Hjälp med felsökning AC A4 1.8 TS -04

mx_3_ "Glidare"
23 juni 2015 · 254 Inlägg

Halloj alla!

Som ett antal andra verkar jag fått problem med min AC (eller först nu märkt av) att den inte längre fungerar.
Econ knappen lyser ständigt så det verkar inte som att ac-kompressorn går igång.

Läst runt en hel del här på forumet och på andra ställen och verkar som att det vanligaste felet är just att
gasen är slut, lämnade därför in bilen på en lokal ac-verkstad där man konstaterade att: "det var lustigt", gas
fanns i systemet så det var inte felet, var det man kom fram till.

Så läst runt i massvis med trådare för att felsöka problemet lite men har ändå inte riktigt lyckats konstatera
felet ännu. Följande har jag gjort:

- Testa att starta ac kompressorn genom att koppla direkt ström till den. Man har då ett tydligt "klickljud" vilket
borde betyda att den går igång.
- Lokaliserat den främre tryckgivaren på AC och bryggat denna (samtidigt som jag kopplade på direkt ström på
ac kompressorn), startade bilen och test körde. Det jag noterade var att kall luft kom, däremot lyste fortsatt ECON lampan (vilket den inte borde göra?)

Kan det stämma att det är den främre tryckgivaren som är dålig och att Econ lampan lyser pga att man "tvångstartade" ac kompressorn?

Om inte, hur felsöker jag vidare? Och även, vart hittar jag den andra tryckgivaren? Letat på bra i motorutrymmet men inte lyckats hitta någon.

All hjälp man kan få är jag väldigt tacksam för!

Micoway
23 juni 2015 · 296 Inlägg

Bilens AC måste köras varje månad även på vintern om den skall må bra.
Står en AC för länge obrukbar torkar grafitlagren samman och börjar läcka.
Har du gott om pengar så låt en specialist kolla och fylla systemet.
När du mekar själv med en AC så måste du använda SKYDDSGLASÖGON !!

mx_3_ "Glidare"
23 juni 2015 · 254 Inlägg

Tack för dina tips Micoway, notera dock precis som jag skrev att jag redan vart och lämnat in
den och fått bekräftat att gasen inte är slut i systemet och den har således inte läkt ut utan det
verkar handla om något annat fel (relä, tryckgivare eller annat). Någon som har bra koll och kan
ge lite tips på vad jag kan testa härnäst?

it_mutt
23 juni 2015 · 10 137 Inlägg

Läs ut felkoder med vagcom/vcds är väl ett bra nästasteg. Eller leta upp hur du läser ut felkoderna för klimatanläggningen, med själva klimatanläggningen (osäker på vilken som sitter i en B6:a)

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar...har aldrig ägt en Audi
Shit! -What? Rollers. -No? Yep. -Shit!
Audi A4 2.5TDi "Sub5" (2002)
Audi A4 "TooLow" (2009)
mx_3_ "Glidare"
23 juni 2015 · 254 Inlägg

Har en sån felkodsavläsare från biltema, antar att den inte tar med allt men den ger inga
felkoder. Antar att klimatanläggningen ligger "separat".

Letat lite men verkar bara vara de äldre klimatanläggningarna som kan ge felkoder direkt på
själva klimatanläggningen, men om jag har fel får någon rätta mig.

it_mutt
23 juni 2015 · 10 137 Inlägg

C5:an som tillverkades fram till 05 är det inga problem att plocka ut felkoderna på/via.

Ja, så jag skulle trots det rekommendera att leta tag i någon som har vcds/vagcom för att få felkoderna utlästa

De som säger att lycka inte kan köpas för pengar...har aldrig ägt en Audi
Shit! -What? Rollers. -No? Yep. -Shit!
Audi A4 "TooLow" (2009)
Audi A4 2.5TDi "Sub5" (2002)
vMalmen
26 juni 2015 · 1 Inlägg

Testa denna: http://www.audiworld.com/tech/int6.shtml
Borde visa vad som är fel. Lycka till

Carldussin
14 juni · 3 Inlägg

mx_3_ skrev:
Halloj alla!

Som ett antal andra verkar jag fått problem med min AC (eller först nu märkt av) att den inte längre fungerar.
Econ knappen lyser ständigt så det verkar inte som att ac-kompressorn går igång.

Läst runt en hel del här på forumet och på andra ställen och verkar som att det vanligaste felet är just att
gasen är slut, lämnade därför in bilen på en lokal ac-verkstad där man konstaterade att: "det var lustigt", gas
fanns i systemet så det var inte felet, var det man kom fram till.

Så läst runt i massvis med trådare för att felsöka problemet lite men har ändå inte riktigt lyckats konstatera
felet ännu. Följande har jag gjort:

- Testa att starta ac kompressorn genom att koppla direkt ström till den. Man har då ett tydligt "klickljud" vilket
borde betyda att den går igång.
- Lokaliserat den främre tryckgivaren på AC och bryggat denna (samtidigt som jag kopplade på direkt ström på
ac kompressorn), startade bilen och test körde. Det jag noterade var att kall luft kom, däremot lyste fortsatt ECON lampan (vilket den inte borde göra?)

Kan det stämma att det är den främre tryckgivaren som är dålig och att Econ lampan lyser pga att man "tvångstartade" ac kompressorn?

Om inte, hur felsöker jag vidare? Och även, vart hittar jag den andra tryckgivaren? Letat på bra i motorutrymmet men inte lyckats hitta någon.

All hjälp man kan få är jag väldigt tacksam för!

Jag fick felkoden för " Elfel "  som bara Audi själva kommer åt enligt som firma aktoriserade för både VW & Skoda konstaterade och hänvisade till Audi då dom inte kommer åt felet. Bara ringa Audi och betala dyrt I övrigt felfritt och provtryckt.

Carldussin
9 juli · 3 Inlägg

Nästan alltid tryckgivaren (Elfels kod)
Bara riva fronten å byta, givaren kostar 1000:-   
Felsökning 3500:-
Demontering arbete lika mycket plus moms på Audi  =  10.000 för en skitsak.

valle22 Smidd i rostigt stål
22 juli · 913 Inlägg

Kollat med någon som har AUTEL,  ODIS eller VCDS och se vad du har för fel? Dessa äldre Audis är det inte problem att läsa av

Kanske ta det till någon som kan koppla upp en maskin och se trycken eller tömma systemet och se om det är rätt mängd

*** Riktiga bilar har bakhjulsdrift, framhjulsdrift är enbart på gräsklipparn ***
Renault Zoe (2019)
Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang