Höjder på broar utanför sverige

Thea730
12 februari 2023 · 5 Inlägg

Tjena,
Ska köra lastbil från Sverige ner till Nederländerna. Någon som kan svara på om broar och viadukter i Tyskland är Max 4m hög? Eller är dom ändå högre som i Sverige, alltså 4,5m? Har man högre än 4m så äre böter som gäller om man inte söker dispens å grejer. Men går det ändå å köra genom Tyskland utan att stöta på en bro som är 4m?

Tacksam för svar!

Hybrid_ Forum- och sitemoderator
12 februari 2023 · 17 478 Inlägg
Tänk på 80-talet. Då körde hantverkarna Cheva Startcraft med V8-diesel. Det var tider det!
Steff240
12 februari 2023 · 1 018 Inlägg

Det GÅR att ta sig igenom Tyskland även när man är högre än 4 meter, men jag skulle kolla upp färdvägen noga, för det vanligaste är en brohöjd på strax över 4 m såvitt jag förstått...

Sen kan det bli ordentligt dyrt att bli påkommen dessutom, tyska poliser kan vara rätt hårda roll
Hörde en historia (kanske inte är sann men jaja) om en åkare som tänkte chansa med ett ekipage som var högre än 4 meter. Han blev stoppad av polizei och fick körförbud... Ekipaget fick bogseras ut ur landet, efter att man naturligtvis varit tvungen att söka dispans för den höga "lasten". Blev nog skapligt dyrt.

Growe Fri fart för ett fritt folk!
12 februari 2023 · 13 742 Inlägg

lite märkligt att man inte är tvingade i sverige att köra med regel 4meter i fri höjd.   för dom mesta länderna i eu har ju så.
samma sak med längden.. det gör ju att man säljer fordon som är väldigt begränsade till sverige..    enda fördelen med våran höjd och längd är att vi kan köra ganska stora last. och vi kör inte runt med speciellt mycket äkliga polacktrailers här.   alltså 2axliga drag bilar som viker sig som en fällkniv bara man tittar på bromsen

Kör fort så hinner inget hända...
Seat Arosa (1999)
Volkswagen Polo 1.6Tdi "Biloptimering i Sverige" (2010)
trubbelturbo
12 februari 2023 · 1 460 Inlägg

Rundar frågan lite, men lastbilshandlaren VAEX i Nederländerna brukar ofta ha gamla svenska inrikesbilar (alltså 4,4-4,5m höga) till salu. På något vis har man ju fått ner dem. 🤔

Offensiv inkompetens är bästa försvar.
Thea730
12 februari 2023 · 5 Inlägg

Okej! Men finns det inte något liknande som svenska Trafikverket i Tyskland? Alltså en sån karta där man ser alla broar och dess höjd?

MrHyde
12 februari 2023 · 654 Inlägg

Thea730 skrev:
Okej! Men finns det inte något liknande som svenska Trafikverket i Tyskland? Alltså en sån karta där man ser alla broar och dess höjd?

https://www.kba.de/EN/Home/home_node.html är det nog.

Live long, and prosper.
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang