Motorkrångel trots felsökning och åtgärd! Opel Vectra B

infected_markan
14 april 2010 · 105 Inlägg

Bilen är är Opel Vectra 1.8 16V -00 17500 mil. Öppet luftfilter från K&N samt 2.5tums sportavgass efter kat.

För en tid sedan började motorelektroniklampan lysa efter en stunds landsvägskörning. Den slocknade efter omstart av bilen men återkom alltid vid senare tillfälle. Bilen började gå sämre och sämre. Gick ryckigt och kändes slö och seg.

Lämnade idag in den på Opel då dom konstaterade att felkoden satt på lambdasonden. Mekanikern tyckte något var fel, liksom ingen fart på motorn. Efter en tids funderande plockade han av sista ljuddämparen och provade bilen. Motorn blev som ny! Riktigt pigg och varvillig och inga ryckningar. Förklaring: Ljuddämparen var tät. Därav felkod på lambdan och slö motor. Jag tacka och for därifrån utan slutburken. Senare idag efter mycket åka både inne i stan och på landsväg tändes lampan igen...!?
Vad är fel? Är lambdasonden slut?

Noterbart är att:

Luftfiltret är rent och fint. Avgassystemet 1 år gammalt. Kör rätt friskt och undviker att bara köra korta sträckor, så jag har svårt att tro att en så pass ny slutburk (ljuddämpare) skulle vara sönderrostad invändigt och igentäppt. Kör istortsätt jämt med farhållaren i på lands/motorväg men det ska väl inte kunna vara nån koppling mellan den och felet lr?

Någon som har nån idé om vad som felar? Tacksam för svar.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang