Hel/halvljus Mitsubishi L200 -03 fungerar ej

Addy
17 november 2011 · 79 Inlägg
#1

Har en kompis som har ett underbart problem. Efter demontering och återmontering utav delar i fronten så fungerar ej framlysena (hel/halv). Alla andra lysen fungerar.

Det sitter ett relä på innerskärmen ca 15 cm bakom batteriet som jag tror på något sätt styr tillslaget till lamporna. (Pga tyskimport så är halvljusautomatiken bortkopplad.) Om man byglar kontakten till det reläet så fungerar framlysena. Vi har provat att byta ut reläet utan ändring.

Till reläet i fråga går det fyra kablar (Röd - Gul/röd - Röd/blå och Grön/röd). Det är alltså Röd (inkommande +) och Gul/röd man byglar för att få det att fungera. Vet någon var dom andra kablarna går?

Och för att tillägga, vi har kollat, dubbelkollat och trippelkollat för att se så att vi inte missat någon kontakt eller jordkabel någonstans vid frontpartiet.

Bj555
11 september 2018 · 4 Inlägg
#2

Hej
jag har exakt samma fel på min l200 jag undrar om du hittade på felet

_- Jag ska hjälpa dig..
12 september 2018 · 3 238 Inlägg
#3

Börja med att kolla om reläet slår till först, för det är ju genom den som lamporna får sin rejäla spänning.
Om den slår till så kan man mäta på ingången till en av lamporna om det kommer 12 volt..
Gör det detta så saknas chassiejord till lamporna..enkelt..smile
Jag tror att trådstartarn klurade ut detta för sisådär en 7 år sedan ..

Senast redigerat av bilknuffaren (12 september 2018)

Det är aldrig försenat att ge upp..
Kolla först, byt sen..
Bj555
12 september 2018 · 4 Inlägg
#4

hej igen reläet slår och om man byglar röd och röd/gul så lyser lamporna.
men de är inte 12v vid lamporna men jord

_- Jag ska hjälpa dig..
12 september 2018 · 3 238 Inlägg
#5

Ta av en lampa och mät.
För att lampan ska lysa så behövs det jord på ena sidan och plus på andra.

Det är aldrig försenat att ge upp..
Kolla först, byt sen..
Bj555
12 september 2018 · 4 Inlägg
#6

jag har ju både plus och jord eftersom lamporna lyser men bara när jag byglar kontakten vid reläet.

_- Jag ska hjälpa dig..
12 september 2018 · 3 238 Inlägg
#7

Det tyder på att reläet inte skickar spänningen vidare från  källan, som kanske är en säkring.
Normalt så brukar ett relä användas för att skicka en starkare ström vidare till en förbrukare.
Så i ditt fall får du kolla var den starkare strömmen kommer ifrån om nu reläet fungerar som det ska.

Senast redigerat av bilknuffaren (12 september 2018)

Det är aldrig försenat att ge upp..
Kolla först, byt sen..
Bj555
13 september 2018 · 4 Inlägg
#8

går de och få tag i  trådstartarn på något vis han kanske kommer ihåg hur han löste problemet.

Sponsrade tjänster

Snabbt och enkelt,
med 11 miljoner fordon!

  • Fordonsdata
  • Tekniska data
  • Historik
  • Ägare
  • Värdering
  • Skuldkontroll
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang