Lämplig hårdvara för ODB2-avläsning? Vilka protokoll? Hände det något 2010?

d-b
18 januari 2018 · 541 Inlägg

Som framgår i annan tråd så håller jag på och försöker förstå ODB2. Det skulle ju underlätta att ha en läsare men det är ju en djungel av produkter att välja mellan och prisskillnaden är ofta en faktor 10, och då är båda produkterna ofta helt okända kinesiska märken (om de ens är märkta med ett tillverkarnamn). Dessutom verkar de kopiera varandras design.

1. Hände det något 2010 med standarden? Många produkter anger stöd för bilar fram till 2010, tex https://www.24.se/hem-fritid/biltillbeh … fi-android

2. Vilka protokoll vill man ha stöd för (i mitt fall är bilarna en Mini och en Peugeot)? Jag förmodar att bristande protokollstöd är anledningen till att tex denna https://www.teknikmagasinet.se/produkte … icar2-wifi har bristen Släcker ej ABS, servicelampor, Airbag etc vilket ju är tråkigt att upptäcka när man väl fått hem prylen.

3. Kolla dessa två

https://www.lightinthebox.com/cz/no-win … 37392.html

https://www.lightinthebox.com/cz/kkmoon … 15740.html

I princip identisk design. Hittade dem eftersom Kjell & Co säljer den första här https://www.kjell.com/se/sortiment/el-v … one-p48400 och trodde vid första anblicken att det var samma produkt, bara en varning.

chrizz Administratör
18 januari 2018 · 11 783 Inlägg

Fortsätt gärna i din tidigare tråd, det rör ju precis samma ämne som sist.

https://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=323113

"Alla blå bär är blå bär - även blåbär - men det är bara blåbär som är blåbär."
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang