Hjälp! Android auto.

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #1

Hej bilgalningar!

Jag fick i onsdags hem min nya Golf Sporcombi - 2018. Den första bil jag haft med stöd för mirrorlink och Android auto.

Jag satt igår och försökte få igång det hela men upptäckte snart att (Okej jag måste ha en app som heter Android auto) det förklarade varför jag hade problem. Började söka på Google play men upptäckte att jag inte kunde få tag på appen där och började googla...

Nu har det visat sig att appen inte finns tillgänglig för oss svenskar MEN det ska gå att få det hela att funka genom att ladda hem .apk filen från annan källa och installera på telefonen.

Jag har hittat olika versioner jag har laddat ner och installerat men när jag försöker starta appen så står det bara någonting i stil med "Google play verkar inte fungera just nu"

Jag börjar bli frustrerad, framför allt då alla firumsinlägg och trådar som handlar om Android auto och där man kan hitta hjälp är över 1-2 år gamla och där länkarna och dylikt inte längre är aktuella. Har inte folk problem med detta under 2017-2018?

Snälla hjälp mig, vill få detta att lira.

Telefon: Samsung galaxy S7 Edge.

Tack!

//Jerry
493 Inlägg
Skrivet 12 januari #2

https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Kör denna på min S8, funkar finfint

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #3

Tack! Men när jag installerat den och trycker "öppna" så står det "Något gick fel: det verkar som Google play tjänster inte funkar just nu"

Hur kan jag lösa detta? sad

//Jerry
Sir · 856 Inlägg
Skrivet 12 januari #4

Har du aktiverat okända källor i inställningarna för telefonen?

Varför läser ingen instruktionsboken??
Och varför kan ingen stava ordentligt längre??
557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #5

Ja okända källor är aktiverat. Behövde fixa det för att kunna installera filen sad

//Jerry
5 358 Inlägg
Skrivet 12 januari #6

Har du provat med fler versioner?
Äldre app men stöd till flera:
https://www.apkmirror.com/apk/google-in … 6-release/

Hon/Henne
177 Inlägg
Skrivet 12 januari #7

Ladda ner Android info för att avgöra vilken processor din telefon har.

Det finns upp till 4 olika varianter av AA

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #8

Har kollat processor och det är arm64 vilket är dom versionerna jag kört. Testade även din länk xXsammy men jag får fortfarande samma fel! sad

//Jerry
5 358 Inlägg
Skrivet 12 januari #9

Provade Android Auto på en Ford Sync 3 på ett kurs tillfälle, tror jag gjorde såhär..
Ladda ner app från APKMirror (Fick prova ett par gånger för att få rätt version till mobilen då)
Slog av säkerhetsfiltret
Anslöt telefonen via Bluetooth
Koppla in USB kabeln
Installera appen

Sen funka det, dock kör jag Sony Xperia Compact X

Hon/Henne
2 086 Inlägg
Skrivet 12 januari #10

Kanske behövs en app som heter apk installer, ja har den iaf och kan installera appar som itne finns i google play eller crakade appar. Man kanske behöver även roota telefonen(jailbreak) för att de ska funka. har folk rootat sin telefon som har fått de att funka?

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #11

Jag har provat med den appen också, ingen success sad

//Jerry
2 086 Inlägg
Skrivet 12 januari #12

Fimpha skrev:
Jag har provat med den appen också, ingen success sad

har du utvecklaralternativ öppet? root på telefonen? tillåt att installera från andra källor, se till att allt är i bockat som ska vara bockat.

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #13

Jag har utvecklaralternativ aktiverat, root har jag inte men tillåtelse från andra källor är PÅ. Googlar för fullt, youtube osv osv... hittar ingenting som kan hjälpa mig sad

//Jerry
557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #14

Jag tror jag löste det!! Rensade casche och all data i Google play tjänster appen och nu startar appen och jag har gått igenom inställningarna och nu står det "Anslut till bilen" ska ge mig ut och testa nu big_smile

//Jerry
2 086 Inlägg
Skrivet 12 januari #15

Fimpha skrev:
Jag tror jag löste det!! Rensade casche och all data i Google play tjänster appen och nu startar appen och jag har gått igenom inställningarna och nu står det "Anslut till bilen" ska ge mig ut och testa nu big_smile

va kul! trevlig helg då hoppas du fått igång det    ^

557 Inlägg
Skrivet 12 januari · Inlägg av trådskaparen #16

Jag fick igång appen men när jag skulle ansluta mot bilen så får jag detta meddelande: https://imgur.com/a/rlDrc Någon som vet hur jag löser detta? sad

//Jerry
2 086 Inlägg
Skrivet lördag 09:07 #17

Fimpha skrev:
Jag fick igång appen men när jag skulle ansluta mot bilen så får jag detta meddelande: https://imgur.com/a/rlDrc Någon som vet hur jag löser detta? sad

se till att allt är uppdaterat till senaste, den säger att din telefon inte gillade säkerheten från appen i din bil? ska det vara så irriterande    ^^ Det finns ett program i alla android som heter *knox*, Som ett antivirus ungefär som måste frågasätta allt man gör ibland. Därför är min rootat och allt bloatware är borta.

13 607 Inlägg
Skrivet lördag 09:20 #18

Hoppas du inte utvecklar en allergi mot sporerna i bagaget. wink

Finns det verkligen ingen återförsäljare som kan hjälpa dig? Det är liksssssm en av funktionerna dom har, speciellt vid nybilsköp, att gå igenom funktionerna och se till att kunden ijenkligen fått vad denna betalat för.

http://www.dinskitbil.se/
Mycket nöje utlovas.
557 Inlägg
Skrivet lördag 11:22 · Inlägg av trådskaparen #19

Panda: Om jag rootar telefonen slutar väl garantier/försäkring att gälla?

Evildan: Dom gjorde en snabb genomgång av bilen när jag hämtade ut den och påpekade särskilt tidigare problem med Android auto men att det skulle vara fixat nu. Funderar på att höra av mig till min säljare och kolla läget, tror dess värre att dom inte kan göra speciellt mycket. sad

//Jerry
2 086 Inlägg
Skrivet lördag 11:29 #20

Fimpha skrev:
Panda: Om jag rootar telefonen slutar väl garantier/försäkring att gälla?

Evildan: Dom gjorde en snabb genomgång av bilen när jag hämtade ut den och påpekade särskilt tidigare problem med Android auto men att det skulle vara fixat nu. Funderar på att höra av mig till min säljare och kolla läget, tror dess värre att dom inte kan göra speciellt mycket. sad

a ja tror att garanti slutar gälla, men man kan alltid återställa root så att det blir som vanligt igen plus att man kan återställa telefonen som den var från fabrik, tror inte dom skulle kunna se om den varit rootat, du får radera alla root filer efter återställning. Jag roota min telefon så fort ja köpte pga jag hatar all shit som kommer med när man köper den. Men pröva först få hjälp av handlaren, kanske nått enkelt du har missat bara. Ta allt från början steg för steg, kanske hjälper.


Senast i forumet

Diskussionsforum


Projekt


Evenemang



Sponsrade tjänster

Sommardäck
Vinterdäck