en del riviga grejer utan någon tendens till att färgen släpper. Vi hoppas på att det fortsätter så - blir lite av ett experiment. Kommer ändå fortsätta leta efter svarta originaldelar, men detta blev faktiskt bättre än väntat. Jag tog inte baksidan av baksätets ryggstöd eftersom tanken är att det ska bytas ut. Letar fortfarande efter en skinnklädsel i bra skick. Samma sak med klädseln som sitter över hjulhusen, de ska också bytas ut framöver så det kändes lite onödigt.
https://i.imgur.com/kgKJjbv.jpg

Kan ju även dela av mig av en lite nördig grej. tongue Jag och två nära vänner som bor en bit bort åt varsitt håll beställde för ett tag sedan hem varsin likadan RC-bil, tanken var att kunna göra lite olika utmaningar att tävla i tillsammans när vi sågs. Förra helgen var det debut! Men bilarna var ju likadana, så vi behövde kunna skilja på dem när vi körde. Självklart innebar det - mer kalsongblått. big_smile
https://i.imgur.com/NjpJNg4.jpg

Kan även avslöja att den första idén var en riktig succé. big_smile (Körde självklart på inhägnat område, långt borta från alla intet ont anande fötter.)
https://i.imgur.com/1Qb74DT.jpg
https://i.imgur.com/jjcEepi.jpg
https://i.imgur.com/er8uhR7.jpg

Mack skrev:
Stiligt!

Tack! smile

Senast redigerat av Mew (29 juni 2021)

Munkis
29 juni 2021 · 1 635 Inlägg

Snyggt lackat! smile De få dammkorn man ser där får du säkert bort med våtslip smile

Mew
1 juli 2021 · 2 152 Inlägg

Jag färgade även mina blå paneler med uttag för högtalare som sitter innanör C-stolpen på samma sätt som dörrsidorna. Sedan köpte jag två högtalare till av samma sort som jag monterade i de främre dörrsidorna, och modifierade även dessa högtalare och ramar på samma sätt som jag gjorde med dem till framdörrarna för att behålla originallooken.
https://i.imgur.com/0SUar3d.jpg
https://i.imgur.com/ZsAhmjc.jpg
https://i.imgur.com/R0KImC2.jpg
https://i.imgur.com/lAfQKib.jpg

Magneten på dessa är större än original, så för säkerhets skull drog jag några varv med eltejp runt både den och runt kontaktstyckena, så ingenting ligger och kortsluter mot plåten. Det är nämligen väldigt tajt, men de går PRECIS in utan att behöva modifiera plåten i bilen. smile
https://i.imgur.com/400YVHi.jpg
https://i.imgur.com/jfRiUqC.jpg
(Den högra är som nämnts innan rätt slut i pappen. Har haft tanken att få tag på en vanlig sådan här och använda denna som mall för att skära ut högtalarhål i den och på så sätt få en fräschare, men det har inte varit prio. Någon gång kanske.)

Min pump till bakrutespolaren började också bli rätt så ledsen - den gav fortfarande liv ifrån sig, men väsnades en hel del och hade rätt så dåligt tryck - så ersatte den med en NOS som jag hade liggandes. Tyvärr hade jag bara en, hade gärna bytt den vanliga spolarpumpen också eftersom den inte heller såg speciellt vacker ut, men den låter och känns fortfarande frisk, så den får vara kvar tills vidare. tongue
https://i.imgur.com/tsEtfZe.jpg

Senast redigerat av Mew (1 juli 2021)

Mew
7 juli 2021 · 2 152 Inlägg

Jag var häromveckan på en kylfirma och skulle se om det gick att fylla på AC-systemet. De påpekade att jag gjort en liten miss - han behövde både hög- och lågtrycksanslutningar, men det fanns ju inga anslutningar alls! roll Så vad gör man... Gjorde en hel del efterforskningar. Tydligen har dessa system inte alltid en anslutning vid det tjockare röret? Även med en original konverteringssats så satte man en anslutning vid torkfiltret. Bara. Inget alls på den andra anslutningen. Vissa kompressorer har anslutningar på baksidan, men inte alla. Och såklart har inte min det.

Åkte tillbaka till skroten, jovisst hade den äldre av de två bilarna blivit konverterad till r134a, och hade en sådan anslutning! smile
https://i.imgur.com/ymqg0Le.jpg

Men - denna typ av nippel verkar vara utdaterad, och ingenting han kunde använda. Dessutom behövde han fortfarande en anslutning på lågtryckssidan. Så vi var tillbaka på ruta ett.

Till slut hittade jag att Hydroscand i Motala hade presskopplingar med anslutningar som verkade funka. Så jag chansade och åkte dit. Visst hade de det! Så av med slangarna igen, och så pressade de på nya anslutningar på mina slangar.
https://i.imgur.com/v6RlBt2.jpg
https://i.imgur.com/Dei70GQ.jpg
https://i.imgur.com/VJMvNz6.jpg

De kostade en del, men verkade lösa mitt sista hinder. big_smile Så jag åkte tillbaka till kylfirman, och så var det dags att se om jag gjort ett bra jobb eller inte.

De trycksatte först systemet, inga konstigheter där. Sedan vakuumsögs systemet i lite över en halvtimme, och det såg bra ut.
https://i.imgur.com/xsRI1wr.jpg
https://i.imgur.com/jINM3No.jpg

Så vi fyllde på det. big_smile
https://i.imgur.com/O5thD6j.jpg

Mitt recept blev 850g r134a, Volvos siffror är något högre men enligt flera amerikanska forum där de experimenterat med dessa system så får man bäst kyleffekt med mellan 800-1000g kylmedium om man använder r134a. Rekommendationen var att börja lågt och pytsa i lite i taget medan man känner efter med systemet på max. 850g blev som sagt väldigt bra för min del.
https://i.imgur.com/XDpqD4W.jpg
Det är ett rätt så gammalt system, anpassat för r12 och utan extra elektrisk kylfläkt, så det är förmodligen inte lika effektivt som modernare system, speciellt när det blivit konverterat. MEN DET FUNKAR!!! big_smile big_smile Äntligen - jag körde hem med kylan på max och ett stort flin på läpparna. tongue

Den har redan fått ett alternativt användningsområde i form av drickakylning. tongue
https://i.imgur.com/jnQ4MCd.jpg

Senast redigerat av Mew (7 juli 2021)

Mack Forum- och sitemoderator
7 juli 2021 · 26 113 Inlägg

Vem hade kunnat ana att Volvo, när de skapade 200-serien, hade kylning av Coca Cola-flaskor i tankarna när de designade instrumentpanelen? Haha.

Med ytterst vänliga hälsningar/Lars. Sitemoderator
--------------------------------------------------------------------------
Melissa: "But they're all following you?"
Rubber Duck: "No, they ain't. I'm just in front." - Convoy.
Volvo 244 GLT "Good ol Bastard" (1983)
Mazda 323 1.4 "Emanuel" (1979)
Volvo V60 D4 AWD "Rymdskeppet" (2014)
JAF
7 juli 2021 · 222 Inlägg

Grattis! Det här är värt att gratulera tycker jag. Fy fan vad skönt det måste vara att det funkar och du kan åka svalt och bekvämt om somrarna. Bra jobbat!

Senast redigerat av JAF (7 juli 2021)

Berglund_89
8 juli 2021 · 1 474 Inlägg

Kung! big_smile

Med vänlig hälsning, Oscar.
Besök mig gärna på Facebook!
Volbeat, forever and always <3
BMW 328i Touring "F31 l M-Sport" (2013)
Cuefa Ain't no place like home...
9 juli 2021 · 4 628 Inlägg

Grymt!
skönt med kyla va? ^^
Har 800gr i mitt system på Jeepen, har också bara visco-fläkt.
Men den ligger stadigt under 100 grader till och med på en 30-graders dag, med ACn blåsande VÄLDIGT kallt!
O då har min kompressor ändå läckt ur lite köldmedel 🙈

Autopilot: På.
Projekt: Skogsmulle on a budget
Mercury Grand Marquis LS "Murklan" (2000)
Cupra Born "Gruvbilen" (2022)
Mew
10 juli 2021 · 2 152 Inlägg

Mack skrev:
Vem hade kunnat ana att Volvo, när de skapade 200-serien, hade kylning av Coca Cola-flaskor i tankarna när de designade instrumentpanelen? Haha.

Hahaha, ja, passade ju klockrent i det facket. Men man blir ju lite sugen på att fixa kylt handskfack nu med... big_smile roll

JAF skrev:
Grattis! Det här är värt att gratulera tycker jag. Fy fan vad skönt det måste vara att det funkar och du kan åka svalt och bekvämt om somrarna. Bra jobbat!

Berglund_89 skrev:
Kung! big_smile

Tack ska ni ha! big_smile Ja det är grymt skönt att äntligen få lite belöning för mödan. smile

Cuefa skrev:
Grymt!
skönt med kyla va? ^^
Har 800gr i mitt system på Jeepen, har också bara visco-fläkt.
Men den ligger stadigt under 100 grader till och med på en 30-graders dag, med ACn blåsande VÄLDIGT kallt!
O då har min kompressor ändå läckt ur lite köldmedel 🙈

Ja alltså, så fruktansvärt skönt. big_smile Nu kan man leta skinnstolar på allvar!

Mew
10 juli 2021 · 2 152 Inlägg

Ja, vad ska man säga... Det är inte alltid det flyter på. Eller ja, flyter... Det var det det gjorde. Vilket var problemet.

Vi hade ju ett otroligt skyfall här i stan i början av veckan. Tyvärr var vår gata rätt så utsatt. Så jag fick plötsligt bra mycket mer att göra.
https://i.imgur.com/IdZUwkC.jpg
https://i.imgur.com/wLC9Euh.jpg
https://i.imgur.com/Ahkwzns.jpg

Fick ca en meter vatten över största delen av tomten, och källarutrymmena klarade inte den påfrestningen. Mycket av mina verktyg, framförallt mycket av mitt privata lager av delar, låg plötsligt under vatten. Tyvärr även en av bilarna. Återstår att se exakt vad som klarat sig, men min vajerstyrda M46-låda tillhör nog inte den kategorin. Vad som nästan är värre är att hela vårt möblemang i badrum och vardagsrum stod i ett av utrymmena pga renovering. I samma utrymme som lådan. Resultatet? En massa vatten i lådan, men framförallt olja ut i vattnet, vilket resulterade i en rödaktig gegga som täckte hela kalaset.
https://i.imgur.com/rKppbLA.jpg
https://i.imgur.com/brnHKby.jpg

Surt, men så kan det gå. Bara att ta nya tag, men detta kommer ta en stund. Kan hända att uppdateringarna blir färre ett tag framöver. Den blåa klarade sig iallafall, och även de andra bilarna som stod i garage på annan plats. Alltid något.

Steff240
10 juli 2021 · 1 005 Inlägg

Fy satan. Det måste ha varit rena monsunregnet...
Hoppas att det ordnar sig, så jävla tråkigt sad

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang