malmö arabland?

Adde666
27 mars 2008 ·

Greatsnyggo skrev:
nää va man tycker o tänker ska  man nog hålla för sig själv bäst så

ja det e nog bäst. annars åker man väl dit för hets mot folkgrupp mad

Senast redigerat av Adde666 (27 mars 2008)

andreas_940
27 mars 2008 · 498 Inlägg

Phaetoon skrev:

andreas_940 skrev:
Ja de som inte syns är förhoppningsvis de som sköter sig.

Det är ju så enkelt att det som är annorlunda är man lite mer avvaktande för.

D.v.s. du ska välja mellan en svensk och en utlänsk läkare och båda är lika kompetenta men jag är övertygad om att de flesta väljer den svenska då det är något man kan relatera till.

Det är ju inte helt säkert. Det finns ju många fördelar med utländska läkare då de kan prata med utländska patienter på deras hemspråk. Då slipper man ju problem med språkförbristningar och kan ställa diagnos lättare.
Det är ju också lättare för läkaren att förklara olika saker. En ganska så stor fördel enligt mig.

Just inom serviceyrken, inom vård och omsorg, så behövs det fler med invandrarbakgrund. Lika så på myndigheter. Jag tror helt klart att t.ex. arbetsförmedlingen skulle må bra av att ha ett antal handläggare med invandrarbakgrund.

Självklart, men nu menade jag sett från en svensk perspektiv och inget annat.

Men detta visar ju även på vikten av att lära sig det svenska språket om man vill bryta utanförskapet.

Senast redigerat av andreas_940 (27 mars 2008)

MilleN
27 mars 2008 · 9 108 Inlägg

Phaetoon skrev:

fegge_89 skrev:
Nej nej varför hitler ?

Om sveriges politiker tar sitt förnuft till fånga så gör de som danmark och stoppar mass invandringen som faktiskt pågår.

Danmark har ju knappt tagit in några flyktingar alls, ändå har dom tydligen större problem med invandrarna än vad vi har? Jag undrar vad det beror på? Sen måste jag erkänna att NSDAP hade en politik som liknar den som SD för idag. Det var först efter att NSDAP kom till makten som deras förda politik ändrades. Då riktade man in sig på judarna, införde hårdare straff och satsade på nationalism/patriotism.

Ett av SD:s ledord är "nationell och social rättvisa", ett annat ord för nationalsocialism.
Dom som har skrivit SD:s principprogram har gjort ett riktigt bra jobb. Jag kan skriva under på nästan samtliga punkter. Många av dessa punkter/värderingar kommer från Centerpartiets- och Folkpartiets partiprogram, även om SD är lite mer värdekonservativa i en del av sina hållningar. Det som skiljer är synen på invandringen, synen på EU och ett fåtal andra frågor. Inte konstigt att dom blir populära?

Men vad som är skrivet på pappret stämmer inte alltid med verkligheten. Vilka här tror verkligen på att SD kommer att driva speciellt många andra frågor än invandringsfrågor? Bara för att man har slipade människor som kommit fram till ett bra partiprogram så innebär det inte att medlemmarna är lika bra.
Det är ju rätt många tungt kriminellt belastade som är med i SD. Säger inte det någonting?

Jag tycker för övrigt att det är bra att SD finns. Liksom Piratpartiet. De gör så att politiker får upp ögonen för problemen, men jag tycker inte att enfrågepartier platsar i riksdagen.
Det är till och med så att jag anser att Miljöpartiet har spelat ut sin roll då i princip samtliga partier är miljömedvetna idag.

Att Danmark har större problem med invandringen än vi har är ju befängt, källa på det? Inte någon blogg från en stackars dansk som bor i fel trappuppgång smile

Sedan tror jag inte SD-väljarna bryr sig om dom kommer driva andra frågor, dom är ett rent missnöjesparti och ingen förväntar sig att dom ska leda Sverige med sina 4-6% dom antagligen får i nästa val, däremot att dom ska få ta fram förändringar om just integrationsfrågor osv.
Sedan är det grymt synd att alla förslag som SD lagt fram ses som rasistiskt, främlingsfientligt, idiotiskt osv osv bara för att det är dom som lagt fram dom. Hade S eller M lagt fram samma förslag (har inget speciellt i åtanke men ändå) hade många sett positivt på saken, men varken S eller M skulle våga det av ren rädsla att förknippas med SD, hur bra förslag det än må vara.
Hade M eller S (framförallt S wink) fört en vettigare politik från början hade SD kunnat ligga kvar och harva med sina 0,5%, men så är icke fallet.

Se på NyD, dom la fram massa förslag som ansågs som rasistiska osv, när dom lade ner så såg man många av förslagen fast i finare stil hos dom stora partierna.

TBOC_Razor Kattjäveln åt upp min kyckling!
27 mars 2008 · 6 170 Inlägg

fegge_89 skrev:
http://www.youtube.com/watch?v=BtFOBXNQxrs

Kolla och  begrunda

Lol, jag fick mig ett gott skratt av kartan i filmklippet.

Närmare bestämt området Västra kattarp.


Lokala sopstationen häromkring heter just Kattarp.....   lol

"Att springa utan att man har polisen efter sig, tyder på att man har psykisk obalans" -blacken
"Köp inte en Saab utan turbo snälla, det är som att köpa en ostmacka utan ost." - Chrizz
http://glim.myminicity.com/env
Egen minecraftserver på esab86.no-ip.org :P
Malmoe SSS -12
27 mars 2008 · 3 217 Inlägg

Tycker att det känns som att majoriteten talar rent ut i luften i denna tråden... Jag bor inte långt därifrån men lever större delen av livet i Malmö och jag håller jävlar i det med vad ni skriver... Situationen i Rosengård må vara lite pressad och journalister får blodsmak i munnen så fort någonting händer! Det smakar gott att kunna skriva en massa skit och bli berömd av resterande Sverige...

Men vad säger att man inte kan ställa sin bil på Rosengård på kvällen utan att den står orörd på morgonen, inget!

Räddningstjänsten får inte jobba i fred, detta är idioti från invånarna där inne, det suger... Jag är inte dum nog för att fatta detta! Men man kan inte bara trycka på en del av Sverige, jag anklagar inte någon annan för att de kastar sten och skär upp slangar...

MEN INTE FAN SKA MAN VÄL DELA MED SIG AV EN ÅSIKT SOM ÄR HELT IRRELEVANT MED VERKLIGHETEN...?

Har ni inte varit där, bara läst tidningarna och tittat på tv, då är det inte många noter som spelas rätt!

Det är sjukt lamt detta... Helt galet!

Jag snortar inte kola, jag röker inte på... Är man redan dum i huvet, är det fel väg att gå! - Sabotage, Epilog, Här och nu
Suzuki Swift Sport "ZC32S" (2012)
PlatinumRacing
27 mars 2008 · 597 Inlägg

jonesono skrev:

PlatinumRacing skrev:
Jag (som själv är en invandrare) har tröttnat på alla dessa "gangstawannabes" som beter sig som idioter och tror att de bor i ghetton. DET FINNS INGA J*VLA ''GHETTON" I SVERIGE. De ger oss andra invandrare ett dåligt rykte.  Mitt råd är att utvisa kriminella invandrare för alltid. Sverige har varit generöst och hjälp folk i nöd och därför blir jag förbannad när folk med utländskt bakgrund missköter sig...

Det är nog få människor som tycker att "ghetton" är något bra! Vad som har gjort att det mer eller mindre blivit ett slags "ghetton" på flera platser, är ju frågan man måste ställa sig.
Kass integrering, taskig självbild, dåliga förebilder, hopplöshet i området man bor, hög arbetslöshet osv. Finns hur många faktorer som helst som spelar in - men som de själva inte kan göra något åt.

Majoriteten av ungdomarna i förorten tycker att ghetton är bra och att man är "tuff" om man bor i dem, tro mig jag vet bor själv i förorten och får höra detta varje dag. "Ghetton" i sverige är nått de skapar i sitt huvud för att känna sig tuffare...

BMW635_Robban
27 mars 2008 · 1 277 Inlägg

Vi får väl tacka alla politer som inte vågar säga nej...grattis sverige!!!

Eisenhut
27 mars 2008 · 1 827 Inlägg

Greatsnyggo skrev:

Kungen-EssE skrev:
bron har inte bra bevakning, känner folk som dagligen tar in Vapen (tunga), in till malmö..
därför det finns mycket skit här.. allt kommer från Danmark,tyskland,holland, genom bron

Kan bara hålla med där , för dålig koll helt enkelt

Ändå är hälften av platserna på Malmös häkten upptagna av smugglare... Det är sjukt vad öresundsbron bara sinkade för oss.

Mvh/Marcus
Fast, Reliable, Cheap. Choose two
Malm3n Fotograf @ Team Insane Racing
27 mars 2008 · 1 781 Inlägg

förändrad invandrarpolitik är vad Sverige behöver

Team Insane Racing
NiV3Rt
27 mars 2008 · 371 Inlägg

Var en kul grej på "sanning eller bullshit" på p3 idag. Han som tävlade hade gått igenom en massa kluriga grejer men trodde det var bullshit att Sverige tog in 100k invandrare förra året. Är det så att folk inte fattar hur många vi tar in egentligen?

Saab 9-3 SE 2.0t t5suite steg1 e85
Sushikocken Sleeper
27 mars 2008 · 3 084 Inlägg

Haha lite roligt att så många nämner just rosengård var där faktiskt första gången idag tongue skrattade till lite när man bara såg 2st som faktiskt var vita.. självklart kom det några 12 åriga ungar som rökte och ställde massa frågor när man jobbade :p

Usama C4 whitehouse, Clinton runs for barrack and bin ladin behind bush, where Bill plays with maiden - Run to the hillary, saddamly Reinfeldt FRA the quida(basen) makes law and Al become a bloody gore.
Dirka dirka muhammed Djihad!
Phaetoon
27 mars 2008 · 8 156 Inlägg

NiV3Rt skrev:
Var en kul grej på "sanning eller bullshit" på p3 idag. Han som tävlade hade gått igenom en massa kluriga grejer men trodde det var bullshit att Sverige tog in 100k invandrare förra året. Är det så att folk inte fattar hur många vi tar in egentligen?

Av dessa 100 000 så är 15 000 redan svenska medborgare som bott utomlands. Dessutom emigrerar ungefär 50 000 varje år.
En stor del av ökningen kan förklaras med USA:s invasion av Irak. Nästan 20 000 irakier kom till Sverige förra året.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_m … nshistoria
http://www.migrationsverket.se/pdffiler … 8_2006.pdf

| Moderator
| Medio tutissimus ibis.
| I mitten skall du gå säkrast. (Ovidius)
Phaetoon
27 mars 2008 · 8 156 Inlägg

Sushikocken skrev:
Haha lite roligt att så många nämner just rosengård var där faktiskt första gången idag tongue skrattade till lite när man bara såg 2st som faktiskt var vita.. självklart kom det några 12 åriga ungar som rökte och ställde massa frågor när man jobbade :p

Jag har varit där ett par gånger wink
Men som du säger. Ganska så få ljushyade människor där. Tråkigt.

| Moderator
| Medio tutissimus ibis.
| I mitten skall du gå säkrast. (Ovidius)
richardoo290 VOLVO for life..
27 mars 2008 · 2 113 Inlägg

jag fattar bara inte varför så många är emot att man ska ställa krav på dem ?
kommer dem hit så ska dem 1. lära sig svenska 2. söka jobb 3. vara trevlig. 4. respektera oss och vår kultur, dem är "gäster" här.. de får dem inte glömma.. hmm

är man utbildad läkare i afganistan eller nått och man vill bli läkare här så: lär dig språket. gör ett svenskt läkarprov.. eller snabbkurs.. allt måste inte läsas om. skitsnack, vill en utländsk läkare jobba i sverige kan han göra det efter 2 månader... men nä han e allt för jävla stolt så han skiter blankt fan i o anstränga sig lite.

Fotografen_Micke Fotograf/Ljudbyggare
27 mars 2008 · 781 Inlägg

Phaetoon skrev:
Men som du säger. Ganska så få ljushyade människor där. Tråkigt.

Är det därför det ser så mörkt ut...???

richardoo290 VOLVO for life..
27 mars 2008 · 2 113 Inlägg

Phaetoon skrev:

Sushikocken skrev:
Haha lite roligt att så många nämner just rosengård var där faktiskt första gången idag tongue skrattade till lite när man bara såg 2st som faktiskt var vita.. självklart kom det några 12 åriga ungar som rökte och ställde massa frågor när man jobbade :p

Jag har varit där ett par gånger wink
Men som du säger. Ganska så få ljushyade människor där. Tråkigt.

flytta dit då?.. detta är mitt land, jag vill kunna åka överallt i mitt land utan att känna mig hotad. ..åker man till malmö eller rosengård blir man ju rädd.. o man stannar inte länge..

helt sjukt.. mad

Fotografen_Micke Fotograf/Ljudbyggare
27 mars 2008 · 781 Inlägg

richardoo290 skrev:
jag fattar bara inte varför så många är emot att man ska ställa krav på dem ?
kommer dem hit så ska dem 1. lära sig svenska 2. söka jobb 3. vara trevlig. 4. respektera oss och vår kultur, dem är "gäster" här.. de får dem inte glömma.. hmm

är man utbildad läkare i afganistan eller nått och man vill bli läkare här så: lär dig språket. gör ett svenskt läkarprov.. eller snabbkurs.. allt måste inte läsas om. skitsnack, vill en utländsk läkare jobba i sverige kan han göra det efter 2 månader... men nä han e allt för jävla stolt så han skiter blankt fan i o anstränga sig lite.

Jag instämmer helt på det du säger!!

Aruzo Ace Ventura
27 mars 2008 · 1 240 Inlägg

Xtravagant skrev:
Varför kan vi inte får mer av detta:
http://www.youtube.com/watch?v=4DgO6Ttn … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=rSqZb-xY … re=related
http://www.youtube.com/watch?v=kY0In8i5 … re=related

haha

Jaha... Tack så mycket för att jag fått Inga from Sweden på hjärnan nu..tongue

Yeye vi får la spela den på lördag när vi e fulla:lol:

Mercedes 240D "w123" (1985)
Volvo S70 "2.5D" (1999)
andreas_940
27 mars 2008 · 498 Inlägg

Fotografen_Micke skrev:

richardoo290 skrev:
jag fattar bara inte varför så många är emot att man ska ställa krav på dem ?
kommer dem hit så ska dem 1. lära sig svenska 2. söka jobb 3. vara trevlig. 4. respektera oss och vår kultur, dem är "gäster" här.. de får dem inte glömma.. hmm

är man utbildad läkare i afganistan eller nått och man vill bli läkare här så: lär dig språket. gör ett svenskt läkarprov.. eller snabbkurs.. allt måste inte läsas om. skitsnack, vill en utländsk läkare jobba i sverige kan han göra det efter 2 månader... men nä han e allt för jävla stolt så han skiter blankt fan i o anstränga sig lite.

Jag instämmer helt på det du säger!!

Jag skulle också vilja veta vad det är som är så hemskt med att ställa lite krav!

Man gör bara invandrarna en otjänst genom att inte ställa krav.

richardoo290 VOLVO for life..
27 mars 2008 · 2 113 Inlägg

andreas_940 skrev:

Fotografen_Micke skrev:

richardoo290 skrev:
jag fattar bara inte varför så många är emot att man ska ställa krav på dem ?
kommer dem hit så ska dem 1. lära sig svenska 2. söka jobb 3. vara trevlig. 4. respektera oss och vår kultur, dem är "gäster" här.. de får dem inte glömma.. hmm

är man utbildad läkare i afganistan eller nått och man vill bli läkare här så: lär dig språket. gör ett svenskt läkarprov.. eller snabbkurs.. allt måste inte läsas om. skitsnack, vill en utländsk läkare jobba i sverige kan han göra det efter 2 månader... men nä han e allt för jävla stolt så han skiter blankt fan i o anstränga sig lite.

Jag instämmer helt på det du säger!!

Jag skulle också vilja veta vad det är som är så hemskt med att ställa lite krav!

Man gör bara invandrarna en otjänst genom att inte ställa krav.

schhh... lägg ner nu innan nån hoppar på oss om att vi e rasister neutral

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang