Passat 2.8 Syncro V6 - Spjällhus Problem

luddewe
6 februari 2015 · 2 Inlägg

Har haft återkommande problem med min passat.
Gasen slutar fungera och bilen stannar, felsökte och fick fram att att det var spjällhuset (felkod 17967). Böt då spjällhuset och bilen började gå klockrent, fram tills idag.  Samma problem som tidigare fast nu med ett nytt spjällhus. Har testat gas adaption och har inga problem med tempen, någon som kan tipsa om vad problemet kan vara? Kan tillägga att den gick bra i 2 veckor. "puffar" endast då jag försöker starta skit en.

Senast redigerat av luddewe (6 februari 2015)

Micoway
10 februari 2015 · 296 Inlägg

Passat VR6 är rolig att köra.

Man kan koppla bort batteriet ett par timmar och sedan lägga tillbaka strömmen och vänta 3 minuter med tändningen på utan att starta. Har man tur så synkar datorn om man sedan låter motorn stå och gå på tomgång 3 minuter.

Skriv svar om det funkar !!

luddewe
12 februari 2015 · 2 Inlägg

Har gjort exakt som du sa men inget händer, samma problem. Har även försökt bogsera igång men ingenting händer. Men tack för tipset. Du har inga andra tips?

it_mutt Avstängd
13 februari 2015 · 10 388 Inlägg

Är långt ifrån alla vag-kärror som det går att göra en "extern" adaption på, även om bilen ifråga tillhör gruppen bilar som det "ska gå på".

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar...har aldrig ägt en Audi
Shit! -What? Rollers. -No? Yep. -Shit!
Maffia
13 februari 2015 · 383 Inlägg

Vanligt fel på dessa är att ett clips lossnar till potentiometern som sitter i spjällhuset så det det rör sig för lätt. Du kan inte heller utföra en adaption så länge du har en felkod.

Micoway: Det är ingen vr6 motor i ts bil utan en vanlig v6 med kamrem(kedja uppe i toppen mellan kammarna).

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang