Kylsystem tryck/vaakum.

Reguz
20 september · 42 Inlägg
#1

Varför läcker kylet  bara om jag lossar på locket till kärl/kyl??

Va ute och rastade evo idag. Stannade för att kolla kyl nivån öppnade behållaren och nivån var låg så fyllde upp till rätt nivå i xpansionskärl. Tänkte inte mer på de då vi visste att den fuktade ytterst lite i botten på kylet nånstans. Men när vi tittade under så var där en stor pöl. Så givetvis finns det ett läckage.

Men det skumma är att efter vi fyllt upp 2a gången denne gång både i kärlet och rätt ner i kylet så slutade det läcka även om man pressade bilen. Ända tills vi stannar, plockar av locket till xpansionskärl väntar 30 sek och då började det läcka igen.

VARFÖR???hur fungerar kylsystemet med övertryck/undertryck? blir det nått vakum i kylsystemet som gör att de bara läcker när man släpper in lufti systemet. Alt inte läcker när systemet är slutet. Xpansionskärlet har ingen ventil i locket utan endast en slang tillbaka till kyl och en slang till ingenting som vi pluggade. Värme kom ur fläkten. Bilen höll rätt temp. Vattnet i behållarn var iskallt vattnet i kylarn var väldigt varmt ca 90 grader +

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang