Xenon ljus lyser vitt men "blinkar" blått i olika vinklar...weird?

kaos89
27 augusti 2011 · 17 Inlägg

Har ett konstigt "Problem" mitt ljus på bilen är vitt vet inte vilken temperatur på "färgen" men i olika vinklar så typ om man letar efter den vinkeln ett tag så får man "blått ljus" och det ser ut som att det blinkar som polisens "LED" lampor :S

Skit konstigt eftersom när jag kommer bakom någon så tror dom det är utryckning.

Någon som kan ge mig tips vad jag har för Xenon lampa och vilka Xenon som lyser vitt men är starkt blått i olika vinklar som bländar som fan. Tittar man in i Linsen så är ljuset äckligt starkt men VITT, sen helt plötsligt när jag kommer åt ett gupp eller helt random så växlar det blått och trafikanterna uppfattar ljuset som blinkande blått/vitt.. men jag ser det inte från hytten.Man får anstränga sig för att hitta det blåa ljuset som blinkar svårt o förklara, eftersom om man kollar in i Linsen så är ljuset helt vitt..

Låter lite konstigt men ska det vara så?

Ge mig tips på lamp typer som ger ett konstigt blått sken i konstiga vinklar eller om ni vet vad det beror på?

Den gick igenom besiktningen med lamporna.

Tnx.

tucce
27 augusti 2011 · 106 Inlägg

Det är troligen linsen som bryter ljuset. Linsen fungerar som ett prisma och bryter ljuset i olika våglängder. Detta fenomen ser man när man möter bilar med projektorlins, ljuset bryts i spektrats alla färger beroende på vilken vinkel man har mot linsen. Eftersom du måste leta efter den rätta vinkeln för att se hur ljuset skiftar är det troligen detta fenomen som sker.

  //  Tucce

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang