Xenonljus slocknar Saab 9-3 sc 07

54 Inlägg
Skrivet 21 januari · Inlägg av trådskaparen #1

Hej på er! Har ett bekymmer med Saaben som någon här inne säkert kan lösa. Är en 9-3 2007 kombi med xenon. Bekymret är att höger halvljus slocknar 20 sekunder efter att jag startat bilen. Har provat skifta lampor och tändmodulen men problemet kvarstår. Köpte då en ny ballast och funkade fint i ca 2 mil innan höger ljus slocknar igen:( Testat med andra lampor utan resultat.

Vad i hela friden kan felet vara? Båda lyktorna hoppar igång om jag drar av bel på vredet och sen tillbaka. Men inte om jag drar till p-ljus och tillbaka. Lampan flimrar till innan den dör. Ger ingen felkod heller. Dock så blev bilen lite knasig efter att bilen dragit ur batteriet när jag laborerat med lamporna med tändningen på. Jag plockade ur och laddade upp batteriet men när jag skruvade tillbaka batteriet började även den vänstra lampan att flimra och blinka lite. Har slocknat någon gång sedan dess.  Är besiktning om en vecka så hoppas att någon vänlig själ har en idé om vad det kan vara frågan om. Tack på förhand!

Of World · 2 265 Inlägg
Skrivet 22 januari #2

Köpte du ny ballast eller beg? Var det med rätt kod (original nummer) tydligen känsligt om det inte stämmer överens.

Presidento saknar signatur
54 Inlägg
Skrivet 22 januari · Inlägg av trådskaparen #3

Jag köpte en ny ballast och har dubbelkollat numret så det ska stämma, brukar tändmodulerna strula på detta vis?

612 Inlägg
Skrivet 22 januari #4

arvidfasth skrev:
Jag köpte en ny ballast och har dubbelkollat numret så det ska stämma, brukar tändmodulerna strula på detta vis?

Kan hända ibland, dock väldigt sällan


Sponsrade tjänster

Powered by
boka bilservice till fast pris

Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang