Lite blandade bilder.. Vill ha kritik

_night_stalker_ 220 pounds of crazy
1 november 2010 · 1 418 Inlägg

Här är nåra av mina bilder. Vore kul om man kunde få lite kritik på dom, enklare att utvecklas på så sätt smile Vad som är bra lr dåligt med bilden och vad jag hade kunna gjort bättre.

http://i51.tinypic.com/m924w4.jpg
http://i56.tinypic.com/2up7hiw.jpg
http://i52.tinypic.com/30cm0lx.jpg
http://i53.tinypic.com/28a3nu1.jpg
http://i54.tinypic.com/21l7i95.jpg
http://i52.tinypic.com/xkpzjc.jpg

Senast redigerat av _night_stalker_ (1 november 2010)

Chevrolet Racing
Camaro: a small vicious animal that eats mustangs
Citat av en grabb som såg en Lingenfelter LS1; -That thing pulls like a raped ape!
HenrikssonMedia
2 november 2010 · 236 Inlägg

Hej!

Först bör du numrera bilderna, sätta 1. framför bild nr 1 osv osv. Blir mer överskådligt när man ska kritisera!


Bild 1.
Bilden är sne, allt lutar åt vänster. Sedan vill man ju helst inte att bilen ska vara blöt. Tycker heller inte om inramningen, hade nog vart bättre utan. Försök få bilen i mitten av bilden också, nu är det lite mer luft på höger sida än på vänster. Det är helt ok att ha mer luft åt ena hållet i en bild men då ska det vara mer luft. Läs mer om "det gyllene snittet" för en bra förklaring hur detta fungerar. Platsen du har fotograferat på är också lite tråkig, man vill helst inte ha andra föremål som gör intrång på bilderna. I detta fall volvon och Golfen. Antar att detta är någon träff du fotat på, såna bilder brukar vara svåra att kritisera då det oftast inte är några speciellt smickrande platser man samlas på.

Bild 2.
Samma som bild 1, bilen är blöt samt andra föremål i bakgrunden som stör bilden. Annars var det bra centrering på denna. Hade nog vela sett hjulen rakt fram, nu tittar högra däcket fram.


Bild 3.
Denna är svår att kritisera. Beror helt på vad du vart ute efter, en naturbild kan se ut på så många sätt och det finns inga rätt eller fel. Personligen gillar jag den, en häftig solnedgång är alltid läckert om man lyckas fånga den. Enda man kunde vela haft var något objekt att fästa blicken på. En båt, en annorlunda sten eller träd.

Bild 4.
Här hade jag velat sett att du tog några steg bakåt så du får med trädtopparna. Det är oftast inte ok att klippa av objekt på mitten. Nu misstänker jag att solen är på väg ner på den bilden och därav det orangea skenet, men hade nog hellre sett denna med lite kallare ljus. Kunde även vart lite högre exponering på denna, nu ser snön lite grå ut.


Bild 5.
Denna är också sne, allt lutar åt vänster. Jag hade nog ställt bilarna längre åt vänster och fotat så man inte fick med trädet och istället bara väggen. Bilden är också något underexponerad, lite mer ljus hade inte skadat.

Bild 6.
Åter igen svårt att kritisera. Här finns det objekt att fästa blicken på men dem är kanske lite för långt bort. Jag skulle nog försökt ta mig närmare huset i mitten så du får mer fokus på det.

BMW E46 M3 "SMG2" (2003)
NiMroD
2 november 2010 · 264 Inlägg

HenrikssonMedia sammanfattade det hela ganska bra tycker jag.. följ hans riktlinjer så blir det nog skitbra smile

Volvo XC 60 "Gubbens" (2008)
Volvo V60 "D4 awd" (2013)
_night_stalker_ 220 pounds of crazy
2 november 2010 · 1 418 Inlägg

Okej, ska tänka på dom sakerna smile Dom 2 första bilderna är tagna på en träff så kunde tyvärr inte göra så mkt åt omgivningen.

Mvh. Mikael

Chevrolet Racing
Camaro: a small vicious animal that eats mustangs
Citat av en grabb som såg en Lingenfelter LS1; -That thing pulls like a raped ape!
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang