Nackdelar med spacers? (välkända tillverkare och inte billigt skit)

Andreas_DailyDriven
9 mars 2016 · 1 Inlägg

Undrar om det finns några nackdelar med spacers? Syftar då på dem spacers när du drar en längre bult igenom spacern och fast i ordinarie fäste, inte dem spacers med bultar på plats. Hur är det när man besiktar sen, är det till och från att vissa gnäller eller hur funkar det? Hur rekommenderar ni att man mäter för att få reda på hur mycket man MAX kan ha utan att det slår i skärmen när man svänger? Ska man bredda lika mycket bak som fram? Det är på en Audi Allroad C6 med justerbar luftfjärding det ska på (höja, sänka markfrigång).

Senast redigerat av Cutieduck (9 mars 2016)

ehedman
9 mars 2016 · 1 966 Inlägg

Cutieduck skrev:
1. Undrar om det finns några nackdelar med spacers? Syftar då på dem spacers när du drar en längre bult igenom spacern och fast i ordinarie fäste, inte dem spacers med bultar på plats.
2. Hur är det när man besiktar sen, är det till och från att vissa gnäller eller hur funkar det?
3. Hur rekommenderar ni att man mäter för att få reda på hur mycket man MAX kan ha utan att det slår i skärmen när man svänger?
4. Ska man bredda lika mycket bak som fram? Det är på en Audi Allroad C6 med justerbar luftfjärding det ska på (höja, sänka markfrigång).

1. Ja, ökat slitage är väl en stor nackdel. Det är allt ifrån leder och stag till hjullager, du förstör den från fabrik konstruerade geometrin genom att du parallellförflyttar fälgcentrumet från hubben.
2. Saxat från [urhttps://www.hittabilbesiktning.se/besiktiga-bilen-med-spacers/l]HittaBilbesiktning.se[/url]: Personbil med helfordonsgodkännande enligt direktiv 70/156/EEG. (nyare bilar)
Ändring av fälg-/däckdimension:
– Endast de i godkännandet angivna fälg- och däckdimensionerna tillåts
– Vinterdäck får dock tills vidare vara smalare
– Andra ändringar kräver registreringsbesiktning
3. Ratta fullt och mät sedan med valfritt mätdon, dra därefter av någon millimeter om du är rädd att det ska skrapa när du har fyra polare med dig i bilen.
4. Ska och ska. Vet inte hur pass känsliga fyrkraffsarna är på spårvidd, men jag kan tänka mig att om man ändrar för mycket så inverkar det negativt på komponenterna.

Senast i forumet
Diskussionsforum
Projekt
Evenemang