Ny HU, skall man köra på USB eller Ipodstyrning?

monkeyman
19 mars 2007 · 66 Inlägg

Skall köpa ny HU snart, har originalstereon nu med aux-in, och när jag kopplar in min Ipod är det svårt att få till ljudet riktigt bra, diskanten kan bli lite "skränig", har testat bränna samma musik på en skiva och spela och då låter det bättre. Om man mixtrar med EQ och så på Ipoden kan man få det låta bra, men det beror mycket på vilken musik det är mm.

Så frågan är, om man har en HU med Ipod styrning, tar den över Ipodens EQ då så man slipper mecka med den för att få bra ljud?

Ett annat alternativ jag funderat på är en HU med usb ingång, och skippa Ipoden och köpa ett USB minne på typ 2 GB istället.

Så frågan är ju om det är värt extrapengarna för att få Ipod styrning eller om det duger med USB? Någon som har en HU med Ipod-styrning som kan uttala sig om det funkar bra?

Forum för Toyota Aygo / Peugeot 107 / Citroën C1: http://trillingbilarna.phpbb2.se
Dub
19 mars 2007 · 68 Inlägg

Hejsan,

Jag har en Pioneer DBH-P55 med Aux-ingång. Jag stod inför samma frågetecken som dig där ett tag, ska jag koppla in Ipod lr inte?.

Jag köpte en Harman Kardon Drive+Play som jag kopplade till min stereo. HKn kopplar i sin tur in Ipoden till Stereon, den har Display samt ett skroll hjul. Detta är grymt bra då man inte ens behöver ha Ipoden framme i bilen, utan jag har min under handsfacket och sen navigerar jag musiken via Skroll hjulet som jag har monterat vid växelspaken. Jag är s grymt nöjd med denna lösning!


Lycka till, hoppas du fick lite kött på bena!

monkeyman
20 mars 2007 · 66 Inlägg

Vad tror ni om denna?
http://www.netonnet.se/index.asp?iid=90392

Kabel för Ipod styrning ingår, 4 V lågnivå mm. Känns som den har vad man behöver eller?

Forum för Toyota Aygo / Peugeot 107 / Citroën C1: http://trillingbilarna.phpbb2.se
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang