Har krockat bilen nu i natt, hur ska jag gå till väga med försäkringsbolaget osv?

Losgard
5 september 2007 · 1 688 Inlägg

Pappi skrev:
Losgard - hade inte tänkt på någon läkarundersökning, men det är nog smart att göra en som du säger, ska ta och göra en imån om jag hinner annars på fredag om det inte är försent då?

Mvh Pappi

Vet faktiskt inte, har varit med om 2 olyckor, den senare för 5 veckorsedan, ambulansen sa att de gick bra att göra den senare (senare samma dag, eller ett par dagar efteråt).
Bara det att du gör läkarundersökningen och får den dokumenterad i din akt är det viktigaste.
Jag körde av vägen med lastbil och välte på sidan, klarade mig jättebra tyckte jag på plats, 4 dagar senare låg ja hemma å käkade morfintabletter för liknande nackspärr x 1 miljard, men har du inte kännt något ännu så är det nog ingen större fara. Men det KAN komma lång tid i efterhand också, bättre att göra undersökningen sent än aldrig som sagt.

Tror undersökniningen kostade 120 kr om ja minns rätt, för remiss till akutröntgen och såndär snubbe som håller på me skelettet, minns inte det medicinska namnet.

Varning till er allergiker, inlägget kan innehålla spår av ironi och moralkakor!
Volvo V70 (2012)
Audi S2 89Q (1994)
Opelmadness German cars, quality and beyond
5 september 2007 · 8 197 Inlägg

Kolla upp med tanten och försäkringsbolaget. Ännu bättre, om det går. Ta med henne till närmaste folksamkontor och fyll i blanketterna där.

Gick åt h-e för mig när jag krockade för 4 år sen. Jag fick en bil i höger bakdörr. Polisen på plats sa att jag var över korsningen med framhjulen, så det blir ingen högerregel på detta.
Men icke. Idioten i andra bilen blåljög i rapporten och kunde tydligen inte skriva svenska. Trots att han har haft eget företag som skomakare här.
Så han talade om för bolaget att jag körde på hans vänstra sida fram. Jovisst, kolla bilderna på min sida på galleri, krockade bilar. Så ser du hur det kan bli.
Jag överklagade med bildbevis på bägge bilarna, men i och med att vi hade samma bolag så gick dom stehårt på högerregeln. Så det satt nån kontorsråtta 6 mil härifrån och fnös åt mig och bilderna. Tackar. Jag är inte vän med länsförs. nu kan jag lova. mad

"You never step on the gas pedal until you know you never have to take it off."
-Sir Jackie Stewart

"Aldrig mer en Volvo!" -Jag.
BMW 528iA "Långmilaren" (1999)
Renault Laguna GrandTour Privilége "Baguettexpressen" (2002)
Godspeaker Specialist
5 september 2007 · 1 187 Inlägg

Pappi; fråga ditt eget försäkringsbolag om hur det ligger till. De borde kunna berätta exakt vad de gör, och vad det förväntar sig att Du ska göra

Turbo? No. Balls!
Honda Prelude 2,2 Bus-bygge
Chevrolet S10 4,3 Ful-bygge

"Ecodriving is for poor people"
Honda Prelude 2.2 VTi "BB6 Vulture" (1998)
Chevrolet S10 4.3l "Skorven" (1996)
LIVINL0UD
6 september 2007 · 1 582 Inlägg

Uppdaterar lite från vad som hänt på senaste tid.

Jag har träffat damen som jag krockade med och gjort en skadeanmälan rapport. Skickade den till mitt bolag igår och damen skickade till sitt idag.

Nu undrar jag vad som kommer hända, kommer de ta kontakt med mig, eller ska jag ringa bådas försäkringsbolag och fråga, vad jag ska fråga vet ja inte? smile

Nu när ja bara har halv försäkrings så sa folksam att ja skulle få sköta hela biten själv med hennes försäkringsbolag. Ganska dålig stil tycker jag att de inte nämnt de innan mamma skaffade nåt hos dom, hade hon vetat hur de låg till så hade de blivit garanterat helförsäkring.

Det var allt, tack sam för svar och hjälp angående vad jag ska göra nu.

Mvh Pappi

megaman_k
6 september 2007 · 430 Inlägg

Pappi skrev:
megaman_k - Vi har inte samma försäkringsbolag, mamma har folksam och damen som orsakade allt har trygg hansa, eller hennes son har de då det var hans bil hon körde. Som sagt så sa mitt försäkringsbolag att dom skulle hjälpa till i början, men att ja själv skulle få ta kontakt med hans försäkringsbolag. Föresten hur mycket fick du för din bil då?

Imån ska jag och damen träffas för att fylla i en skadeanmälan, skickas direkt då. Nu undrar jag vad som händer efter vi gjort det. Kommer mitt försäkringsbolag ta kontakt med mig eller trygg hansa. Eller ska jag ta kontakt med trygg hansa?

Som sagt kan inte mycket om sånt då jag inte krockat förut. Tacksam för all hjälp.

Mvh Pappi

Jag fick ut 19 för den, först erbjudande på 17 men berättade om service och saker jag har gjort på den och fick upp den lite till. Köpte den för 20 eller något så jag klarade mig rätt bra.

Visserligen service å saker för 7k borta men det har ju inte mkt med värdet på bilen att göra. Men många telefonsamtal fick far min ringa, det kan jag säga dig. Så tips till er som tänker snåla med halvförsäkring, gör inte det. tongue

LIVINL0UD
6 september 2007 · 1 582 Inlägg

megaman_k Tack för svaret, får väl rings mitt försäkringsbolag och kolla upp imån om dom fått in skadeanmälan och vad som kommer ske framöver osv smile

Nästa bil blir det garanterat helförsäkring så big_smilebig_smile

Mvh Pappi

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang